Zagrebin hotellit

Zagrebissa on tarjolla erilaisia ja monenhintaisia majoitusvaihtoehtoja. Ydinkeskustassa, eli ylä– ja alakaupungissa, on paljon hyviä keskihintaisia hotelleja, mutta myös luksuksen ystävät löytävät sieltä useita vaihtoehtoja. Edullisempia majapaikkoja löytyy, kun matkustaa vähän ydinkeskustan ulkopuolelle. Esimerkiksi Novi Zagrebissa tai Jarun-järven ympäristössä saa nauttia edullisista hinnoista, eloisasta ympäristöstä ja hyvistä kulkuyhteyksistä. Rauhaa ja raitista ilmaa kaipaavat voivat yöpyä vuoristossa hotellissa tai mökissä.

Hotellien, hostellien ja B&B-paikkojen lisäksi Zagrebissa on tarjolla runsaasti yksityisiä huoneistoja. Niitä voi kysyä Zagrebin turisti-infosta. Tältä sivulta löydät Tripsterin hotellisuositukset. Jos lähdet ydinkeskustan ulkopuolelle, voit tarkistaa asuinpaikkasi kulkuyhteydet esimerkiksi täältä.

Ydinkeskustan luksushotellit

Zagrebin kuuluisin hotelli on Hotel Esplanade, joka on rakennettu päärautatieaseman viereen vuonna 1925 houkuttelemaan varakkaita Idän pikajunan matkustajia. Se on todellinen luksushotelli, joka haluaa tarjota vierailleen glamouria Hollywoodin hengessä. Toinen klassikko on hotelli Palace, joka sijaitsee kauniissa talossa hevosenkenkään kuuluvan Strossmayerovin aukion laidalla.

Trg Bana Jelačićan tuntumassa oleva Hotel Dubrovnik kuuluu kaupungin hienoimpiin ja siellä on tarjolla myös perhehuoneita. Uniikkeja design-huoneita taas löytyy puiston keskellä olevasta rauhallisesta Hotel Presidentistä.

Zagrebin keskihintaiset hotellit

Rautatieaseman tuntumassa oleva Hotel Central on hyvä perushotelli ydinkeskustassa, ja pienen Jägerhornin kilpailuvalttina on loistava sijainti Ilicalla.

Pienen ratikkamatkan päästä ydinkeskustasta Hotelli Panoramasta voi vuokrata huoneen tai huoneiston ja kaupan päälle saa komeat näkymät kattoterassilta. Myös linja-autoaseman tuntumassa oleva Sliško on hyvä vaihtoehto. The Movie Hotel kolmen kilometrin päässä keskustasta on leffafriikin valinta.

Edullisia vaihtoehtoja

Zagrebissa on todella paljon hostelleja ja lisäksi tarjolla yksityisten vuokraamia eri tasoisia ja hintaisia huoneita ja huoneistoja, joista löytyy hyvät kuvaukset kaupungin matkailusivustolta (linkki yllä). Yksi hyvä vaihtoehto on B&B Casablanca, joka sijaitsee pienen ratikkamatkan päässä Vlaška ulicalla. Junamatkailun ystävät voivat yöpyä Zagrebin rautatieasemalla Adriatic Train Hostelissa, jossa majapaikkana on hytti junan makuuvaunussa.

Yöpyminen vuoristossa

Hotel Tomislavov dom on hotelli vuoren huipulla hiihtokeskuksen kupeessa. Sen lisäksi vuorella voi yöpyä huoneistohotellissa ja vuokrata pienen mökin, suuren villan tai jotain siltä väliltä. Katso tarjontaa esimerkiksi täältä.

© Katri Tanskanen

Katri Tanskanen

Katri on teatterista ja kirjallisuudesta kirjoittava tutkija, toimittaja ja tietokirjailija. Perheen toinen koti on ollut jo kymmenen vuoden ajan kirkuvan oranssi talo Zagrebin laidalla. Vaikka pääosa vuodesta kuluu Helsingissä, on vähintään kerran vuodessa päästävä zagrebilaisten värien, tuoksujen ja makujen hemmoteltavaksi.

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *