David Bowie -näyttely Barcelonan Designmuseossa

Barcelonan Designmuseossa on juuri avattu huikaiseva multimedianäyttely tammikuussa 2016 kuolleen David Bowien muistolle.

”David Bowie is” -nimeä kantava näyttely on nähtävillä 25.9.2017 asti.

Näyttelyssä on esillä yli 300 teosta: ennen näkemättömiä valokuvia, etenkin katalonialaisten valokuvaajien ottamia kuvia Bowiesta, videoita, levynkansia, haastatteluita, Bowien alkuperäisiä esiintymisvaatteita, esiintymislavasuunnitelmia, soittimia ja muuta ennen julkaisematonta materiaalia Bowiesta.

Designmuseon auditoriossa esitetään ennen näkemätöntä videomateriaalia, Bowie-dokumentteja ja elokuvia. Kuunteluhuoneessa kuunnellaan ja analysoidaan Bowien kappaleita ja levyjä kuraattorin johdolla.

Näyttelyssä hyödynnetään edistynyttä multimediateknologiaa, jonka takia vierailijoiden on käytettävä kuulokkeita. Varauksen yhteydessä tulee siksi valita vierailuaika etukäteen.

Näyttelyä kuratoi Lontoon Victoria & Albert Museum.

Pääsyliput ja aukioloajat

Näyttely on avoinna joka päivä seuraavasti: ma klo 16–20, ti–to klo 10–20, pe–la klo 10–21 ja su klo 10–20.

Barcelonan Designmuseo, eli Museu del Disseny sijaitsee osoitteessa: Plaça de les Glòries Catalanes 37 (Metro: L1 Glòries).

Tavallinen pääsylippu ma–to: 14,90 €, Weekend Ticket pe–su: 17,90 €, Fast Pass (jolla voi vierailla museossa koska tahansa ja päästä sisään jonon ohi) 24,90 €. Yli 65-vuotiaat ja 3–11-vuotiaat: 9,90 €. Bowie-näyttelyn lipulla pääsee myös ilmaiseksi Barcelonan Musiikkimuseoon ja 50 % alennuksella Designmuseon pysyvään näyttelyyn.

Liput voi varata osoitteesta: www.davidbowieis.es/en/tickets

Bowien musiikkia sinfoniaorkesterin esittämänä

Bowie-faneille järjestetään kesällä muutakin ekstraa Barcelonassa: 13.7.2017 Barcelonan Sinfoniaorkesteri esittää Bowien viimeisen albumin Black Starin kokonaisuudessaan l’Auditorissa. Liput konserttiin voi ostaa osoitteesta: www.davidbowieis.es/en/bowie-symphonic

© Paula Kultanen Ribas

Paula Kultanen Ribas

Barcelonassa kahdeksan vuotta asunut toimittaja, kirjailija ja muusikko seilaa tällä hetkellä synnyinkaupunkinsa Helsingin ja toisen kotipaikkansa Katalonian väliä.

Kommentit:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *