Ylevä Pacific Heights ja eksoottinen Japantown

Pacific Heightsin pääkatu Fillmore Street on elävä, ravintoloita täynnä oleva katu. Kadulla on kauppoja kirppiksistä ja vintageliikkeistä kalliisiin muotikauppoihin ja joogavaateliikkeisiin. Kesäisin Fillmore Jazz -festivaali täyttää kadun musiikilla ja väenpaljoudella. Kaupunginosan pohjoispuolella voi ihailla upeita viktoriaanisia kartanoita ja tutustua Haas-Lilienthal House -kotimuseoon.

Japantownin keskellä avautuu Pagoda Peace Plaza, jossa järjestetään tapahtumia kuten Cherry Blossom Festival. Urbaani miljöö ei ole kirsikankukantäyteinen, mutta kulttuurisesti kiinnostava. Japan Center on hauska ostoskeskus, joka tarjoaa söpöjä japanilaisia tavaroita, mangakirjoja, Totoro-reppuja, matcha-makeisia sekä tietysti sushia ja raamenia. Viereinen Sundance Cinemas -elokuvateatteri kokoaa elokuvavieraat keväisin San Francisco International Film Festivalin päänäyttämölle.

Geary Boulevardin eteläpuolella sijaitsee kuuluisa Fillmore-rockklubi sekä Fillmoren Jazz-alue, jossa on vielä muutama jazz-baari jäljellä.

© Reetta Kemppi

 

Reetta Kemppi

Toimittaja ja valtiotieteilijä, joka etsii ihannekaupungin aineksia tällä hetkellä San Franciscossa.

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *