Tukholman Keskihintaiset Hotellit

Hotel Birger Jarl €€-€€€

Miksi: Kun hotelli viimeksi restauroitiin, yksi huone unohtui remonttimiesten listalta. Kun virhe huomattiin, huone 247 päätettiin jättää alkuperäiseen 70-luvun ulkoasuunsa. Tämä huone on jo syy itsessään yöpyä Birger Jarlissa. Retrohuoneita on kuitenkin vain yksi, joten varaa hotelliyö ajoissa.

Missä: Tulegatan 8, 113 53 Stockholm
Julkinen liikenne: Metro Rådmansgatan

Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

Scandic No. 53 €€€

Miksi: No 53. on viisaasti suunniteltu hotelli. Huoneet ovat pieniä, mutta neliöt on käytetty tehokkaasti. Itsepalvelu-check-in on vaivaton ja langaton Wi-Fi-yhteys nopea. Hotellin baarissa on myös tunnetusti erinomainen kuohuviinivalikoima. No. 53 sijaitsee paraatipaikalla kaupungin keskustassa vain muutaman minuutin kävelymatkan päässä Arlanda Expressistä.

Missä: Kungsgatan 53, Stockholm
Julkinen liikenne: Metro T-Centralen

Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

Second Home Apartments Guldgränd €€€

Miksi: Onko suunnitelmissa pidempi, esimerkiksi viikon oleskelu Tukholmassa? Hotel Guldgränd tarjoaa tyylikkäitä huoneistoja Slussenissa, aivan Tukholman vanhan kaupungin kupeessa. Huoneistojen koko vaihtelee 17:stä 82 neliömetriin. Suuremmissa asunnoissa yöpyy useampi pariskunta tai suurempi perhe kerrallaan. Kaikissa huoneistoissa on pieni keittiö ja ilmainen Wi-Fi. Guldgränd on sisustettu tyylikkään skandinaavisesti ja siellä on nuorekas ilmapiiri.

Missä: Guldgränd 5 118 20 Stockholm
Julkinen liikenne: Metro Slussen

Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

Rival €€€€

Miksi: Rivalilla on pitkä historia Södermalmin kulttuurin keskipisteenä. Se avasi ovensa 1930-luvulla ensin elokuvateatterina, ja myöhemmin rakennuksesta kasvoi oikea viihdekeskus hotelleineen ja ravintoloineen. Hotelli remontoitiin vuonna 2003. Samoissa tiloissa toimii nykyisin hotellin lisäksi Rival-Bistro ja Art-Deco-baari sekä teatteri. Hotellin omistaa Göran ”Benny” Andersson, yksi ABBAn neljästä jäsenestä. Sisustus tuo hieman mieleen ruotsinlaivan, mutta sijainti Mariatorgetin laidalla on lyömätön, jos haluaa tutustua rentoon Södermalmiin.

Missä: Mariatorget 3, Box 175 25 SE-118 91 Stockholm
Julkinen liikenne: Metro Mariatorget

Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

Story Hotel Riddargatan €€€€

Miksi: Onko suunnitelmissa pitkä ilta Stureplanin klubeilla? Story Hotel on tyylikäs ja sijaintiinsa nähden erinomainen vaihtoehto yöpyä Östermalmissa. Hotellissa on itsepalvelu-check-in. Ovikoodi saapuu sähköpostilla ennen matkan alkua. Herkkäunisille suosittelen valitsemaan huoneen hotellin ylemmistä kerroksista, sillä viikonloppuisin baarien melu ja musiikki kantautuvat alempiin kerroksiin.

Missä: Kungsgatan 53, Stockholm
Julkinen liikenne: Metro Östermalmstorg

Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

Hotel Skeppsholmen €€€€

Miksi: Hotel Skeppsholmen on kuin keidas keskellä kiireistä kaupunkia. Se sijaitsee nimensä mukaisesti Skeppsholmenin saarella kivenheiton päässä keskustasta. Saarella ja sen rakennuksilla on pitkä ja pimeä historia Ruotsin laivaston tukikohtana. 300 vuotta vanhat rakennukset on restauroitu ja sisustettu moderniin tyyliin. Suunnittelun taustalla ovat samat hahmot kuin luksushotelli Nobisilla, joka myös omistaa Hotel Skepssholmenin. Hotellissa tarjoillaan myös tiettävästi kaupungin paras aamupala.

Missä: Gröna gången 1, 111 86 Stockholm
Julkinen liikenne: Metro Kungsträdgården

Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

Hotel Hellsten €€€€

Miksi: Kun Hotel Hellsten perustettiin, rakennus oli usean kansainvälisen levy-yhtiön koti. Matkustavat artistit viettivät studiossa pitkiä aikoja ja esittivät rakennuksen omistajalle toiveen, että saisivat yöpyä siellä. Boutique-tyylinen Hellsten aloitti toimintansa vain muutamalla huoneella. Nykyisin huoneita on 72, ja hotellin asiakaskunta on kirjavaa. Hotelli on tyylikkäästi sisustettu, ja siellä on kuntosali ja sauna. Hotellin Earth-baarissa järjestetään jazz-iltoja. Hellsten sijaitsee Vasastanissa kävelyetäisyydellä keskustasta.

Missä: Luntmakargatan 68, SE-113 51, Stockholm
Julkinen liikenne: Metro Rådmansgatan

Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

The Winery Hotel €€€€

Miksi: The Winery on hotelli ja urbaani viinitalo Tukholman Solnassa. Se on viini-intoilijan paratiisi. Viinin valmistusta voi seurata aulassa lasiseinän takaa, ja hotellin viinikellariin järjestetään opastettuja kierroksia. Viinejä voi maistella aulabaarissa, italialaisessa Terreno-delissä ja hotellin ravintolassa. Listalla on yli 200 eri viiniä. Kesäisin hotellin katolle avataan allasbaari. Sieltä aukeavat näkymät Haga-puistoon ja Haga-linnaan, jossa kruununprinsessa Victoria perheineen asuvat.

Missä: Rosenborgsgatan 20, 169 74, Solna
Julkinen liikenne: Juna Solna Station

Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

©Soile Vauhkonen

Soile Vauhkonen

Tukholmassa asuva, sopivasti ruotsalaistunut yrittäjä ja sunnuntai-bloggaaja.

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *