Tokio – Karaokeboksissa riehaantuu väkisin

Japanilainen karaoke on suoranaista nerokkuutta. Mikä voisi olla hauskempaa kuin sulloutua ystäväporukan kanssa pimeään kopperoon laulamaan nuotin vierestä ja juomaan liikaa?

Jotain koukuttavaa kimppahoilaamisessa on. Ja voi lallattelulla (tuhota) hoitaa parisuhdettakin. Ennen mietin, käykö kukaan karaokessa ihan yksin, ja äskettäin kuulin, että nykyään tarjolla on bokseja myös itsekseen treenaaville. Mieli tekisi.

Mutta nyt laulamaan porukalla!

Aluksi karaokeboksin tunnelma on vähän nahkea. Kukaan ei uskaltaisi aloittaa, lauluja ei heti keksi, tekniikka tahmaa ja ainakin yksi drinkki on kumottava. Mutta kun vauhtiin pääsee, on takuuvarmaa, että lopettaa ei tahdo. Kuinka monta kertaa olemmekaan seinäpuhelimen hälytykseen vastanneet, että vielä yksi tunti! Ja vielä!

Vaarallisinta on nomihoodai-karaoke, jossa voi nautiskella softo-drinkkejä ja viinaksia niin paljon kuin laulamiselta ehtii. Kummatkin ruokkivat toisiaan: mitä hauskempaa, sitä enemmän janottaa, ja mitä enemmän janottaa, sitä kauemmin laulattaa.

Karaokeketjuissa on valinnanvaraa

Karaoke ei vaadi ennakkosuunnittelua, mutta silloin sessio saattaa tulla kalliiksi. Karaoke Kan on sinisen helppona loistava ketju, jonka löytää mistä vain. Se on myös kallis. Hinnat tosin vaihtelevat suuresti. Ennen kello kuutta laulutunti voi maksaa jopa kymmenen kertaa vähemmän kuin kuuden jälkeen. Ellet mene jo päivällä, varaudu jonottamaan tai varaa aikasi etukäteen. Toinen suuri ketju on Big Echo.

Oma suosikkini on ”kämäkaraoke” eli Utahiroba, halpisketju, jonka huoneet eivät ole niin tyylikkäitä kuin Karaoke Kanissa tai Big Echossa, mutta jossa lauluvalikoima on tarpeeksi kattava – ja jossa on lyömätön koko yön diili. Sessio kello 23-05 nomihoodailla viikonloppuna kustantaa 3400 jeniä per henkilö (27 euroa nykyjenin kurssilla), eli tuntikausien laulua aamuun asti (ja rajattomat juomat). Arkena setti maksaa 20 euroa. Sugoi! Normaali taksa on noin 10e / tunti juomilla.

Samasta paketista muilla ketjuilla kannattaa varautua pulittamaan tuhansia jenejä enemmän – toki päivästä ja kellonajasta riippuen. Lapsetkin saavat laulaa, mutta eivät enää kello 22.00 jälkeen illalla.

Valmistaudu karaokeen

Kun menet karaokepaikkaan, päätä etukäteen nämä asiat: montako henkeä, nomihoodai vai ei, alkoholia vai ei, alustava aikasuunnitelma. Aloitusjuomat – holilliset tai holittomat – ovat yleensä pakolliset. Mainitse myös, jos toiveena on ikkunallinen karaokeboksi. Sellaisessa bonuksena on tähtisuorituksiin inspiroiva Tokio-maisema.

Osassa paikoista svengiä saa lisää soittimilla. Vaikka karaokehuoneita on vieri vieressä, kakofoniaa ei kuulu – paitsi silloin, kun käy käytävällä sijaitsevassa vessassa.

Muista, että karaoke vie ajantajun. Viimeiset junat menevät, ja on pakko laulaa aamuun saakka. I’m a Barbie girl, in a Barbie world…!

  • Utahiroba-ketjun tunnistaa mikki kädessä hymyilevästä pyöreästä naamasta.
    Shinjuku: 1-20-1 Kabukicho 6F, East (Kabukicho) Exit
  • Tässä linkissä erikoisempia karaokepaikkoja, kuten cosplay-karaokea ja kylpykaraokea – joskin omasta mielestäni paras on itse perusboksi ilman sen kummempia härpäkkeitä.

P.S. Se paikka, jossa Bill Murray ja Scarlett Johansson lauloivat karaokea elokuvassa Lost in Translation, on tämä: Karaoke Kan, 30-8 Udagawacho

© Siru Valleala

Tokion hotellitarjouksia:

Katso parhaat tarjoukset ja tee varaus tästä.

Tokion lentotarjouksia:

Etsi parhaat ja edullisimmat lennot Helsingistä Tokioon.

Uusimmat matkavinkit


[pt_view id=”1ab6981f43″]

Siru Valleala

Tripsterin päätoimittajan fyysinen koti on Espoossa, henkinen Tokiossa ja tuleva Tallinnassa. Juuret ovat Jyväskylässä, mökki Saimaalla ja suku Kouvolasta. Nuoruus kului Prahassa ja maailmanympärysmatkoilla.

Kommentit:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *