Tokio: Shinjuku

(Yamanote-linja, Toei Oedo Line, Toei Shinjuku Line, Marunouchi Line, Seibu-Shinjuku Line)

Shibuyan ohella toinen lännen päähulinakohde on pilvenpiirtäjien, punaisten lyhtyjen, pikkubaarien, tavaratalojen ja bisneksen Shinjuku. Matkailijan kannalta Shinjuku on keskeisin paikka majoittua, erityisesti, mikäli yöelämä kiinnostaa.

Shinjukun asema on elämys. Ruuhka-aikaan ihmisvilinä on uskomaton. Kaikkien hämmästyttävintä on se, ettei silti tule tönityksi. Aseman läpi kulkee päivittäin noin kaksi miljoonaa ihmistä. Uloskäynnit ja junanvaihdot kannattaa tarkastaa etukäteen huolella välttyäkseen kilometrien turhalta kävelyltä.

Shinjukun parasta antia ovat pilvenpiirtäjät, joiden yläkerrosten ravintolat ja baarit tarjoavat kirpaisevia näkymiä. Ilmainen näköalapilvenpiirtäjä Tokyo Metropolitan Government Building on kätevä kohde budjettimatkailijalle. Se sijaitsee osoitteessa 2-8-1 Nishishinjuku, ja vuoropäivin on auki joko eteläinen tai pohjoinen torni.

Monia turisteja yllättää se, ettei Tokio olekaan täpötäynnä pilvenpiirtäjiä – niitähän on Shinjukussakin vain muutama. On totta, että enimmäkseen Tokiossa on matalia, vanhoja taloja.

Shinjukussa on myös yksi Tokion tunnelmallisimmista puistoista, Shinjuku Gyoen. Keisariperheelle vuonna 1906 rakennetussa puistossa on eri teemoja. Kaunein on ilman muuta japanilainen puutarha siltoineen, teehuoneineen ja karppilampineen. Puistoon on pieni pääsymaksu.

Ja sitten se yöelämä paheellisine punalyhtybaareineen! Shinjukun ytimessä, Kabukichon kujilla, liikemiehiä houkutellaan monenmoisille klubeille, mutta länsimaalaisturistit saavat usein olla rauhassa – joskin huumekauppiaita ja kansainvälisempien paikkojen sisäänheittäjiä riittää piinaamaan länkkärimiekkosia.

Kujilla on hauskoja pikkubaareja, kuten muutaman penkin pilkkopimeä Rock Bar Mother, jossa juomat tilataan taskulampun avulla. Puhua ei pysty, sillä musiikki soi laittomilla desibeleillä. Juoman hintaan kuuluu toivebiisi, niin ikään taskulampulla tilattava.

Aivan nurkan takana sijaitsee baari PSY, jossa hyvällä lykyllä saattaa kuulla jopa japanilaisten baarimikkojen yhteislaulua – supisuomeksi!

Entä keitä ovat nuo koreat nuoret miehet, joita parveilee Kabukichon kaduilla pörrötukissaan? Kyseessä on ainutlaatuinen host-ilmiö, naisille tarkoitettu poikabaaribisnes. Jee mitä tasa-arvoa!

Shinjukun viime vuosien naureskelluin iltaelämys on Robot Restaurant, robottiravintola, jossa korkeaa (noin 40e) sisäänpääsymaksua vastaan saa kolmen tunnin järisyttävän viihdeshow’n. Koe huumetripin kaltainen seikkailu jättiläisrobottien, rummuttajien, neonvalojen, bikinimisujen ja anakondien parissa – jos pää kestää. (1-7-1 Kabukichō)

Tokion homoystävällisin alue sijaitsee Shinjuku Ni-chomella (= alue 2), joka on tunnettu runsaasta määrästään gaykuppiloita.

TULOSSA

Lue lisää:

Mitä ihmettä! Tokion rokkibaarissa puhutaan suomea!

Saisinko ostaa yhden nuoren, komean, keskustelutaitoisen miehen illaksi, kiitos!

Shinjukun Golden-gai on satojen minibaarien hämmästyttävä labyrintti

©Siru Valleala

Siru Valleala

Tripsterin päätoimittajan fyysinen koti on Espoossa, henkinen Tokiossa ja tuleva Tallinnassa. Juuret ovat Jyväskylässä, mökki Saimaalla ja suku Kouvolasta. Nuoruus kului Prahassa ja maailmanympärysmatkoilla.

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *