Berliini
Tripsteri-blogi
Tripstereiden paikallisvinkit
Berliini
Tripsteri-blogi
Tripstereiden paikallisvinkit
Berliinissä on viime vuosina jahdattu sitä aidointa meksikolaista ruokaa, opeteltu sanomaan “bibimbap” ja innostuttu australialaisesta aamupalasta. Schnitzelit ovat vaihtuneet vegaaniruokiin, valkoiset pöytäliinat streetfood-tapahtumiin. Paikalliset kokit ovat omaksuneet ekologisen lähiruoan ja “nenänpäästä häntään asti” -ajattelun.
Nämä ruoat eivät ole katoamassa mihinkään, mutta uuttakin tapahtuu. Mitä trendejä kannattaa kokeilla juuri nyt?
Katukeittiöstä vegaaniburgereihin sekä aamupalaan – Berliinissä eletään vietnamilaisen ruoan kultakautta!
Kokeile: Vietnamilaista aamupalaa Maison Han -ravintolassa (Pannierstr. 40, Neukölln). Uppopaistettua kekseliästä vegeburgeria Ryongissa (Torstr. 59, Mitte). Kauniisti katettua katuruokaa Qua Phe -ravintolassa (Max-Beer-Str. 37, Mitte). Vegaani-tapaksia 1990 Vegan Living -ravintolassa (Krossener Str. 19, Friedrichshain).
Japanilaisia ramen-keittoja on alettu fiilistellä yhtäkkiä Berliinissäkin ja uusia ramen-paikkoja on alkanut ilmestyä eri kaupunginosiin. Näillä keitoilla ei ole mitään tekemistä halpojen pikanuudelien kanssa: iso keittokulho rakennetaan tukevasta, yleensä lihaisasta liemestä, tuoreista nuudeleista sekä kauniisti asetelluista täytteistä.
Kokeile: Vaikuttavaa keittovalikoimaa pienessä Takumi Ninessä (Pappelallee 19, Prenzlauer Berg). Klassikkokeittoja Cocolo Ramenissa (Gipsstr. 3, Mitte) sekä isommassa Cocolo Ramen X-berg -sisarravintolassa (Paul-Lincke-Ufer 39-40, Kreuzberg). Värikkäässä The Panda Noodle -ravintolassa ruokailija saa itse rakentaa keittoannoksensa (Lausitzer Platz 12, Kreuzberg).
Parikin pienpanimoa on vastikään avannut ravintolan, jossa tuoreet erikoisoluet on sommiteltu kekseliääseen ruokaan.
Kokeile: Amerikkalaisia makuja ja jättimäistä olutvalikoimaa valtavassa Stone Brewing World Bistro & Gardens -panimoravintolassa (Im Marienpark 23, Mariendorf). Modernia pubiruokaa lastauskonteista rakennetussa Brlo Brwhousessa (Schöneberger Str. 16, Kreuzberg). Pfefferbräu Restaurant & Bergbrauerei -ravintolan oluisiin sopivaksi suunniteltua ruokaa (Schönhauser Allee 176, Prenzlauer Berg).
https://www.instagram.com/p/BNwrLIKh3eoLuonnonviinit ovat vastakohta suurtuottajien teollisille viineille. Berliiniin on jo ehtinyt avautua parikin viinibaaria- ja ravintolaa, joissa näitä käsittelemättömiä ja joidenkin mielestä yliarvostettuja viinejä pääsee arvioimaan itse.
Kokeile: Tyylikäs Maxim-luonnonviinibaari (Gormannstr. 25, Mitte), JAJA Berlin -luonnonviinibaari ja -kauppa (Weichselstr. 7, Neukölln) sekä trendikäs Wild Things luonnonviinibaari (Weserstr. 172, Neukölln).
Berliiniin on avannut tunnettujen israelilaisten ravintoloitsijoiden paikkoja siinä missä myös helppoja pieniä hummusravintoloitakin. Isona plussana israelilainen ruoka sopii hyvin sekasyöjäseurueille!
Kokeile: Tyylikästä diningia 25h-hotellin katolla olevassa Neni-ravintolassa (Budapester Str. 40, Charlottenburg). Herkullista hummusta israelilais-palestinalaisessa Kanaanissa (Kopenhagener Str. 17, Prenzlauer Berg). Eloisaa illanviettoa telavivilaisessa Yafo–ravintolabaarissa (Gormannstr. 17B, Mitte). Aamupalaa Benedict Berlin -aamupalaravintolassa (Uhlandstr. 49, Charlottenburg). Jotain vähän erilaista: vegaanihampurilaisia Lia’s Kitchenissa (Kollwitzstr. 47, Prenzlauer Berg).
…matcha-teellä maustetut kahvit, kakut ja jäätelöt. Uudet syyrialaiset ravintolat sekä pakolaisten pyörittämät projektiravintolat ja -kahvilat. Sushi on vanha juttu, nyt kokeillaan japanilaisia erikoisuuksia kuten okonomiyaki-perunapannukakkuja tai grillattuja kushiyaki-minivartaita. Ranskalainen ruoka tekee uutta, freesiä tuloa! Ravintoloissa halutaan tarjoilla taas enemmän jaettavaksi tarkoitettuja annoksia. Ruoan ekologista kuormitusta minimoidaan esimerkiksi hävikkiruokaa hyödyntävissä ja kierrättävissä ravintoloissa.
© Erica Löfman
[the_grid name=”Berliini-blogi”]