Tukholman puistot

Kungsträdgården

Kungsträdgården kaupungin keskustassa on aina kiireinen. Siellä on usein meneillään jokin tapahtuma, konsertti, tanssiesitys tai jopa kansanjuhla jalkapallojoukkueelle tai Euroviisuvoittajalle. Kungsträdgårdenissa järjestetään myös monia markkinoita, kuten joulumarkkinat ja Taste of Stockholm-ruokatapahtuma. Talvisin suihkulähde jäädytetään suureksi ulkoluistinradaksi. Keväisin Kungsträdgården puhkeaa kukkaan – tarkemmin sanottuna kirsikankukkaan. Mikä olisikaan taianomaisempaa kuin kävellä kukkasateessa haaveillen lämpimästä kesästä? Tapahtumakalenterin löydät osoitteesta www.kungsträdgården.se.

"Mikä olisikaan taianomaisempaa kuin kävellä kukkasateessa 
haaveillen lämpimästä kesästä?"

Vasaparken

Syvällä Vasastanissa sijaitsee Vasaparken. Se on lähinnä suuri ulkoliikunta-alue jalkapallokenttineen ja ulkokuntosaleineen, mutta sen uumenista löytyy rauhallisempiakin kolkkia ja viihtyisiä kesäkahviloita. Vaikka Vasaparken ei itsessään ole kovin mielenkiintoinen, sen laidalla sijaitsee Tukholman suloisin museo Sven-Harrys Konstmuseum, ja kivenheiton päässä on Bonnierskonsthall. Kajsa Warg -ruokakaupasta voi käydä ostamassa piknik-annoksen, jonka voi nauttia Vasaparkenin vehreällä nurmikolla.

Observatorielunden

Observatorielunden on hiljainen puisto aivan keskustan kupeessa. Sen huipulta aukeavat seesteiset näkymät Vasastanin kattojen ylitse, ja arkkitehtuurista kiinnostuneet pääsevät aitiopaikalta ihailemaan viereistä Tukholman sylinterinmuotoista kaupunginkirjastoa. Nimensä mukaisesti Observatorielundenin huipulla on vanha 1700-luvun observatorio. Vaikka museo ei enää ole toiminnassa, sen pieni kesäkahvio Himlavalvet on ehdottomasti vierailun arvoinen. Kahvio on auki huhti–syyskuussa, ja sen listalta löytyy muun muassa herkullisia vohveleita eri täytteillä.

Humlegården

Ylväs Humlegårdenin puisto sijaitsee Östermalmissa kiireisen Stureplanin kupeessa. Arkisin siellä voi bongata nuoria pukumiehiä syömässä to-go-lounaitaan, ja viikonloppuisin nurmikolla loikoilee nuoria ja lapsiperheitä piknik-eväineen. Humlegårdenissa voi lepuuttaa jalkoja shoppailun jälkeen tai istahtaa afterwork-oluelle Humlaniin, Scandic Alvikin viihtyisälle puistoterassille. Tunnelma kesäiltoina vanhojen puiden katveessa on lumoava.

© Soile Vauhkonen

Soile Vauhkonen

Tukholmassa asuva, sopivasti ruotsalaistunut yrittäjä ja sunnuntai-bloggaaja.

Kommentit (0):