Tokio – Naisten kapselihotellissa hipiä lepää – vai lepääkö?

Vaikka ajatus ahtaasta yöstä pienessä putkilossa on periaatteessa kaikkea muuta kuin houkutteleva, kiinnostaa japanilainen kapselihotelli länsimaisia elämysturisteja. Onhan se nyt niin hurmaavaa ryömiä unille mehiläiskennoon, jossa on oma telkkari.

Koska kapseliasuminen on ensisijaisesti kehitelty japanilaisille liikemiehille, joilla ei ole aikaa moikata vaimoa bisnesten lomassa, on suurin osa hotelleista suunnattuja vain miesasiakkaille. Hotelleissa on petikerrosten ohella yleensä kylpyläosasto saunoineen.

Feminiininen markkinarako on kuitenkin huomattu. Esimerkiksi Asakusassa ja Shinjukussa on kapselihotelleja, joissa on omat kerrokset miehille ja naisille. (Lue lisää: Kapselihotellit)

Tyylikäs Centurion-hotelliketju juhli viime vuonna näyttävästi uutta, vain naisille tarkoitettua hemmottelukapselia. Centurion Cabin & Spa eläväisessä Akasakassa täyttyy myös keskellä arkista marraskuuta lähes viimeistä koloa myöten.

Minun kapselini on numero viisi viidennessä kerroksessa. Jätän kengät pienen aulan lokeroon ja ojennan avaimen respaan. Vastalahjaksi saan ranteeseen kiinnitettävän avainkotelon. Avain on kaappiin, jonne voin lukita tavarani. Matkalaukku ei kaappiin mahdu, joten sitä on säilytettävä käytävällä.

Ensivaikutelma hotellista on viehättävä. Kaunis musiikki, taulut ja hämyinen tunnelma saavat heti olon tuntumaan lokoisalta. Kaapissani odottaa kassi, jossa on pehmeä yukata-asu, pyyhe, hammasharja, harja ja hiuslenkki – kaikki mitä tarvitsen. Käytävillä liikkuu yukatapukuisia kanssakapseloijia, ja hetkellisesti yhdenmukaisista vaatteista tulee mieleen vankila.

Oleilutilan zen-henkisyys vie kauas moiset aatokset. Lattiatyynyjä ja jaloille kuumakivikylpyjä, ilmaista teetä ja virvokkeita, paljon paikkoja latureille. Lehtiä luettavaksi, meikkaustuolit puhdistusaineineen. Käyttöohjeet ovat myös englanniksi, vaikka ulkomaalaisia näkyy vain vähän.

Oma petini on huoneessa, jonka keskellä on kapea käytävä. Verholla suljettavia sänkykoloja on reunustoilla kahdessa kerroksessa. Yläsänkyni näyttää yllättävän viihtyisältä. Tarjolla on televisio, tabletti ja ulos vedettävä kirjoitusalusta, hylly pikkutavaroille sekä söpö yölamppu, joka toimii myös hyttyskarkoittimena.

Käyn urkkimassa neloskerroksen erikoiskapseleita. Pari euroa kalliimmissa koloissa on jaloilla seisova sänky – tila on kuin täynnä pikkuruisia huoneita. Näköeristys ei ole yhtä hyvä kuin verholla varustetuissa lokeroissa, mutta täällä ei tarvitse ryömiä sänkyynsä. Kerros on hyvin kaunis.

Iltakylvyn vuoro

On aika kylpeä. Puolenyön jälkeen saan olla alakerran yhteiskylpytilassa pitkän aikaa omassa rauhassani. Japanilaiseen tyyliin ensin peseydytään pienillä jakkaroilla suihkun tai vadin avustuksella. Sitten kellahdetaan tulikuumaan altaaseen. Lillun altaassa autuaana. Noin 43 asteen kylpy vastaa rentoutumisvaikutuksiltaan saunaa.

Hotellissa on itse saunakin erillisessä kerroksessa. Sinne puetaan päälle saunomisasu, ja saunominen todella tapahtuu asu päällä. Löylyä ei heitetä, lauteet on päällystetty pyyhkeellä. Pidän enemmän kylvystä, josta en malta poistua ennen kuin pyörryttää.

Tärkein on kuitenkin vielä edessä: itse uni. Onko naisille suunnatussa kauneuskapselissa sijaa kauneusunille? Lokeron eteen vedettävä verho pitää kovaa ääntä. Muissa lokeroissa mennään ja tullaan. Mutta kukaan ei puhu. Kapselihotelliin majoittuu pääasiassa yksin matkustavia naisia. Hiljaisuutta ja rauhaa kunnioitetaan.

Myös kylpy tekee tehtävänsä: nukun hieman kostean tuntuisessa kolossani makeat unet. Aamulla hipsin aamiaiseväineni olohuoneeseen, lasken mukiin vihreää teetä ja jalkani pienten, kuumien kivirakeiden sekaan. Kivikylpyjä on jokaisen pöydän alla. Musiikki soi.

Jalkakylpy ja vapaasti saatavilla olevat kosteusvoiteet ja suihkeet virkistävät. Tästä on hyvä poistua hehkeänä Tokion sykkivään aamupäivään!

Centurion Cabin & Spa
Yö noin 36-40 euroa.
4-2-4 Akasaka
(Ginza Line, Marunouchi Line, Hanzomon Line, Namboku Line Akasaka-Mitsukeen. Merkitse hotelli puhelimesi karttaan – sisäänkäynti on kapea! Lähellä myös muita Centurion-ketjun hotelleita, joista voi tiedustella kulkuohjeita.)

 

Lue lisää Tokion majoitusvaihtoehdoista:

Tokion hotellit

© Siru Valleala

Siru Valleala

Tripsterin päätoimittajan fyysinen koti on Espoossa, henkinen Tokiossa ja tuleva Tallinnassa. Juuret ovat Jyväskylässä, mökki Saimaalla ja suku Kouvolasta. Nuoruus kului Prahassa ja maailmanympärysmatkoilla.

Kommentit:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *