Maailman paras turistikohde? Portugali!

Portugali pokkasi eilen maailman parhaan matkakohteen palkinnon World Travel Awards -gaalassa. Palkintoja luonnehditaan matkailun Oscareiksi.

Erinomainen kohde Portugali onkin: Kesä on pitkä ja lämmin, rantaviivaa on hurjasti ja surffaamaan sekä golffaamaankin pääsee. Luonto on avokätinen sillä tavalla, että matkailijat pääsevät nauttimaan paikallisista viineistä, oliiveista ja hedelmistä. Lyhyet välimatkat tekevät päiväretkien tekemisen tai useampaan kaupunkiin tutustumisen helpoksi. Kaunista arkkitehtuuria, komeita maisemia ja monipuolisia nähtävyyksiäkin on tarjolla yllin kyllin.

Parhaaksi lyhyen kaupunkiloman kohteeksi valittu Lissabon taas tunnetaan esimerkiksi kiinnostavasta yöelämästä, kauniista valosta, näköalapaikoista ja tunnelmallisista vanhoista kaupunginosista.

Turismiin on myös satsattu Portugalissa kovasti. Ennen täällä matkailu vaati asennetta ja joustavuutta, kun tietoa ei tahtonut oikein saada ja kaikki ei toiminut aivan odotetusti. Rennosti täällä kyllä otetaan edelleen, mutta nykyään englanti sujuu, matkustaminen on mutkattomampaa ja vegaanitkin saavat ruokaa – ainakin Lissabonissa ja Portossa. Uusia, kiinnostavia ravintoloita ja baareja avataan kiihkeään tahtiin, ja hotellivalikoima on mittava.

Suosio on näkynyt jo kauan matkailijoiden kasvavana määränä. Se tuo mukanaan myös haasteita – lue siis myös vastuullisen matkailijan opas Lissaboniin!

Lue lisää:

Portugali

Lissabon

Porto

Nazaré

Anna Pöysä

Lissabonissa yli 10 vuotta asunut vapaa toimittaja, yhteiskuntatieteilijä ja Mondo Lissabon -matkaoppaan kirjoittaja.

Kommentit:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *