Raaseporin kesäkahvilatärpit

Raaseporin kahviloiden vehreillä pihoilla ja viihtyisillä terasseilla voi nauttia Suomen kauniista kesästä ja taidetapahtumista. Kahvilat tarjoavat runsaasti lähiruokaa ja kotimaan herkullisiin marjoihin pohjautuvia leivonnaisia, eikä vegaanejakaan ole Raaseporin kesässä unohdettu. Koska Suomen kesä on harmillisen lyhyt, osa kahviloista on auki vain kesäkuukaudet. Moni kahvila kuitenkin pidentää aukioloaikojaan kesällä.

Fiskars

Café Antique
Café Antique

Café Antique

Entisaikojen elegantti kahvila, jonka sisustus sekä taide- ja antiikkiaiheiset kirjat ovat pääsääntöisesti myytävänä kahvin, leivonnaisten ja lounaskeittojen lisäksi. Jäätelövalikoimasta löytyy muun muassa siuntiolaista raparperijäätelöä. Lähi- ja luomuruokaa suositaan kahvilassa muutenkin. Lisäksi Café Antique kauppaa kotimaisia herkkuja kuten toffeeta matkamuistoiksi.

Sijainti: Fiskarsintie 22.

Tammisaari

Café Gamla Stan. Kuva: Reetta Kemppi.
Café Gamla Stan. Kuva: Reetta Kemppi.

Café Gamla Stan

Viehättävä puutarhakahvila idyllisessä vanhassa kaupungissa toimii 1700-luvun torpassa. Gamla Stanissa voi nauttia kotitekoisia suolaisia piiraita tai makeita herkkuja kuten suosittuja mansikkaleivoksia. Tarjolla on myös gluteiinittomia vaihtoehtoja. Lisäksi myytävänä on marjahilloja ja -hyytelöitä, jotka ovat kahvilan omaa tuotantoa. Gamla Stanissa vierailijaa odottaa pieni kirpputori, ja koska kahvilaa pyörittävä Anderssonin perhe tunnetaan myös muusikoistaan, musiikki kuuluu kahvilan kesäohjelmaan.

Sijainti: Saunakatu 5.

Café Wilda

Rannan läheisyydessä sijaitseva monikulttuurinen kesäkahvila tarjoilee muun muassa vegaani- ja luomuherkkuja.

Sijainti: Gustav Wasas Gata 4.

Carl de Mumma

Tammisaaren ytimessä sijaitsevan leipomo-kahvilan tuoreet herkut sämpylöistä moussekakkuihin tuovat veden kielelle. Kahvilan toriaukiolle avautuva terassi on oivallinen paikka seurata kesäkaupungin elämänmenoa.

Sijainti: Raatihuoneentori.

Karjaa

Art Café Serendipity
Art Café Serendipity

Art Café Serendipity

Serendipityn vihreällä pihalla tuntuu kuin olisi astunut vahingossa naapurin kotoisaan puutarhaan. Tarjoilu koostuu pirtelöistä, hampurilaisista ja tietysti kylmistä oluista. Myös pihalle on avattu pieni baari. Boheemi baari-kahvila järjestää taidenäyttelyitä, livemusiikkitapahtumia ja kirpputoreja. Lapsille on pieni leikkipaikka pihan nurkassa, ja koiratkin toivotetaan tervetulleiksi.

Sijainti: Kauppiaankatu 30.

© Reetta Kemppi

Reetta Kemppi

Toimittaja ja valtiotieteilijä, joka etsii ihannekaupungin aineksia tällä hetkellä San Franciscossa.

Kommentit:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *