Tokio: Ginza ja keisarilliset puutarhat

(Ginza Line, Hibiya Line, Marunouchi Line)

Edo-kaudella Ginzan alue oli shoppailun ydinkeskus. Puodeissa kaupattiin koristeellisia kankaita kimonoiksi ja testattiin kaupunkilaisten jälkiruokamakua. Porvarillista aluetta haluttiin muokata eurooppalaisen tyylin mukaan, ja niin syntyivät leveät kadut ja lopulta suuret tavaratalot, neonvalot ja jalokiviliikkeet.

Yhä Ginza on ylellisen shoppailun ja jalokivien keskus, ja etenkin joulun alla Ginzan joulukoristeita, valaistuja puita ja valtavia joulukuusia vaelletaan porukalla ihailemaan. Muodikkaat ja bisneshenkiset aikuiset kansoittavat keskuskatu Chuo-dorin ja Mitsukoshin ja Matsuya Ginzan tavaratalot. Sunnuntaisin katu toimii suurena kävelykatuna, jolla kauniisti puetut perheet käyskentelevät.

Ginzassa on myös paljon teattereita ja elokuvastudioiden Tohon, Shichikun ja Toein päämajat. Kuuluisa kabukiteatteri Kabuki-za sijaitsee osoitteessa 4-12-15 Ginza. Matkailija voi myös kurkata uusimmat viihdelaitteiden ja pelien innovaatiot Sony Buildingissa (5-3-1 Ginza) tai maistaa samurai Kimurayan perustamassa leipomossa anpan-paputahnapullasia (Kimuraya, 4-5-7 Ginza).

Juhlalliset keisarin puutarhat

Ginzan pohjoispuolella, Hibiya-Marunouchin alueella lähellä Tokyo Stationia havisee keisarillinen historia. Keisariperhe asuu tänäkin päivänä Keisarillisessa palatsissa keskellä valtavaa puistoa. Alue avataan yleisölle vain parina päivänä vuodessa, mutta itäistä puistoa ja sen rakennuksia pääsee ihailemaan milloin vain.

Keisarillisen palatsin itäiset puutarhat eli Kokyo Higashi Gyoen on avoinna klo 9-16. Alue on suuri ja varsin rauhallinen rentoutumispaikka. Puutarhojen ympäri kulkee juoksijoiden suosiossa oleva lenkkeilyreitti, jolla näkee enemmän hölkkääjiä ja pyöräilijöitä kuin muualla Tokiossa. Kuntoilijoiden kannattaa siis suunnata tälle alueelle.

Lähistöllä pienessä ja usein mukavan hiljaisessa Hibiya-puistossa on syksyisin erityisen kaunis ruska ja keväisin suloisia kevätkukkia.

Tokyo Station on keskeinen rautatieasema, jonka nimi usein hämmentää turisteja. Onko kyseessä siis Tokion ydinkeskus? Liikenteellisesti ja maantieteellisesti kyllä, mutta jos yhden alueen haluaa lyhyellä Tokion-matkallaan jättää väliin, on se juuri tämä. Keisarillisista puutarhoista huolimatta energiaa kannattaa suunnata ennemmin länteen ja itään. Tokyo Station tosin on viime vuosina remontoitu uuteen shoppailu-uskoon, joten ostosten ystävälle riittää puuhaa!

©Siru Valleala

Siru Valleala

Tripsterin päätoimittajan fyysinen koti on Espoossa, henkinen Tokiossa ja tuleva Tallinnassa. Juuret ovat Jyväskylässä, mökki Saimaalla ja suku Kouvolasta. Nuoruus kului Prahassa ja maailmanympärysmatkoilla.

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *