Barcelona
Tripsteri-blogi
Tripstereiden paikallisvinkit
Barcelona
Tripsteri-blogi
Tripstereiden paikallisvinkit
Barcelonalainen aamiainen koostuu useimmiten makeista antimista kuten kupillisesta kuumaa suklaata tai maitokahvia keksin ja marmeladin tai croissantin kera.
Oma vakioaamiaiseni on maitokahvi manchegojuustopatongin kera (patonki kostutetaan tietysti tuoreella tomaatilla ja neitsytoliiviöljyllä). Barcelonan ihanuus on, että tuoretta (ja vahvaa!) kahvia ja erinomaisia leivonnaisia ja patonkeja saa ihan joka kuppilasta, myös niistä ryötteisimmän näköisistä papparaisten kansoittamista kulmakuppiloista – tai etenkin niistä! Viime aikoina kaupunkiin on kuitenkin noussut merkittävä brunssibuumi ja etenkin Sant Antoniin ja Poble seciin on hiljan avattu monia pohjoismaisia kuppiloita.
Nykyään ruokarajoitteistenkaan ei tarvitse kärvistellä, sillä valikoimista löytyy usein pyydettäessä kaura- ja soijamaitoa ja gluteenitonta leipää.
Tässä omat aamiaissuosikkini:
Tässä tanskalais-meksikolaisen pariskunnan kuppilassa on herttainen tunnelma ja ehkä kaupungin herkullisimmat sandwichit!
Osoite: C/ Parlament 20 (Sant Antoni)
Varmasti ainoita paikkoja Barcelonassa, jossa voi nauttia aamiaiseksi kaurapuuroa! Petitbon ylpeys ovat erinomaiset luomumunakokkelit sekä skonssit. Brunssiin sisältyy kaikkea piiraista bocadilloihin ja lähihedelmistä puristettuihin mehuihin.
Osoite: Pg. Sant Joan 82 (Eixample)
Bornin parhaat aamiaiset löytyvät täältä. Sunnuntaibrunssilistalta (klo 12–17) löytyy juustopurilaisia, lohta, uppopaistettuja munia, pannukakkuja vaahterasiirapin kera sekä tietenkin cavaa. Koko komeus nautitaan tietysti aurinkoisella terassilla iloisessa puheensorinassa.
Osoite: C/ dels Carders 17. Metro: L4 Jaume I (Born)
Jos haluat nauttia aamiaisesi barcelonalaiseen tapaan, se onnistuu vuonna 1870 perustetussa ”maatilakahvilassa” (nimensä nämä granjat saivat suoraan maatilalta tulleesta tuoreesta maidosta tehdyistä antimista). Pyydä paikalliseen tapaa kuppi kuumaa suklaata (ei siis kaakaota, vaan ihan sitä itseään!) hunajaisten melindro-keksien tai marmeladipaahtoleivän kera tai jos liika makeus tökkii kahvia ja paikallisilla juustoilla ja leikkeleillä täytettyjä patonkeja.
Osoite: C/ d’en Xuclà 6 (Raval)
Barcelonan huippukokit syövät aamiaisensa kauppahalleissa valitessaan torilta raaka-aineita keittiöönsä. Kuuluisin näistä on tietysti Boquerian kauppahallin perukoilla sijaitsevassa Pinokkio, jonka omistajan Joan Bayén Pérezin hyväntuulisuus tarttuu aamuäreimpäänkin. Suosittu paikka haukata ”yöpalaa” kuudelta aamulla, klubien sulkeuduttua. Iltapäivällä paikka täyttyy tapasten ystävistä.
Osoite: La Rambla 91, Boquerian kauppahalli, myyntipaikka 466–470. Metro: L3 Liceu (Raval)
Avoinna: Ma–la 6–17
© Paula Kultanen Ribas
Lue myös: