Kuuma Karibia kutsuu – oman ruudun kautta!

Pääkuva © Mirva Lempiäinen, Guadeloupe

Voiko virtuaalimatkalla kokea aitoa matkatunnelmaa? Väitän, että voi! Sademetsän sirkutus korvan juuressa, turkoosia merta, vehreitä saaria. Ihana drinkki kädessä, eikä kiire minnekään. Tai islanninhevosen selässä keikkuen ympäri luonnonkaunista Islantia, maahisia matkan varrella... Suosittelen kokeilemaan, vaikka vain huvikseen, sillä suurta hupiahan tämä on.
Guadeloupe, Karibia. Kuva: Cedric Frixon, Unsplash
Guadeloupe, Karibia. Kuva: Cedric Frixon, Unsplash

Olemme Tripsterissä aloittaneet sattuneesta syystä etämatkat! Saimme kumppaniksemme Naantalin Matkakaupan, ja Tripsteri-leirissä ympäri maailman heräsi heti innokkuutta ryhtyä uuden aallon matkaoppaiksi. Juuri nyt varsinainen oikea matkailu on haave vain, mutta itsekin yllätyin, kuinka mukava tunnelma näillä virtuaalimatkoilla on ollut.

Tripsterillä on se etu, että toimittajistamme useita asuu maailmalla juuri parhaillaan, toki monet tiukkojen koronarajoitusten vankeina. Tiukoissakin paikoissa kuitenkin pääsee yleensä ulos, monumenttien ja luonnon äärelle.

Nämä virtuaalimatkat eli online-reissut opastetaan aina livenä ja suomeksi, suomalaisen oppaan toimesta. Mukana on runsaasti upeaa videomateriaalia kohteista, joten paitsi että osallistuja kokee yhteisen reissufiiliksen muiden matkalaisten kanssa hän myös oppii kohteesta paljon lisää. Ja onhan tämä nyt kieltämättä aika vastuullista matkailua!

Me Tripsterit tarjoamme tällä hetkellä Karibian, Islannin ja Tukholman matkoja, ja pian tulossa on esimerkiksi Tansania, Espanja, Georgia, Sveitsi, Berliini ja Laos.

Guadeloupen paratiisimainen saarihyppely

Guadeloupe houkuttelee rannoillaan. Kuva: Hakan Tas, Unsplash
Guadeloupe houkuttelee rannoillaan. Kuva: Hakan Tas, Unsplash

Helmikuun Karibian-matkat ovat olleet ihana kuuma tuulahdus kaukaa tropiikista. Reissut opastaa Guadeloupella pitkään perheineen asunut matkatoimittaja ja paikallisopas Mirva. Näin keskellä lumista Suomen talvea sademetsän ja vesiputousten näkeminen on ollut suoranaista terapiaa!

Guadeloupella on peräti 280 erilaista rantaa, 54 vesiputousta, vehreää sademetsää, eksoottisia kasveja ja eläimiä, sekä mielenkiintoinen ranskalaiskaribialainen fuusiokulttuuri.

Saarihyppelyllä Mirva tekee miehensä ja lapsensa kanssa ihan oikean pienkonelentomatkan kuvauksellisten paikallissaarten maisemissa. Saaria kutsutaan ranskalaisten salaisiksi paratiiseiksi. Maisemat ihastuttavat.

Seuraava matka Karibialle on Kiertomatka Guadeloupen paratiisisaarella tiistaina 23.2. Varaa tästä!

Guadeloupe. Saarilla on hienoja vesiputouksia. Kuva: Daniel Oberg, Unsplash
Guadeloupen saarilla on hienoja vesiputouksia. Kuva: Daniel Oberg, Unsplash

Kiertomatka Islannissa – opi lisää ja suunnittele tulevaa matkaasi

Virtuaalimatkat ovat kuin Matkamessujen matkailuluentoja, mutta rikastettuina ja aivan aidoissa puitteissa. Näiden reissujen eräs mainio puoli on vinkkien kerääminen omille tulevaisuuden aivan oikeille matkoille.

Karibian ohella toinen suursuosikkikohde Islanti on kutsunut etämatkoille jo huiman määrän osallistujia. Viimeisimmällä kiertoajelulla Islannin ympäri oli mukana peräti 300 matkaajaa! Oppaana toimii Islannissa asuva toimittajamme, somevaikuttaja ja kirjailija Satu Rämö, joka tuntee saaren läpikotaisin.

Islantiin reissataan helmi-maaliskuussa:
* Islannin ympäri – uniikki roadtrip kotisohvalta 25.2.2021
Elämää syrjäisten Länsivuonojen kalastajakylissä
3.3.2021

Islanninhevostretkellä. @Satu Rämö

Virtuaalimatka on yllättävän yhteisöllinen elämys

Varaa mukaan siis lämmin kuppi kahvia tai sekoita eksoottinen juoma matkaevääksi. Sitten ei tarvitsekaan muuta kuin oikaista tietokoneen kanssa omalle sohvalle!

Samoin tekevät myös kanssamatkaajat, ja vaikka Zoom-matkoilla matkatovereista näkee yleensä vain nimen ja mikitkin on suljettu, on se jännä, kuinka silti syntyy hauska, yhteinen matkatunnelma. Juuri me olemme juuri nyt kokoontuneet yhdessä tiettyyn paikkaan – aivan kuin oikeallakin matkalla.

Reissujen lopussa voi oppaalle esittää omia kysymyksiä. Usein opas tarjoaa mahdollisuuden seurata kuvamateriaalia YouTuben kautta, mikäli nettiyhteys esimerkiksi kaukaisesta kohteesta ei ole paras mahdollinen.

Etämatka tuo kaivattua maisemanvaihdosta ja voi olla myös koko perheen yhteinen iltapuuha. Reissun äärelle voi rakentaa vaikkapa oman teemaillan!

Nämä matkat köyhdytä kukkaroa! Paitsi että kyllähän näistä sellainen matkakuume syntyy, että saattaa se kukkaro vähän myöhemmin köyhtyäkin…

Katso tulevat virtuaalimatkat täältä:

Lisää virtuaalimatkoja

Hienoa matkaa!

Terkuin,

Siru, Tripsterin päätoimittaja

Siru Valleala

Tripsterin päätoimittajan fyysinen koti on Espoossa, henkinen Tokiossa. Juuret ovat Jyväskylässä, mökki Saimaalla ja suku Kouvolasta. Nuoruus kului Prahassa ja Helsingissä, reppu on reissannut ympäri maailman.

Kommentit:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *