Kaukoliikenne San Franciscosta

San Franciscosta tai Oaklandista pääsee liikkumaan Kalifornian muihin kaupunkeihin tai osavaltiosta toiseen Amtrak-junilla ja Greyhound-busseilla. Golden Gate Transitin bussit puolestaan kuljettavat matkailijat muun muassa viinilaakson suuntaan.

AMTRAK-junat Oaklandista

Kaukoliikenteen junien eli Amtrakin lähimmät rautatieasemat sijaitsevat Oaklandin Jack London Squarella ja Emeryvillessä. Juniin voi ostaa liput San Franciscosta ja valita, mistä keskustan bussipysäkiltä hyppää Emeryvilleen kulkevan liityntäbussin kyytiin. Myöhästely on tavallista ja junamatkustaminen on hitaampaa kuin Suomessa, mutta upeiden maisemien takia suositeltavaa. Junat ovat myös loistava paikka tavata amerikkalaisia maan eri kolkista ja kuulla heidän tarinoitaan. Junahyttihintoihin sisältyvät ateriat, mutta jos valitset tavallisen paikkalipun, ateriat voi tarvittaessa ostaa erikseen.

BUSSIT

Greyhound-bussit ovat suhteellisen edullinen tapa matkustaa Kaliforniassa. San Franciscossa bussit lähtevät Embarcaderon läheltä osoitteessta 200 Folsom Street.

Golden Gate Transit on paikallinen bussiyhtiö, joka liikennöi nimensä mukaisesti Golden Gaten toiselle puolelle. Se kuljettaa myös Santa Rosaan eli viinilaakson tuntumaan, mutta viinilaakson alueilla liikkuminen ilman autoa tai pyörää vaatii suunnittelua. Viinilaaksoon voi matkustaa myös turistiretkien mukana.

© Reetta Kemppi

Reetta Kemppi

Toimittaja ja valtiotieteilijä, joka etsii ihannekaupungin aineksia tällä hetkellä San Franciscossa. Rauhoittuu mielellään Raaseporin vihreässä kesässä.

Kommentit (0):