Barcelonan gay-kohteet

”Ei meillä ole mitään heteroita vastaan, kunhan he julkisesti käyttäytyvät kuin homot.” Barcelonan gay-yhteisön motto kertoo kaiken Espanjan aktiivisimmasta homokaupungista. Täällä liika streittiys on vain tylsää.

Gayxample ja Raval

Sateenkaariväelle omistettujen palvelujen keskittymä – Gayxample – sijaitsee Eixamplen kaupunginosassa, alueella, joka käsittää kymmenisen korttelia Gran Vialta Aragó-kadulle ja Comte d’Urgellilta Balmesille. Homobaareja, ravintoloita, kahviloita, hotelleja (Axel), vaate- ja kirjakauppoja, saunoja… täältä löytyy kaikki!

Toinen gay-väen keskittymä löytyy keskustan syntisestä Ravalin kaupunginosasta.

”Täällä liika streittiys on vain tylsää!”

Yöelämä

Jos heteroiden yöelämä alkaa Barcelonassa myöhään, niin gay-klubit vilkastuvat vielä myöhempään. Kymmenen maissa on hyvä hetki mennä illalliselle vaikka johonkin monista dragshow-ravintoloista, ja puoli yhdeltä siirrytään bilettämään baarien puolelle. Klubiskene on vilkkaimmillaan kahdesta aamukuuteen. Jatkopaikoista siirrytään yhteisön omiin kahviloihin ja shoppailemaan näyttäviä kuteita seuraavan illan karkeloihin.

Leffateatteri

Sateenkaarilipulla varustettujen saunojen lisäksi iskupaikkana toimii alan elokuviin vihkiytynyt elokuvateatteri Cinema Arenas (C/ Tarragona 5).

Rantakohde

Barcelonan gay-yhteisön suosituin rantakohde on 35 kilometriä Barcelonasta pohjoiseen sijaitseva Sitges. Kaupungista löytyy myös melkoinen valikoima homobaareja ja -hotelleja. Suosituimpia tapahtumia ovat jokakesäinen gaypride ja helmi-maaliskuun taitteessa järjestettävä karnevaali.

©Paula Kultanen Ribas

Lue lisää:

Paula Kultanen Ribas

Barcelonassa kahdeksan vuotta asunut matkatoimittaja, sisällöntuottaja ja muusikko asuu tällä hetkellä synnyinkaupungissaan Helsingissä.

Kommentit: