Seksiä, viinaa ja huumeita eli Barcelonan paheiden museot

Barcelona on aina ollut hedonismin tyyssija, jossa mielihyvää voi hakea lukemattomista lähteistä. Paheille on omistettu jopa kokonaisia museoita! Löytyykö listalta omaa lempipahettasi?

Erotiikkamuseo – Museu de l’Eròtica

Espanjan kuningas Alfonson pornoleffakokoelma 20-luvulta, Picasson eroottista taidetta, pinupeja, fallospatsaita ja antiikin aikaista erotiikkaa. Ramblan erotiikkamuseosta löytyy kaikki tämä ja paljon muuta.

Osoite: La Rambla 96. Metro: L3 Liceu (Gòtic)
www.erotica-museum.com

Viskimuseo – Whiskería

1960-luvun lopulla perustetusta museobaarista löytyy aimo kattaus viskejä: 600 eri sorttia, muun muassa vanhoja katalaanimerkkejä kuten Focaa ja Mansion Housea. Jos paheesi on viski, voit kuolata myös näytillä olevia harvinaisia Johnny Walkerin Swing-pulloja. Hinnat ovat suomalaisittain edulliset, joten täällä voit testata useampaakin merkkiä.  Ole silti huolellinen tilauksesi kanssa, sillä vanhimmat laadut kustantavat päälle tonnin/lasi!

Osoite: C/ Sitges 3. Metro: L1/L3 Catalunya (Raval)
Avoinna: 17–2.30

Kannabismuseo – Hash, Marihuana, Cáñamo & Hemp Museum

Vuonna 2013 avatussa Amsterdamin sisarmuseossa käsitellään kannabista monista vinkkeleistä, aina kasvatusmetodeista lääkekannabikseen. Kokoelman helmiä ovat muun muassa eksoottiset piiput, hampusta tehty sähkökitara sekä 1600-luvun hasiksen polttoa kuvaavat taulut.

Osoite: C/ Ample 35 (Gòtic)
hempmuseumgallery.com/es

Suklaamuseo – Museu de la Xocolata

Saamme kiittää suklaasta espanjalaisia, jotka toivat sen Etelä-Amerikan siirtomaistaan Eurooppaan. Espanjan armeija käytti suklaata piristeenä taisteluissa. Täällä opit lisäksi, kuinka suklaata valmistetaan ja pääset hekumoimaan paikan päällä tehdyillä suklaaherkuilla. Mukaan voi ostaa monenlaisia erikoisuuksia, kuten maidotonta oliiviöljysuklaata.

Osoite: C/ Comerç 36. Metro: L4 Jaume I (Born)
www.museuxocolata.cat

Automaattimuseo – Museu dels Autòmats del Tibidabo

Jos paheesi liittyy peliautomaatteihin, ei sinuakaan ole unohdettu. Tibidabon huvipuistossa esitellään kolikkokojeita aina 1800-luvulta lähtien.

Osoite: Parc d’Atraccions del Tibidabo (katso reittiohjeet ja aukioloajat huvipuiston esittelystä)

Kenkämuseo – Museu del Calçat (Suljettu. Etsii uutta kotia kokoelmalleen)

Vai ovatko paheesi kengät?! Vintagepopot ovat ihan oma lukunsa, mutta jos haluat lisäksi tietää, minkälaisia jalkineita Euroopassa käytettiin Jeesuksen aikoina, keskiajalla ja renessanssiaikaan, niin tämä on sinun mekkasi!

Osoite: Plaça Sant Felip Neri 5 (Gòtic)
Avoinna: Ti–-su klo 11–14
Liput: n. 3 €

©Paula Kultanen Ribas

Lue lisää:

[the_grid name=”Barcelona”]

Paula Kultanen Ribas

Barcelonassa kahdeksan vuotta asunut matkatoimittaja, sisällöntuottaja ja muusikko asuu tällä hetkellä synnyinkaupungissaan Helsingissä.

Kommentit: