Saimaa

Saimaa on seutua, jonka äärellä suomalaisen sielu lepää ja ulkomaalaisen vieraan mieli avartuu. Kansallismaisemamme avautuu Suomen suurimman järven rannoilla, ja kesässä hehkuvat maisemat ovat jopa paikalliselle hämmentävän upeita. Saimaa kattaa laajan alueen omalaatuisia ja unohtumattomia reissukohteita ja elämysmatkoja. Koe rohkeasti myös Saimaan talvi! Teimme katsauksen neljään keskeiseen Saimaan alueen kaupunkiin: Savonlinnaan, Mikkeliin, Imatraan ja Lappeenrantaan.

Saimaa on Etelä-Savossa ja Etelä-Karjalassa sijaitseva järvi, jonka seudulla suomalaiset kesämökkeilevät sankoin joukoin. DayTripster App -sovelluksessamme esittelemme paitsi suuremman Saimaan alueen yleisiä kohteita kuten lomamökkejä, luontokohteita, puistoja ja rantoja myös neljä leppoisaa kaupunkia.

Tutustu Tripsterin mukana Savonlinnaan, Mikkeliin, Imatraan ja Lappeenrantaan. Jokaisella kaupungilla on oma luonteensa, mutta yhteistä kaikille on, että kustakin löytyy uniikki valikoima hauskoja kahviloita, maukkaita ravintoloita, koko perheen puuhaa, kulttuuria, taidetta ja tietenkin rokkia meininkiä.

Kaikki kaupungit ovat leimallisesti viehättäviä, terassikylläisiä kesäkaupunkeja, mutta anna niiden yllättää talvellakin. Rohkea lähtee Saimaan roadtripille, kun loska roiskuu ja jää päätä vihmoo. Mukavassa hotellissa ja lähiruokaherkkujen äärellä sää unohtuu – ja ulkona maisemat voivat olla kauniit myös harmaan eri sävyissä!

Lue lisää: Saimaan hotellit ja lomamökit

Paras loma Saimaalla

Me Tripsterissä esittelemme etenkin paikallisten pienyrittäjien kohteita ja muita reilun meiningin paikkoja.

DayTripster App tarjoaa muun muassa kierrokset Parhaat Saimaan seudun tuliaiset, Uimaan, saunaan ja liikkumaan Saimaalla, Etelä-Saimaan erikoisimmat ruokapaikat, Etelä-Karjalan hauskin baarikierros ja Etelä-Saimaa lasten kanssa x 15.

Listasimme myös Etelä-Karjalan parhaat lomamökit -kierroksella joukon upeimpia majoitusmökkejä ja luontohotelleja Etelä-Saimaan alueella. Alueella on nukkumisen ja nautiskelun ohella myös paljon kivaa mökkilomapuuhasteltavaa.

Tiesitkö, että Saimaan maiseman perusta syntyi muinaismeren pohjalla vaatimattomat 1900 miljoonaa vuotta sitten? Tai että viimeisimmän jääkauden muistona Saimaata halkovat noin 12 500–11 500 vuotta sitten syntyneet avaruuteenkin näkyvät reunamuodostumaketjut, Salpausselät? Kiehtovaa!

Savonlinna

© Savonlinnan kaupunki
© Savonlinnan kaupunki

Savonlinna on pieni ja soma mutta kuuluisa oopperakaupunki ja kesähelmi Saimaan kimmeltävällä rannalla Etelä-Savossa. Kaupunki tunnetaan mystisestä Olavinlinnasta, torilörtsyistä, rapeista muikuista ja leppoisasta Saimaa-tunnelmasta.

Myös talvella tapahtuu. Kulttuurikellarissa riittää menoja, Waahto Brewery ja Olaf Brewing tarjoilevat maittavia pienpanimo-oluita ja laaturavintoloissa vesistön makupalat tai vegaaniannokset maistuvat.

Muikkujen ylimmät ystävät tietävät, että Savonlinnasta saa parasta Puruveden muikkua. Sitä nautitaan pannulla paistettuna, savustettuna, soppana ja suoraan säilykepurkista. Paistettuja muikkuja saat lähes jokaisesta savonlinnalaisesta ravintolasta.

Savonlinnassa pikkuväkeä viehättävät Olavinlinnan arvoitukset ja kummitukset. Lähellä linnaa sijaitsevat myös kuuman päivän keitaat: pieni uimaranta, jäätelökioski ja leikkipuisto. Koko porukan viihtymisen takaa hauska Saimaa-risteily – sekä Sulosaaren lettukahvilan 37 lettutäytettä!

DayTripster-sovelluksessa on useita käteviä päiväkierroksia ja Kaupungin parhaat -listauksia. Tarkasta muun muassa Savonlinnan parhaat ravintolat, Savonlinnan parhaat kohteet lasten kanssa ja Savonlinnan parhaat kahvilat.

DayTripster App: Päivä Savonlinnassa

Mikkeli

© Visit Mikkeli
© Visit Mikkeli

Mikkeli on kodikas kaupunki Etelä-Savon sydämessä Saimaa-maisemissa. Mikkeli on monille tuttu kesäisestä torista, Kenkäveron pappilasta, legendaarisesta Visulahdesta ja menneiden vuosien Jurassic Rockista.

Mikkelin tori on etenkin mikkeliläisten mielestä Suomen paras. Istu rauhassa alas ja kuuntele paikallisten ja kesäasukkaiden pulinaa ympärilläsi.

DayTripsterin Päivä Mikkelissä -kierroksella nautitaan paikallisten ravintoloiden antimista, löydetään ihania käsityöläisten tuotteita ja tutustutaan Saimaan geo-kohteisiin. Pienessä kaupungissa on monta helmeä! Löydä Mikkelin parhaat!

DayTripster App: Päivä Mikkelissä

Imatra

Imatran Valtionhotelli
Imatran Valtionhotelli

Imatra on raikkaana kuohuvan kosken kaupunki Etelä-Karjalassa Venäjän rajalla. Vuoksi on Saimaan vesistön laskujoki Laatokkaan, joka syntyi valtavalla voimalla noin 5700 vuotta sitten jättäen jälkeensä jonon koskia. Suurin koskista on Imatrankoski.

Imatra tunnetaan myös esimerkiksi Imatranajosta, jylhästä Valtionhotellista – ja iglusta!

Kimmeltävässä koskikaupungissa voi kokea luontoelämyksiä ja kylpyläiloja. Ruokaile Saimaa-maisemissa, Vuoksen rannalla tai romanttisessa viiniravintolassa, tutustu kalastuspuistoon ja veteraani- ja lottamuseoon sekä nauti kulttuurista hienossa Virta-kulttuuritalossa ja Imatran taidemuseoissa. Klassinen Imatran kylpylä tarjoaa aktiviteetteja koko perheelle.

Lähde DayTripster-sovelluksen hauskoille Imatra-kierroksille! Imatran parhaat ravintolat ja muut löydöt yllättävät.

Daytripster App: Päivä Imatralla

Lappeenranta

Lappeenranta
Lappeenranta

Lappeenranta on karjalaisen iloinen kaupunki Saimaan rannalla. Kaupunki tunnetaan historiallisesta Lappeenrannan linnoituksesta, joka kesä rakentuvasta Hiekkalinnasta, kioskiherkuista vedystä ja atomista, sotien ajan Salpalinjasta, dekkarisarja Sorjosesta ja yhtyeistä Mokoma ja Kotiteollisuus.

Lappeenranta on tunnettu rentoudestaan ja eteläkarjalaisen rempseästä asenteestaan. Kaupungissa on helppo viihtyä, ja kaikki on kävelymatkan etäisyydellä.

Olemme keränneet Daytripster-sovellukseen muun muassa Lappeenrannan parhaat vegaaniravintolat, herkullisimmat hifistelykahvilat, historiallista linnoitustunnelmaa henkivät kohteet, Lappeenrannan parhaat koko perheen puuhat, iltaolutkuppilat ja muut mainiot paikat, joissa vietät iloisen Lappeenranta-päivän – tai jopa kaksi!

DayTripster App: Päivä Lappeenrannassa

Tutustu Saimaan suloihin!

DayTripster App Saimaa

Saimaa
Saimaa

Lataa Tripsterin oma sovellus DayTripster App ja valitse kohteeksi kimmeltävä Saimaa! Sovellus tarjoaa mukavia kahvila- ja tuliaistärppejä, luontoa, perhepuuhia ja päiväretkivinkkejä paikallisesta näkökulmasta. Näet paikat kartalla, kulkureitit, liikennevälineet ja linkkivinkit sekä voit luoda oman unelmiesi Saimaa-kierroksesi!

Lue lisää ja lataa! DayTripster App

Varaa paras majoitus: Saimaan hotellit ja lomamökit

Siru Valleala

Tripsterin päätoimittaja hengaa nykyään eniten Helsingissä ja Espoossa mutta sukeltelee sulavasti myös henkisessä kotikaupungissaan Tokiossa ja nuoruuden rakastetussaan Prahassa. Tripsteri Tokion ja Tripsteri Prahan opaskirjojen kirjoittaja on myös Sanoman freelancer, leffafriikki ja vegaaniraamenin ahne suurkuluttaja.

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *