Tokio – Tempuraa, yakitoria, okonomiyakia

Tempuraa

Paneroidut kasvikset ja merenelävät nautitaan suolan ja dashi-soijaliemen kera. Kuten Tokiossa muutenkin, saa parasta tempuraa juuri ja vain tempuraan erikoistuneissa ravintoloista. Tempuraa tosin saatetaan myydä myös izakaya-ravintoloissa ja perheravintoloissa. Parasta tirisevän kuumana!

Masaru

Tempuraa riisipedillä. Klassikkopaikka Asakusassa lähellä Sensoji-temppeliä.
1-32-2 Asakusa

Tempura Ono

Pieni paikka, pöytävaraus suositeltava, maukas valikoima laadukasta ja rapeaa.
Sashin Bldg 3. krs., 2-15-5 Hachobori

Ten’ichi

Herkullista tempuraa, ketjulla muitakin lokaatioita, aito ja alkuperäinen sijaitsee Ginzassa.
6-6-5 Ginza

Yakitoria

Käristettyjä kanavartaita kanan eri osista makeaan soijaliemeen kastettuna. Kaikki kana käytetään eli varaudu erikoisempiin makuelämyksiin tai ulkomuotoihin. Kauas tuoksuvia/käryäviä yakitori-kuppiloita on usein junaratojen tuntumassa. Yakitori järsitään oluen seuralaisena tai päinvastoin.

Tonton

Junaradan alla sijaitseva rennon olon napostelupaikka.
2-1-10 Yurakucho

Toritake

Savuava varrasravintola on Tokion vanhimpia yakitori-tarjoilijoita.
1-6-1 Dogenzaka

Okonomiyakia

Kaalimunakaspannukakku on simppeli herkku, jonka syömisen hauskuuksiin kuuluu se, että annos paistetaan varsin usein itse pannulla omassa pöydässä. Lettumainen lätty saattaa olla mahdollista valmistaa ovo-vegetaarisesti, mikäli mahdollisen kalakastikkeen ja kalahiutaleet onnistuu jättämään pois. Vaikkei annosta pääsisi paistamaan itse, on sen valmistamista hauska seurata avokeittiöissä.

Okonomiyakista ennustetaan seuraavaa Japani-ruokahittiä myös Suomeen, ja sitä on helppo valmistaa kotonakin. Tässä yksi resepti.

Asakusa Okonomiyaki Sometaro

Usein parhaaksi raakattu itsekokkausravintola lähellä turistikatuja.
2-2-2 Nishiasakusa

Sakuratei

Harajukun takakujilla sijaitsevassa ravintolassa on englanninkielinen menu. Suosittu all-you-can-eat-setti.
3-20-1 Jingumae

Kiji

Rakastettu osakalaispaikka, varaudu jonottamaan.
B1, Tokyo Building, 2-7-3 Marunouchi

Okonomiyaki Honjin

Hyvä paikka testata itse okonomiyakin valmistusta, edullisia tuntisettejä tabehoodailla (all-you-can-eat.)
Komatsu Building, 7-8. krs., 1-17-2 Kabukicho

 

©Siru Valleala

 

Sushiravintoloita
Shabu shabua, kaisekia ja kiinalaista
Sobaa, udonia, donburia ja raamenia
Pikaruokaa Tokiosta
Kasvissyöjän kohteet
Perheravintoloita
Lähde ruokakauppaan!

Siru Valleala

Tripsterin päätoimittajan fyysinen koti on Espoossa, henkinen Tokiossa ja tuleva Tallinnassa. Juuret ovat Jyväskylässä, mökki Saimaalla ja suku Kouvolasta. Nuoruus kului Prahassa ja maailmanympärysmatkoilla.

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *