Barcelonan parhaat tapasbaarit

Muualla Espanjassa saa oluen tai viinin kyytipojaksi ilmaisen tapaksen lähes joka baarista, mutta piheinä tunnetut katalaanit eivät ilmaispaloja tykkää jaella, joskin poikkeuksiakin löytyy. Tapakset eivät varsinaisesti edes kuulu perinteiseen katalonialaiseen keittiöön, mutta monikulttuurisessa Barcelonassa tapasbaareja on toki ollut iät ja ajat.

Aiemmin tapasbaarit olivat lähinnä turistien juttu, mutta viime vuosina ne ovat tulleet muotiin paikallistenkin keskuudessa. Kaikkein uusin trendi ovat katalonialaisesta lähiruoasta valmistetut tapakset, josta kerron teille lisää hiukan myöhemmin. Ensin suosittelen testaamaan nämä Barcelonan parhaat tapasmestat:

Aitoa ja edullista

Rincón del Cava

Kun ystäväni vierailevat Barcelonassa ja pyytävät minua viemään heidät syömään aitoja tapaksia, valitsen tämän paikan. Baarin sisustus muistuttaa rähjäistä pueblon tavernaa, mutta älä anna vaatimattoman ulkonäön hämätä, sillä täällä syöt todennäköisesti reissusi herkullisimmat tapakset – ja huippuhalvalla! Baarin erikoisuus ovat mustekalarenkaat (calamares) ja paahdetut vihreät pimiento de padrón -chilipaprikat sekä talon rosé-kuohuviini (noin 4 €/pullo). Varteenotettava vaihtoehto myös edullista illallista kaipaavalle.

Osoite: C/ Blasco de Garay 53. Metro: L3 Poblesec
Avoinna: Ma–pe 9–24, la 9–15 ja 19–01
www.rincondelcava.es

Jai-ca

Barcelonetasta löytyvät Barcelonan laadukkaimmat kalaravintolat, myös tapasbaarien listoilla komeilee etupäässä mereneläviä. Loistava vaihtoehto, jos etsit aitoa barcelonalaista tunnelmaa ja edullisia, suussa sulavia tapaksia. Kokeile esimerkiksi täytettyjä simpukoita ja turskakroketteja. Jos haluat istumapaikan, saavu ennen paikallisten illallisaikaa, sillä tunnelmallinen baari täyttyy illan mittaan terassiaan myöten.

Osoite: C/ Ginebra 13. Metro: L4 Barceloneta
Avoinna: Ti–la 9.30–23.30, su 9–22.30

Moderneja tapaksia

Tickets – La Vida Tapa

Jos perinteiset tapakset tympivät ja haluat yllättyä, varaa pöytä maailmankuulujen Adriàn veljesten tapasravintolasta. Paistettu kala tarjoillaan täällä popcorn-tötterössä raksuina, tomaatti on tulista tartaria, katkaravuissa maistuu itämaisuus ja jälkiruoka valmistuu hattarakoneessa. Ellet jo arvannut, paikan teemana on elokuvateatteri ja eikä täältä fantasiaelämystä puutukaan. Ilman varausta ei Ticketsiin ole asiaa ja sekin on tehtävä useita kuukausia etukäteen. Hintaa illalle kertyy helposti moninkertainen määrä perustapaksiin verrattuna, mutta elämys on täällä taattu – mestarikokkien ruokien maistuvuudesta puhumattakaan.

Osoite: Av. Paral.lel 164. Metro: L3 Poblesec
Avoinna: Ti–la 19–23, su 13–15
www.ticketsbar.es

Klassikko

Quimet Quimet

Tapasbaarien klassikko vuodelta 1914 on erikoistunut suussa sulaviin juustoihin ja simpukoihin – erityismaininnan ansaitsevat tomaattisimpukat ja montadito-pintxot. Paikallisten keskuudessa Quimetillä on maine kaupungin herttaisimpana bodegana, johon on mukava poiketa vaikka pelkälle viinilasillisellekin. Jos haluat mahtua sekaan, saavu paikalle mahdollisimman aikaisin.

Osoite: C/ Poeta Cabanyes 25. Metro: L2/L3 Paral.lel
Avoinna: Ma–pe 12–16 ja 19–22.30, la 12–16, suljettu elokuussa

Keskustassa

La Cervecería Catalana

Ostoskatu Rambla de Catalunyalla sijaitsevaan ravintolaan on helppo pistäytyä shoppailun lomassa, sillä keittiö on avoinna koko päivän. Jos et ole autenttisten, mutta usein vähän nuhruisten tavernojen ystävä, pidät myös tämän tapaspaikan kuosista. Tapasten hinnat liikkuvat 3-4 euron hujakoilla, suosittu jamón jabugo -kinkku maksaa puolet enemmän, mutta on hintansa väärtti.

Osoite: C/ Mallorca 236. Metro: L3/L5 Diagonal
Avoinna: Ma–pe 8–01.30, la–su 9–01.30

Pimientos de padron © Soile Vauhkonen

©Paula Kultanen Ribas

Tripsteri App Barcelona banneri
iOS-latausnappi
Android-latausnappi

Lue lisää:

Paula Kultanen Ribas

Barcelonassa kahdeksan vuotta asunut toimittaja, kirjailija ja muusikko seilaa tällä hetkellä synnyinkaupunkinsa Helsingin ja toisen kotipaikkansa Katalonian väliä.

Kommentit:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *