Uusia kahviloita Helsingissä

Helsinkiin on jälleen putkahdellut paljon uusia kivoja kahviloita. Tässä on esittelyssä niistä kahdeksan. Lopusta löytyy listaus muista uusista kahviloista.

(Artikkelia on päivitetty 01.2.2019)

Kuuma kahvila © Tuulia Kolehmainen
Kuuma kahvila © Tuulia Kolehmainen

Kuuma

(Kuuma, Albertinkatu 6, ti-pe klo 8-17, la 10-16, kiinni ma & su)

Kahvila Kuuma on muuttanut Punavuoren Pursimiehenkadulta kivenheiton päähän Albertinkadulle isompiin tiloihin. Arkisin läppärityöläiset tulevat kahvilaan aamupalalle ja naputtelemaan koneitaan, ja lauantaisin trenditietoiset kokoontuvat sinne myöhäiselle aamupalalle.

Robert’s Coffee Jugend

(Robert’s Coffee Jugend, Pohjoisesplanandi 19, ma-to klo 7.30-19, pe 7.30-21, la ja su klo 9-19)

Jotain vanhaa ja jotain uutta! Pohjoisesplanadille on avautunut vappupäivänä 2017 Suomen suurin Robert’s Coffee, entisiin Aschan Café Jugendin tiloihin. Arkkitehti Lars Sonckin suunnitteli arvokkaan tilan alun perin pankkisaliksi vuonna 1904. Kahvilassa on tarjolla muun muassa lounasta, erikoiskahveja kuten suklaa-kookoslattea ja tuoretta, käsintehtyä gourmetjäätelöä monina eri makuina.

Paulig Kulma. Kuva: Paulig Kulman Facebook.
Paulig Kulma. Kuva: Paulig Kulman Facebook.

Paulig Kulma

(Paulig KulmaAleksanterinkatu 9, ma-to klo 7.30-21, pe klo 7.30-23, la klo 9-23, su 10-19)

Kluuvin kauppakeskuksessa sijaitseva tyylikäs kaksikerroksinen kahvitalo, eli kahvila, paahtimo ja Barista Instituutti, on jokaisen kahvihifistelijän unelma. Tarjolla on paikan päällä paahdetun kahvin lisäksi muun muassa kehuttuja raakakakkuja, vegaanisia täytettyjä leipiä, keittoja ja salaatteja.

Cargo Coffee + Vegetarian Food

(Cargo Coffee + Vegetarian FoodRuoholahdenranta 8, ma-pe klo 7.30-22, la 10-22, su 10-16)

Konttiin rakennettu rento kasvisravintola sijaitsee keskellä uutta Helsinkiä Kampin, Ruoholahden ja Jätkäsaaren solmukohdassa. Kontin katolla on terassi. Ruoka on maidotonta ja gluteenitonta eikä sisällä valkoista sokeria. Viikonlopun aamiaiselle kannattaa varata pöytä etukäteen.

 

Muita uusia ja kokeilemisen arvoisia kahviloita Helsingissä ovat esimerkiksi:

Jälleen keskustan Lasipalatsiin avautunut Cafe Java, Kaisaniemessä Artisan Cafe, Töölöntorilla Relove (myös kirpputori), Kalliossa Early Bird (erikoistunut aamiaisiin), OHMYGOODNESS (vegaaninen kahvila), Camel Cafe (somalialainen) ja Daniel’s Cafe, Punavuoressa Kahvila Blossom (Agricolan kirkon tiloissa, muttei liity kirkon toimintaan) ja Vallilassa Designcafe Helsinki.

© Elisa Helenius

Helsingin kahvilat

Elisa Helenius

Jo 12 vuotta Punavuoressa asunut syntyperäinen helsinkiläinen, joka reissaa mielellään maailman metropoleissa. Elisa on yleisen kirjallisuustieteen maisteri, vapaa kirjoittaja, kulttuuribloggaaja, kirjallisuuslehti Lumoojan uusi päätoimittaja ja tuore journalismin opiskelija. Elisa on asunut yhden syksyn ja talven Maltalla ja Bangkokissa sekä palaa yhä uudelleen Berliinin museoihin ja kahviloihin. blogit.extempore.fi/sateenkaarenmaalari

Kommentit: