Zagrebin yöelämä

Zagreb tunnetaan vilkkaasta yöelämästä. Baareja, klubeja ja yökerhoja löytyy joka kolosta ydinkeskustassa, Jarun-järvellä ja Novi Zagrebissa. Kaupungin omilta matkailusivuilta löytyy lifestyle-otsikon alta hyvä lista, josta valita omaan tyyliin sopiva illanviettopaikka. Tässä Tripsterin parhaat vinkit Zagrebin yöelämään.

Yöelämä Zagrebin ydinkeskustassa

Entinen piispan ja papiston alue Kaptolon tämän päivän yöelämän keskus, jossa erityisesti Tkalčićeva ja Opatovina ovat todellisia bilekatuja. Tkalčićevan suosittuja ravintoloita ja baareja ovat Mali Medo, Rocket Burger, Oliver Twist ja teinien suosikki History. Opatovinan varrella on useita hyviä olutravintoloita, kuten  paikallisten suosima irkkubaari Potepuh, ja pienten paikallisten panimoiden tuotoksia tarjoileva Carpe Diem. Jos pelkäät väsähtäväsi kesken illan vieton, varaa huone Taban hostelista (Tkalčićeva 82), joka on myös baari. Toinen vaihtoehto on tyylikäs ja tasokas Hotel Academia Tkalčićevan päässä.

Kahvimestari Johann Franckin nimeä kantava kahvila ja bistro on tyylikäs klubi ja viinibaari pääaukiolla Trg bana Jelačićalla. Viskin ystävien suosikkipaikka on puolestaan Moonshine whiskey bar, joka löytyy pääaukion läheisyydestä pieneltä Ulica Frane Petrica -kadulta.

Bulldog Pub on mukava olutravintola, jossa on myös bistro. Katedraalin läheisyydestä löytyvässä viini- ja rakijabaari Mojossa on iso terassi, lämmin tunnelma, usein livemusiikkia tai vaihtoehtoisesti dj innostamassa ihmisiä tanssilattialle.

Köysijunan kupeessa sijaitseva Art Park on lämpimänä kesäiltana leppoisa paikka viettää iltaa. Art Parkista löytyy myös yksi kaupungin hauskimmista yöpaikoista, Chillout Hostel. Jos Ilicaa jatkaa vähän pidemmälle, löytyy paikallisen olutpanimon olutbaari Medvedgrad Ilica Pub, jolla on iso, viihtyisä terassi.

Rautatieaseman lähellä on viihdekeskus Branimir Centar (Branimirova 29), jossa on elokuvateattereita, baari, kahvila, yökerho ja casino.

Musiikkia ja tanssia hieman syrjemmällä

Kansallisteatterin takaa lähtevän Savska cestan varrella on suuri ja suosittu livemusiikkipaikka Vintage Industrial Bar, jossa on tarjolla myös muuta kultturellia ohjelmaa. Sen läheisyydessä on rento olutbaari Bikers Beer Factory, joka on nimestään huolimatta suvaitsevainen myös prätkättömille oluiden ystäville, sekä Sava-joessa kelluva pieni Sidro, joka on ”vaihtoehtopiirien” suosikki. Nuori ja eloisa ystäväni intoili, että Sidrossa on aina ystävällisiä ihmisiä, edulliset hinnat ja siellä saa ”pitää hauskaa auringonnousuun saakka”.

Toisessa suunnassa pääaukioon nähden noin vartin kävelymatkan päästä löytyy Museum Katran, joka tarjoaa musiikkia ja tanssia neljässä kerroksessa vanhan tehtaan tiloissa. Ratikkamatka Jarun-järvelle on erityisesti kesäiltana mainio idea. Alue on täynnä terasseja ja klubeja ja yökerho Aquarium tanssittaa pikkutunneille saakka.

Zagrebin rock-baarit

Rankempaa livemenoa kaipaavat voivat suunnata Novi Zagrebissa sijaitsevaan Hard Placeen. Myös alakaupungin ytimessä oleva baari Alcatraz on rockhenkisten ihmisten kantapaikka, joka kantaa kulttimainetta.

© Katri Tanskanen

Katri Tanskanen

Katri on teatterista ja kirjallisuudesta kirjoittava tutkija, toimittaja ja tietokirjailija. Perheen toinen koti on ollut jo kymmenen vuoden ajan kirkuvan oranssi talo Zagrebin laidalla. Vaikka pääosa vuodesta kuluu Helsingissä, on vähintään kerran vuodessa päästävä zagrebilaisten värien, tuoksujen ja makujen hemmoteltavaksi.

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *