Tokion eläintarhat ja akvaariot

Kuva: Ueno Zoon capybara eli vesisika. Photocapy, flickr.com, CC BY 2.0

Eläintarhat ja akvaariot eivät ole aina suositeltavia, joten ota selvää etukäteen kohteen taustoista. Suurin osa eläimistä ja kaloista tuodaan maailmalta, mutta myös japanilaisia lajeja on esillä.

Ueno Zoo ei ole hyvä eläintarha

Uenon puistoalue on kiva päiväretken kohde perheelle. Puistossa on mukava juoksennella ja istua piknikillä muiden perheiden seassa. Alueella on museoita, pieni leikkipuisto, temppeleitä, keväällä kirsikankukkakuja ja eläintarha.

Perinteikäs vuonna 1882 avattu eläintarha on ahdas ja nuhruinen. Vetonaula ja koko puiston pääteema ovat 2011 tarhaan muuttaneet pandakarhut Ri Ri ja Shin Shin. Puisto on kuitenkin ankea – maailmalla on paljon parempia paremmin hoidettuja eläintarhoja. Paras ja eettisin eläintarhan kohde on yksiraiteinen juna, joka kulkee ilmassa. Viikonloppuisin puisto on ruuhkainen, maanantaisin suljettu.

Zoorasia

Zoorasia on moderni ja varsin hyvin pidetty eläintarha Yokohamassa noin tunnin matkan päässä Tokiosta. Sekä eläimiä ympäri maailmaa että kiinnostava osio japanilaisia yksilöitä. Alue on laaja ja pyrkii jäljittelemään eläinten alkuperäisiä elinympäristöjä. Suljettu tiistaisin.

  • 15 minuuttia bussilla Nakayaman asemalta Yokohamassa, bussiyhteys myös Tsurugaminen asemalta.
  • www2.zoorasia.org

Sunshine International Aquarium / Sunshine Starlight Dome

Akvaario ja planetaario sijaitsee Sunshine City -ostoskeskuksessa Ikebukurossa. Akvaarion ohessa pieni eläintarha. Planetaariossa 800-paikkainen avaruusteatteri, jossa hienoja esityksiä.

Sumida Aquarium

Tokion uusimpia kohteita Tokyo Skytreen tuntumassa. Lasten suosikkeja ovat pingviinit ja pingviinikahvila, aikuiset nauttivat meduusojen kauneudesta ja tyylikkäästä suunnittelusta.

Tokyo Sealife Park

Kasai Rinkai -puistossa sijaitseva akvaario. Pingviinejä, lajeja ainakin viidestä eri merestä, 360 asteen tonnikalatankki, japanilaisia meriolentoja.

Lue lisää:

Lapsiperheiden ostokset
Teemapuistot ja huvipuistot
Koko perheen museot
Vauvan kanssa Tokiossa

© Siru Valleala

Siru Valleala

Tripsteri Appin päätoimittaja hengaa nykyään eniten Helsingissä ja Espoossa mutta sukeltelee sulavasti myös henkisessä kotikaupungissaan Tokiossa ja nuoruuden rakastetussaan Prahassa. Tripsteri Tokion ja Tripsteri Prahan opaskirjojen kirjoittaja on myös Sanoman freelancer, leffafriikki ja vegaaniraamenin ahne suurkuluttaja.

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *