San Franciscon yöelämä

Kuva: Rosy, Flickr.com

San Franciscon yöelämä koostuu cocktaileista, viinistä ja oluesta sekä monenlaisista baareista ja klubeista. San Francisco on ominut itselleen maineen monien tunnettujen drinkkien kuten Martinin, Irish Coffeen, Pisco Punchin ja Mai Tain keksijänä. Vaikka historiallista yksimielisyyttä ei aina löydy, baarit ottavat maineesta kaiken irti. Myös San Franciscon aamu aloitetaan viikonloppuisin drinkillä ja harvoin löytyy brunssimenu, josta ei Mimosaa löytäisi. Suosiossa ovat erityisesti Bottomless Mimosat eli maksat kympin tai pari, ja lasi täyttyy santsiannoksesta.

Viinibaarit tarjoavat tunnin parin ajomatkan etäisyydellä sijaitsevien Sonoman ja Napan viinialueiden antimia. Osa viinibaareista ja -myymälöistä järjestää myös viininmaisteluita. Kuuluisin ja yleisin tuoppi täyttyy höyryolut Anchor Steamistä, jonka panimo sijaitsee Potrero Hillillä. Panimossa järjestetään myös esittely- ja maistelukierroksia. Lisäksi IPA-oluet ovat todella suosittuja San Franciscossa.

Vaikka jokaisesta kaupunginosasta löytyy hyviä menopaikkoja, parhaat alueet kaljoittelulle, klubbailulle ja livemusiikille sijaitsevat SoMan, Potrero Hillin ja Missionin risteyskohdissa sekä North Beachillä. North Beachiltä ja Financial Districtiltä löydät myös Barbary Coastista muistuttavat vanhat saluunat, joissa on hyvä olutvalikoima ja historiaa henkivä sisustus.

Tikibaarit kuten Smuggler’s Cove ja Tonga Room ovat suosittuja drinkkipaikkoja, teemabaareja ja turistikohteita San Franciscossa.

Lue myös:

Terassivinkit San Franciscoon
SoMan baarit

© Reetta Kemppi

 

Reetta Kemppi

Toimittaja ja valtiotieteilijä, joka etsii ihannekaupungin aineksia tällä hetkellä San Franciscossa.

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *