Tekijät

Tripsterin tekijät ovat kohteissaan pitkään asuneita matkatoimittajia, jotka jakavat parhaat paikallisvinkkinsä rehellisesti ja rakkaudella - reilun matkailun vinkkeliä unohtamatta.

Tuulia Kolehmainen

Barcelona, Helsinki, Espoo

Tuulia Kolehmainen

Barcelonassa kahdeksan vuotta asunut helsinkiläinen, Tripsterin perustajia, AD ja toimari. Potee ikuista Välimeren ikävää ja inspiroituu täydellisistä sävyistä ja säkeistä.

Paula Kultanen Ribas

Barcelona, Costa Brava, Helsinki & Espoo

Paula Kultanen-Ribas

Barcelonassa kahdeksan vuotta asunut toimittaja, kirjailija ja muusikko seilaa tällä hetkellä synnyinkaupunkinsa Helsingin ja toisen kotipaikkansa Katalonian väliä.

Siru Valleala

Praha, Tokio, Helsinki, Espoo, Porvoo

Tripsteri Appin päätoimittaja hengaa nykyään eniten Helsingissä ja Espoossa mutta sukeltelee sulavasti myös henkisessä kotikaupungissaan Tokiossa ja nuoruuden rakastetussaan Prahassa. Tripsteri Tokion ja Tripsteri Prahan opaskirjojen kirjoittaja on myös Sanoman freelancer, leffafriikki ja vegaaniraamenin ahne suurkuluttaja.

Soile Vauhkonen

Tukholma

Tukholmassa asuva, sopivasti ruotsalaistunut yrittäjä ja sunnuntai-bloggaaja.

Satu Rämö

Islanti

Satu Rämö

Islannissa asuva kirjailija, bloggaaja, toimittaja. www.salamatkustaja.com

Antti Helin

Praha

Antti Helin


Aino Tanhua

Tansania

Aino Tanhua

Tansaniassa vuodesta 2009 asti matkustellut ja asunut toimittaja, joka päätyi myös pyörittämään Colors of Zanzibar -matkailuyritystä. Erityisesti Sansibarille kotiutunut ihminen, jota eivät niinkään ihastuta lämpö ja rannat vaan kaupunki ja tansanialaisen elämän moninaisuus.

Alli Haapasalo

New York

Tripsteri -logo

Aniko Kuikka

Los Angeles

Tripsteri -logo

Anneli Airaksinen

Pariisi

Tripsteri -logo

Anneli Airaksinen on Pariisissa pitkään asunut toimittaja ja valokuvaaja, tieteen yleistajuistaja. Osa-aikaluova.

Anniina Korpela

Oslo

Tripsteri -logo

Norjassa tammikuusta 2012 asunut toimittaja, jonka suurimmat Oslo-rakkaudet ovat Kampenin ja Vålerengan kaupunginosien pienet, värikkäät puutalot ja bussilinja 37.

Anu Rinkinen

Rooma & Sisilia

Anu Rinkinen

Anu on runoilija, joka työskentelee kirjallisuuden ja kirjoittamisen parissa myös opettajana, vapaana toimittajana ja suomentajana. Anu on elänyt jo parikymmentä vuotta Italian ja Suomen kulttuurien sekoitteessa. Perheen toinen koti on Sisilian etelärannikolla Gelassa.

Anuliina Savolainen

Pariisi

Anuliina Savolainen

Pariisissa yli 9 vuotta asunut toimittaja, valokuvaaja ja suuri ajattelija. www.anuliina.com

Eeva Simola

Skotlanti

Eeva Simola

Olen toimittaja ja tietokirjailija. Olen asunut Skotlannissa useita vuosia ja käynyt siellä yli 50 kertaa. Koen sen toiseksi kodikseni.

Eeva-Maria Hooli

Costa del Sol & Málaga

Tripsteri -logo

Vuodesta 2013 Málagassa asunut toimittaja ja bloggaaja. www.eevagamunda.com.

Eira Heinämies

Helsinki

Eira Heinämies

Kaupunkikulttuurista nauttiva viestinnän ammattilainen ja harrastelijabloggaaja, paljasjalkainen kruununhakalainen ja stadilainen ainakin neljännessä polvessa. Reissaa nähdäkseen uusia paikkoja, mutta palaa myös Pariisiin aina uudestaan. www.lily.fi/blogit/pikkuseikkoja

Elina Raittila

Wien

Elina Raittila

Wienissä asunut toimittaja, jolta jäi kaupunkiin puoli sydäntä ja kokonainen sisko. Viihtyy nykyään Mikkelin seudulla.

Elisa Helenius

Helsinki

Elisa Helenius

Pitkään Punavuoressa asunut syntyperäinen helsinkiläinen, joka reissaa mielellään maailman metropoleissa. Elisa on yleisen kirjallisuustieteen maisteri, vapaa kirjoittaja, kulttuuribloggaaja, kirjallisuuslehti Lumoojan uusi päätoimittaja ja tuore journalismin opiskelija. Elisa on asunut yhden syksyn ja talven Maltalla ja Bangkokissa sekä palaa yhä uudelleen Berliinin museoihin ja kahviloihin. blogit.extempore.fi/sateenkaarenmaalari

Erica Löfman

Berliini

Tripsteri -logo

Jan Vuorenlaakso

Rio De Janeiro

Jan Vuorenlaakso

Helsingissä, Genevessä, Edinburghissa ja Oslossa asunut freelancer, joka on erikoistunut kirjoittamaan Rio de Janeirosta ja Brasiliasta. Rio ja Brasilia ovat tulleet kirjoittajalle tutuiksi intensiivisen ja syväluotaavan ”kenttätutkimuksen” kautta. Vuotuisia ”tutkimusmatkoja” Brasiliaan on tähän mennessä kertynyt lukuisia.

Jasmina Toivonen

Amsterdam

Tripsteri -logo

Johanna Lilius

Ateena

Tripsteri -logo

Karoliina Kinnunen-Mohr

Kööpenhamina

Karoliina Kinnunen Mohr

Karoliina Kinnunen Mohr on Kööpenhaminassa perheensä kanssa asuva viestinnän ammattilainen. Hän on ylpeä, ettei maininnut oppaassaan kertaakaan sanaa ”hygge”.

Katri Tanskanen

Zagrebi

Katri Tanskanen

Katri on teatterista ja kirjallisuudesta kirjoittava tutkija, toimittaja ja tietokirjailija. Perheen toinen koti on ollut jo kymmenen vuoden ajan kirkuvan oranssi talo Zagrebin laidalla. Vaikka pääosa vuodesta kuluu Helsingissä, on vähintään kerran vuodessa päästävä zagrebilaisten värien, tuoksujen ja makujen hemmoteltavaksi.Konrad Sapyllo

Gdańsk

Konrad

Syntyperäinen seinäjokelainen, joka muutti Puolaan opiskelemaan lääketiedettä. Asuu tällä hetkellä Gdańskissa.

Liisa Helve-Sibaja

Zürich

Tripsteri -logo

Liisa Helve-Sibaja on Sveitsissä vuosikausia asunut toimittaja, Hausfrau – kotona Sveitsissä -kirjan kirjoittaja, suomen opettaja ja bloggaaja. www.palasuklaata.com

Liisa Kuittinen

Lappi

Liisa Kuittinen

Pääkaupunkiseudulta kotoisin oleva toimittaja ja tekstityöläinen, joka muutti marraskuun lopussa 2014 Sodankylään keskellä syvintä kaamosta. Rakastaa Lapin kirkkaita keväthankia ja valoisia kesäöitä. Tekee päiväretkiä tunturiin ja haaveilee pitkästä vaellusretkestä Kevon kanjoniin.
www.liisalapinihmemaassa.fi

Lotta Kauppi

Pietari

Tripsteri -logo

Tripsterin Pietari-oppaan tekijä.

Mari Manninen

Peking

Mari Manninen

Asuin Pekingissä 2013-2016, jolloin tein näitä sivuja.

Maria Kivimaa

Lontoo

Maria Kivimaa

Itä-Lontoossa yhdeksättä vuotta majaileva mainostoimistotyöläinen. Satunnaisesti musiikista, bisneksestä ja tyylistä kirjoittava freelance-toimittaja.

Milla Kontkanen

Lontoo

Milla Kontkanen

Lontoossa ja muualla Englannissa yhteensä 11 vuotta asunut toimittaja, joka tekee päätyönään videoita yliopistolle Oxfordissa. Työskennellyt Englannin jaksojen välissä Ylen radio- ja televisiotoimittajana sekä reppureissannut Aasiassa ja Etelä-Amerikassa.

Minna Manninen

Bryssel

Tripsteri -logo

Seikkailija ja kirjoittaja Brysselistä. Päivätöissä poliittisen viestinnän parissa, vapaalla viihdyn kirjakaupoissa, kahviloissa ja hyvän oluen äärellä. Matkustan mieluiten maata pitkin ja aina kun mahdollista, karkaan kaupungista vuorille.

Mirva Lempiäinen

Mirva Lempiäinen

Pitkän linjan matkatoimittaja ja maailmankansalainen, joka on reissannut yli 80 maassa viidellä eri mantereella. Turun seudulta lähtöisin oleva ex-newyorkilainen, joka viettää nykyisin rentoa perhe-elämää Karibian Guadeloupella. Matkailun suhteen klassinen ylisuorittaja, jota vaivaa pahanlaatuinen FOMO (Fear of Missing Out).

Moona Laakso

Dublin

Moona Laakso

Puoli sydäntä Irlantiin jättänyt vapaa toimittaja-kirjoittaja ja luovan kirjoittamisen ja kirjallisuuden opiskelija, joka oppi juomaan Guinnessia vasta palattuaan takaisin Suomeen neljä vuotta Dublinissa asuttuaan.

Noora Mattila

Portland, Seattle- & Vancouver

Noora Mattila

Lähes kaikkeen erikoistunut toimittaja, joka tutkii Pohjois-Amerikan peränurkkia amerikkalaisen miehen ja meksikolais-saksalaisen koiran kanssa.

Outi Kuoppala

Madrid

Outi Kuoppala

Madridissa kuutisen vuotta asustellut oululainen humanisti, joka työskentelee Suomen Madridin-instituutissa kulttuurituottajana.

Reetta Kemppi

Kalifornia

Reetta Kemppi

Toimittaja ja valtiotieteilijä, joka etsii ihannekaupungin aineksia tällä hetkellä San Franciscossa.

Saara Helkala

Lissabon

Saara Helkala

Aurinkoisessa Lissabonissa neljä vuotta asunut graafikko ja kirjoittaja, joka ihastelee edelleen päivittäin kauniita kaakelikuvioita ja pastellivärejä.

Sini Rämö

Georgia

Tripsteri -logo

Veera Marjamaa

Tallinna

Veera Marjamaa

Tallinnassa asuva käsikirjoittaja, näytelmäkirjailija ja bloggaaja.