Rooma – Lentokentältä keskustaan?

Roomassa on kaksi lentokenttää: Fiumicino eli ”Leonardo da Vinci” ja Ciampino. Fiumicino on suurempi. Kumpikin kenttä on reilun puolen tunnin ajomatkan päässä Rooman keskustasta.

Fiumicino

Fiumicinon lentokenttä on suurempi, suurin osa lennoista saapuu ja lähtee sieltä. Lentokentältä pääsee kätevimmin Rooman keskustaan Leonardo Express –pikajunalla. Se kulkee Fiumicinolta päärautatieasema Stazione Terminille puolen tunnin välein klo 06:36 – 23:36 välisenä aikana. Matka kestää noin 30 minuuttia.

Matkan hinta on 14 €. Lippuja saa lippukassalta, lehtikioskeista sekä laiturilta. Junasta lippuja ei voi ostaa. Muista leimata lippu ennen junaan nousemista laiturilla olevassa leimauslaitteessa!

Leonardo Express kulkee vuoden jokaisena päivänä ja myös silloin, kun muu liikenne on lakossa (mitä tapahtuu usein). Leonardo Express –pikajuna ei pysähdy väliasemilla, vaan kulkee suoraan päärautatieasema Terminille.

Paikallisjuna lähtee Fiumicinolta neljä kertaa tunnissa ja se pysähtyy väliasemilla. Matkan hinta määränpäästä riippumatta on 8 €, ja se on voimassa 100 minuuttia leimauksesta.

Alle 4-vuotiaat lapset matkustavat kaikissa junissa ilmaiseksi ja jokaista maksanutta aikuista kohti yksi 4-12–vuotias lapsi matkustaa ilmaiseksi.

Kaikissa junissa liikuntarajoitteiset on otettu huomioon.

Ciampino

Ciampinon lentokentältä pääsee Stazione Terminin lähelle Via Marsalalle bussilla. Liput ostetaan bussista. Hinnat liikkuvat 4-10 €:n välillä.

Öisin Ciampinon ja Terminin rautatieaseman välillä liikennöi yöbussi.

Taksilla?

Taksi Fiumicinolta keskustaan maksaa 48 €. Valkoiset viralliset taksit löytyvät terminaalien 1 ja 3 edestä.

Ciampinolta taksimatka keskustaan virallisella taksilla maksaa 32 €.

Varaa lentokenttätaksi etukäteen. Bonuksena kaupunkia esittelevä kuski, joka seuraa lentosi saapumista reaaliaikaisesti kännykkäsovelluksen kautta.

Älä nouse pimeään taksiin.

Kysy kuskilta arvio matkan hinnasta ennen kuin otat kyydin. Ja pyydä matkasta kuitti, vaikka saatatkin saada vihaisen mulkaisun. Äläkä usko, jos kuski yrittää väittää, ettei hänellä ole antaa vaihtorahaa. Hän yrittää vain saada pidettyä sen itsellään, sillä liian usein turistit toteavat tähän: ”No pidä sitten loput!”

Hotellista voi myös kysyä etukäteen kuljetusta lentokentälle.

© Anu Rinkinen

Anu Rinkinen

Anu on runoilija, joka työskentelee kirjallisuuden ja kirjoittamisen parissa myös opettajana, vapaana toimittajana ja suomentajana. Anu on elänyt jo parikymmentä vuotta Italian ja Suomen kulttuurien sekoitteessa. Perheen toinen koti on Sisilian etelärannikolla Gelassa.

Kommentit (1):

Eija 25.03.2018 11:43

Hei, olemme menossa Napoliin lennolta suoraan. Onko millainen ?Ensin termiinille ja sieltä juna vai bussi parempi? Miten löytyy infoa parhaiten ja mistä? Matka 11.4-18 Kiitos

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Anu Rinkinen 03.02.2019 13:52

Hei Eija!
Junalla on mukavampi matkustaa Italiassa. Voitte ostaa junaliput suoraan Fiumicinolta Napoliin, mutta
joudutte vaihtamaan junaa Tiburtinan tai Terminin asemalla.
Liput kannattaa ostaa etukäteen esim. täältä:
https://www.goeuro.com/trains_from_fiumicino_to_naples

Ihanaa reissua!

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *