Kulttuuri – Zagreb

Kulkiessasi pitkin Zagrebin katuja, saatat löytää itsesi keskeltä kulttuuritapahtumaa. Varsinkin kesäisin kaduilla ja puistoissa on paljon konsertteja, teatteriesityksiä ja taidenäyttelyitä vapaasti nautittavina. Yläkaupunkia reunustavalla kävelykadulla Strossmartrella vietetään festareita koko kesän ajan toukokuun lopusta syyskuun alkuun. Strossmartren alapuolella oleva Taidepuisto tarjoaa rennon paikan katsoa elokuvia, kuunnella musiikkia tai vaikka joogata. Zrinjevacin puistossa on erilaisia tapahtumia ja lavalla usein ilmaisia konsertteja ja esityksiä. Myös Bundek- ja Maksimir-puistoissa järjestetään ulkoilmakonsertteja.

Lue lisää Zagrebin puistoista.

Monitaiteellisia tapahtumakeskuksia

Yläkaupungin Scena Amadeo sijaitsee luonnonhistoriallisen museon tiloissa. Vanha kaunis rakennus on akustiikaltaan erinomainen, joten siitä on tullut suosittu musiikki- ja teatteriesitysten näyttämö. Musiikkitarjonta painottuu klassiseen ja jazziin, mutta ohjelmassa on myös etnoa ja poppia. Esittävien taiteiden skaala liikkuu baletista stand upiin. Amadeossa voi toisinaan nähdä myös laadukkaita taide-elokuvia.

Suuri urheilukeskus ŠRC Šalata, jossa on maauimala, tenniskenttiä ja paljon muuta liikunnallista tarjottavaa, muuttuu usein iltaisin konserttipaikaksi, jossa on nähty myös suuria kansainvälisiä popin ja rockin tähtiä. Se on myös Šalata Open Air Festivalin kotipaikka. Šalatan alueella, kauniiden talojen täyttämällä kukkulalla, on myös kaksi lasten- ja nuortenteatteria, Mala scena ja Žar ptica.

Jos päivä uima-altaalla ja ilta konsertissa uuvuttivat, Šalatan läheisyydessä oleva Feels like home tarjoaa tyylikkäitä huoneistoja lepopaikaksi. Läheinen Bureau Hostel tarjoaa kaupanpäällisiksi nuorten taiteilijoiden valokuvanäyttelyn.

Katso täältä Tripsterin parhaat vinkit kuvataiteen, musiikin, teatterin ja kirjallisuuden ystäville.

© Katri Tanskanen

Katri Tanskanen

Katri on teatterista ja kirjallisuudesta kirjoittava tutkija, toimittaja ja tietokirjailija. Perheen toinen koti on ollut jo kymmenen vuoden ajan kirkuvan oranssi talo Zagrebin laidalla. Vaikka pääosa vuodesta kuluu Helsingissä, on vähintään kerran vuodessa päästävä zagrebilaisten värien, tuoksujen ja makujen hemmoteltavaksi.

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *