Kahvilasuositukset San Franciscoon

San Francisco on laatukahvista pitävän reissaajan paratiisi. Tunnetuimmat paikalliset kahvibrändit ovat Blue Bottle, Sightglass, Four Barrel Coffee ja Ritual Coffee Roasters. Kahvipapusäkit ja vintagepaahtimet ovatkin tyypillinen näky trendikahviloiden perukoilla.

Berkeleystä lähtöisin olevan Peet’s Coffeen ja sen jälkiä seuranneen, sittemmin maailman valloittaneen Starbucksin löytää lähes joka kulmasta, mutta niitä persoonallisemmat vaihtoehdot löytyvät seuraavalta listalta. Osa kahvilasuosituksista tarjoaa trendikkäiden pienpaahtimoiden kahveja, toiset on valittu viihtyisyyden ja persoonallisuuden perusteella.

Pahvi- ja muoviroskan välttäjän ekoteko on juoda kahvi paikan päällä oikeasta kahvikupista. Listauksessa mainituissa kahviloissa saa juomansa yleensä kuppiin, mutta joskus on hyvä mainita ”for here” varmistaakseen, ettei kahvia valuteta pahvimukiin. Jos kuitenkin on noutokahvin aika, kahvin saa mukaan sanoilla ”to go”.

KAHVILASUOSITUKSET SAN FRANCISCOON KAUPUNGINOSITTAIN

SoMa ja Financial District

Blue Bottle Coffee

Muusikko-kahvifanaatikko aloitti Blue Bottle –kahvin tarinan Oaklandissa lahden toisella puolella. Kahvi on sittemmin levinnyt ympäri maailman aina Helsingin Käpylään asti. San Franciscon itsenäiset kahvilayrittäjät ovat jo alkaneet pitää Blue Bottlea ketjuna, joka vie kaupungilta omaleimaisuutta ja tilaa pienyrittäjiltä, eikä Nestlén päätös ostaa ketju asiaa varmasti muuta. Blue Bottlen sametinpehmeä cappuccino on kuitenkin yksi omista ja varmasti monen muunkin suosikeista. Kahvia myydään eri kahviloissa, mutta hienoimmat miljööt sijaitsevat Financial Districtin Sansome Streetin rakennuksessa ja Mint Plazalla.

Osoite: mm. 115 Sansome Street tai 66 Mint Plaza

Crossroads

Kahvilaa pyörittävät saman korttelin tukiasunnoissa asuvat ihmiset, joille kahvila tarjoaa uuden mahdollisuuden opetella ammattitaito ja samalla rahoittaa asuntoja. Lapsiystävällisen kahvilan hinnat ovat kohtuulliset ja monenlaista lounas- tai välipalaa sekä erinomaisia jäätelöannoksia on tarjolla. Crossroadsissa myydään myös kirjoja ja koruja. Kauniin takapihan kulmasta näkee pilkahduksen Embarcaderoa.

Osoite: 699 Delancey Street

Sightglass Coffee

Trendikäs Mac-omistajien valloittama kahvila. Ovensuun pyöräparkki auttaa pitämään fillarit turvassa.

Osoite: 270 7th Street

Mazarine Coffee

Market Street kaipasi pitkään viihtyisää kahvilaa, ja Mazarine vastaa tähän tarpeeseen oivalla kahvilla, lounaalla ja leivonnaisilla.

Osoite: 720 Market Street

North Beach

The Station SF

Kahvila vaihtoi Blue Bottle -kahvin Sightglassiin. Viihtyisä paikka, jota koristaa näyttävä Golden Gate -sillalta otettu valokuvaprintti. Osa pöydistä on rajoitettu tietokoneenkäytöltä.

Osoite: 596 Pacific Avenue

Caffe Greco

North Beachillä sijaitsee monta erityisesti herkutteluun sopivaa kahvilaa, joista Greco on yksi mainio vaihtoehto kotitekoisella tiramisulla ja canneloneilla nautiskeluun. Grecossa kuten monessa muussakin North Beachin kahvilassa kaadetaan italialaiseen tapaan Illy-kahvia.

Osoite: 423 Columbus Avenue

Caffe Trieste

Trieste luetellaan varmasti jokaisessa matkaoppaassa, mutta maine ei ole paikan boheemihenkeä himmentänyt. Kahvila, jonne voi pysähtyä myös leivokselle tai drinkille.

Osoite: 601 Vallejo Street

Castro

Réveille Coffee Co.

Kotoisa “autotallikahvila”, jossa voi nauttia kelvon lounaankin. Réveillen kahviloita sijaitsee myös muun muassa North Beachillä ja Mission Bay:ssä.

Osoite: 4076 18th Street

Duboce Triangle

Duboce Park Café

Kahvilan terassi on rauhallisempi ja viihtyisämpi kuin moni San Franciscon vilkkaiden autokatujen varrella sijaitseva. Lisäksi Duboce Café:ssa on suositeltava lounas- ja smoothievalikoima.

Osoite: 2 Sanchez Street 

Haight-Ashbury

Coffee to the People

Rento aktivisti- ja hippihenkinen kahvila myy reilun kaupan kahvia. Lounas- ja välipalalistat ovat kasvissyöjä- ja vegaaniystävälliset. Älä sekoita kahvilaa Haight Streetin People’s Café:en.

Osoite: 1206 Masonic Avenue

Mission

Atlas Café

Kahvilassa on mukava, pienehkö takapihaterassi. Atlas Café on myös baari, jonka nurkassa järjestetään live-keikkoja.

Osoite: 3049 20th Street

Tartine Bakery

Jos haluat nauttia laadukkaat kakkukahvit tai ranskalaistyylisen rapean croissantin, suuntaa Tartineen. Maankuulun Tartinen hinnat eivät ole halvimpia ja suurimman osan päivästä paikkaan pitää jonottaa, mutta leivonnaiset peittoavat monen kahvilan myymät muoviinkäärityt browniesit 10-0. Morning bun on leipomo-kahvilan aamujen kestosuosikki.

Osoite: 600 Guerrero Street

Potrero Hill

Farley’s

Kahvilakokemusta piristävät taidenäyttelyt ja kattava aikakauslehtivalikoima. Farley’s tarjoaa reiluuteen ja läpinäkyvyyteen papukaupoissaan tähtäävän paikallispaahtimo De La Pazin kahvia ja luomuteetä välittävän paikallisen Five Mountains Tean teetä.

Osoite: 1315 18th Street

© Reetta Kemppi

Reetta Kemppi

Toimittaja ja valtiotieteilijä, joka etsii ihannekaupungin aineksia tällä hetkellä San Franciscossa.

Kommentit:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *