Barcelonan modernit viinibaarit

Barcelonan uusin viinitrendi on tutustua lähi-, luomu- ja jopa kemikaalittomiin ”luonnollisiin viineihin” tyylikkäissä puitteissa ja oikein ajan kanssa. Palan painikkeeksi modernit viinibaarit tarjoilevat lähiruoasta valmistettuja tapasannoksia.

Maailman paras viinibaari

Monvínic

Wall Street Journal valitsi Monvínicin komeasti maailman parhaaksi viinibaariksi! Itse paikka tituleeraa itseään viinikulttuurin keskukseksi. Ultramodernin baarin sähköinen viinilista kattaa huikeat 3000 viiniä ympäri maailman. Ravintolan puolella loihditaan katalonialaista ruokaa ja tapaksia modernilla twistillä.

Osoite: Carrer Diputació 249 (Eixample)
www.monvinic.com

Rentoja & tyylikkäitä

Els sortidors del Parlament

Pöytien virkaa toimittavat puiset viinitynnyrit luovat paikkaan rustiikkisen tunnelman, mutta älä anna sen hämätä. Viinit on valittu todella huolella eikä samoja löydy joka kuppilasta, täältä löytyy hyvä valikoima Costa Bravan viinejä. Myös tapakset yllättävät innovatiivisuudellaan, maista vaikka viiriäisen munista tehtyä munakaspintxoa . Omassa suosikkibodegassani on takuulla ystävällinen palvelu. Erinomainen aloittelupaikka, josta on helppo jatkaa trendikkään Sant Antonin trendibaareihin.

Osoite: Carrer Parlament 53 (Sant Antoni).
www.elssortidors.com

Disset 17 Graus

Ainoita paikkoja, missä kuoharia voi maistella laseittain. Katalonialaisia viinejä löytyy valikoimasta useita kymmeniä, lisäksi myös muista maista. Sijainti lisää turistien määrää, mutta myös paikalliset ovat ottaneet paikan omakseen.

Osoite: Carrer Antic de Sant Joan 3 (Born).
eldiset.com

Luonnollisia viinejä

L’ànima del vi

Barcelonalaisen Núrian ja pariisilaisen Benoît’n baarissa on kotoisa tunnelma.”Viinin henki” on saavuttanut suuren suosion lyhyessä ajassa, sillä siellä tarjoillaan ainoastaan kemikaalittomia, luonnollisia viinejä – ja tietysti suussa sulavia tapaksia. Viinivalikoima kattaa lähinnä ranskalaisia ja espanjalaisia viinejä, joita voi ostaa myös mukaan.

Osoite: Carrer Vigatans 8 (Born)
www.lanimadelvi.com

La volàtil

Barcelonalaisten sisarusten Victor ja Susana Companyn viinibaarin kaikki viinit ovat luonnollisia. Listalta löytyy lisäksi artesaanioluita, vermuttia ja yksinkertaisista aineksista loihdittuja tapaksia. Myös sisustus on ilmava ja pelkistetty.

Osoite: Carrer Muntaner 6 (Eixample)
www.lavolatil.com

©Paula Kultanen Ribas

Lue myös:

[the_grid name=”Barcelona”]

Paula Kultanen Ribas

Barcelonassa kahdeksan vuotta asunut matkatoimittaja, sisällöntuottaja ja muusikko asuu tällä hetkellä synnyinkaupungissaan Helsingissä.

Kommentit:

Soile Vauhkonen

Ihania vinkkejä! Näistä kaikki paitsi Monvinic ovat minulle uusia. Viininystävä kiittää!

Vastaa