Rooma
Tripsteri-blogi
Tripstereiden paikallisvinkit
Rooma
Tripsteri-blogi
Tripstereiden paikallisvinkit
Polenta on pohjoisitalialaista maissipuuroa, ikivanhaa köyhän kansan ruokaa, josta näinä yltäkylläisyyden päivinä on tullut herkkusuiden herkkua.
Polentaa valmistetaan ja syödään monin tavoin: kuin puuroa, tai sitä käytetään lisukkeena perunamuusin tai riisin tapaan pääruuan kanssa. Polentasta tehdään myös palleroita, jotka paistetaan upporasvassa. Polenta on paitsi hyvää myös ravitsevaa ja terveellistä; siinä on paljon kuituja ja se alentaa veren kolesterolitasoa. Lisäksi polenta soveltuu keliaakikoille, sillä maissijauho on gluteiinitonta.
“Polenta soveltuu keliaakikoille, sillä maissijauho on gluteiinitonta.”
PolentOne avasi Roomassa äskettäin, 27.11. aivan Piazza Navonan tuntumassa. PolentOne tarkoittaa paitsi ykköspolentaa, myös tuhtia polentaa ja polentone on eteläitalialaisten käyttämä haukkumanimi, ”polentan syöjä”, pohjoisitalialaisista. Ikään kuin heillä ei olisi muuta syötävää siellä pohjoisessa… Pohjois- ja Etelä-Italian välinen kahtiajako ilmenee joskus herkullisimmillaan juuri ruokailutottumuksissa.
PolentOne tarjoaa hyvän uuden lisävaihtoehdon Rooman historiallisen keskustan pikaruokatarjontaan.
Osoite: Via di Parione 15
Ravintolan Facebook
Hyvää polentaa saa myös Osteria Pistoiasta, jossa polentan kanssa tarjoillaan Serronen makkaraa, maksaa tai pecorino-juustoa ja tryffeli-sieniä:
Osoite: Piazza Madonna delle Salette
Ravintolan nettisivu
© Anu Rinkinen
Lue myös: