Lissabonin parhaat puistot

Päivitetty 10.7.2017.

Lissabonista löytyy mahtavia puistoja, kun vain tietää minne mennä! Kesäsunnuntaisin puistoissa järjestetään myös konsertteja.

Lissabonin puistokonsertit 2017

Lissabonin kesään on jo useamman vuoden ajan kuulunut Out Jazz, sunnuntaisin kello viideltä alkavat konsertit, joissa soittaa ensin bändi ja sitten dj. Toukokuussa alkava konserttisarja jatkuu syyskuuhun asti, ja konsertit järjestetään joka kuukausi eri puistoissa. Vuoden 2017 ohjelman voi kurkata Out Jazzin nettisivuilta. Out Jazzin aikana puistoissa on myös ruoka- ja juomakojuja.

Out Jazzia uudempi tulokas on nimeltään Brunch Electronik. Kyseessä on sunnuntaisin päivällä alkava kansainvälinen elektronisen musiikin tapahtuma Tapada da Ajudan suuressa kasvitieteellisessä puistossa. Aikuiset voivat ostaa lippunsa etukäteen netistä, lapsiystävällisen tapahtuman lasten liput ostetaan paikan päällä. Lapsille on ohjelmaa yhdestä seitsemään, aikuisten ohjelma päätyy kymmenen tienoilla. Eväistä ei tarvitse huolehtia, sillä paikan päällä on hyvä ja laadukas ruokatarjonta. Ensimmäinen brunssi järjestetään heinäkuun 23. päivä, viimeinen 8.10. Tutustu ohjelmaan ja yksityiskohtiin Brunch Electronickin sivuilla.

Lissabonin parhaat puistot

Botto Machado

Sympaattinen, pieni Botto Machadon puisto on erinomainen paikka piknikille jakaranda-puun katveessa. Puisto ei ole ainoastaan nuorten lisboetojen suosiossa, vaan sinne kokoontuvat myös paikalliset papat korttia pelaamaan. Leikkipuistokin löytyy. Jos suunnitelmissa on Feira da Ladra -kirppiksen tutkailu, pakkaa mukaan eväät ja tule tänne kierroksen jälkeen tutkimaan ostoksiasi! Puistossa on myös Clara Clara -kahvila.

Osoite: Campo de Santa Clara
Metro: Santa Apolónia (kävelymatka metrolta puistoon kestää noin vartin)

Cerca da Graça

Lissaboniin avattiin pari vuotta sitten uusi puisto, ja vieläpä aivan keskustaan. Graçan ja keskustan eli Baixan väliseen rinteeseen rakennetussa modernissa Cerca da Graçassa on nurmikkoa, leikkipuisto ja piknikpöytiä. Cerca da Graçassa on myös pieni kahvilakioski.

Osoite: Calçada do Monte 48
Metro: Martim Moniz (metrolta kävelee puistoon noin 10 minuutissa)

Estrela

Piknikpuistojen aateliin kuuluu ehdottomasti vehreä Estrelan suuri puisto ankkalampineen ja eksoottisine kasveineen. Vastaan saattaa käyskennellä myös riikinkukko. Käy täällä ainakin toipumassa komean Estrelan basilikan bongaamisesta. Puiston kahvilasta saa purtavaa, ja siellä järjestetään kesällä dj-keikkoja. Täälläkin on leikkipuisto, ja vieläpä melko suuri.

Osoite: Praça da Estrela (puistoon on tosin useampi sisäänkäynti).
Raitiovaunu: 28

Eduardo VII

Eduardo VII on keskustan suurin ja mahtipontisin puisto. Kiipeä ensin puiston korkeimpaan osaan: sieltä avautuvat hienot maisemat Lissabonin keskustan yli. Puiston huipulla voit myös bongata ällistyttävän ison Portugalin lipun ja jäädä kahville Linha d’Águaan suuren lammen äärelle. Leikkipuisto, toinen kahvila ja vehreämmät osat löytyvät puiston oikealta puolelta korkeammasta kohdasta katsoen. Tässä puistossa kelpaa myös lenkkeillä.

Osoite: Parque Eduardo VII
Metro: Marquês de Pombal ja Parque

Jardim do Torel

Pienestä puistosta on hienot näköalat, ja siellä on kuumina päivinä mukavan varjoisaa. Lisäpisteitä Torelin puisto saa lukemista ajatellen suunnitelluista penkeistä! Pari vuotta sitten puiston alapuolella sijaitseva suihkulähde muutettiin ensi kertaa uima-altaaksi. Sen edustalle tuotiin rantahiekkaa ja vierelle avattiin hampurilaisia, olutta ja pullaa myyvä kesäkahvila. Kaupunkirannasta näyttää tulleen perinne: se avataan uudelleen taas elokuussa!

Osoite: Rua Júlio de Andrade
Metro: Rossio (aivan lähelle ei metrolla pääse)

Eväitä voi käydä tietysti syömässä myös näköalapaikoilla. Lue siis juttu kaupungin parhaista miradouroistakin!

© Anna Pöysä

Anna Pöysä

Lissabonissa yli 10 vuotta asunut vapaa toimittaja, yhteiskuntatieteilijä ja Mondo Lissabon -matkaoppaan kirjoittaja.

Kommentit:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *