Reilusti paras matkamedia

Tripsteri on jatkuvasti kasvava matkaopas, jonka kirjoittajat kertovat lukijoille rehellisesti läpikotaisin tuntemistaan kohteista. Oppaan tulot menevät suoraan kirjoittajille.

Me Tripsterin kirjoittajat olemme viettäneet kohteissamme pitkiä aikoja tai asumme niissä. Meille on tärkeää, että reilusti paras matkaopas ei ole reilu ainoastaan kirjoittajia ja lukijoita kohtaan. Haluamme, että reiluus ulottuu myös Tripsterin matkakohteisiin.

Uskallamme luvata, että seuraavia vinkkejä noudattamalla myös omasta reissustasi tulee paras mahdollinen!

Tutustu kohteeseen etukäteen

Osa matkustamista on tietysti matkan suunnittelu ja odottelu. Odotteluvaiheen levottomuuteen auttaa Tripsterin tutkiminen ja kaikenlainen taustatietojen hankkiminen!

”Parhaat matkamuistot jäävät tilanteista, joita et osannut odottaa.”

Matkasta ja nähtävyyksistä saa eniten irti, jos paneutuu edes hiukan kohteen historiaan, yhteiskunnalliseen tilanteeseen ja kulttuuriin. Ja jos on joten kuten kartalla ennen kuin kohteeseen lähtee, on helpompi välttää turistirysät ja ruokapaikan valitseminen sisäänheittäjän ohjauksella.

Tripsterit kehottavat kuitenkin myös jättämään luppoaikaa. Yleensä parhaat matkamuistot jäävät tilanteista, joita et osannut odottaa, tai joita et suunnitellut. Spontaaniuden ja suunnitelmallisuuden yhdistelmä on loistoresepti kaikkien aikojen reissulle!

Tuppaa tuntemattomien seuraan

Tuntemattomista tulee nopeasti tuttuja, kun vain ryhtyy juttusille. Tartu yllättäviin tilaisuuksiin ennakkoluulottomasti. Maalaisjärjen toimintakyvystä kannattaa kuitenkin pitää huoli. Jos tuttavuutta luodaan sinnikkäästi ja lipevästi, motiivina ei välttämättä ole ainoastaan kansainvälinen kanssakäyminen.

Kohteessa arkeaan elävien kanssa on mukavampi jutella, kun tietää maasta tai kaupungista ainakin ne perusjutut. Ja on reilua opetella ainakin moikkaamaan ja kiittämään paikallisella kielellä. Paikallisilta kannattaa tietysti kysellä vinkkejäkin.

Kanssakäyminen ja aito kiinnostus ovat paras tapa torjua paikallisten turhautumista vierailijoihin.

Kuvaa kunnioittaen

Kameran kanssa kulkiessa päätyy helposti katselemaan ympäristöä potentiaalisina valokuvina. Joskus loistokuvaa metsästäessä hyvät tavat unohtuvat. Suloiset mummot kyllä huomaavat, jos heitä kuvataan, eivätkä he välttämättä pidä siitä. Etenkään jos heitä kuvataan kotinurkillaan arkisissa touhuissaan päivästä toiseen.

Luvan kysyminen, vaikka sitten elekielellä, on siis reilua. Eikä kannata yllättyä, jos erityisen kuvauksellisen näköinen kaveri pyytää kuvasta korvaukseksi muutamaa kolikkoa. Jos lupaat lähettää kuvasi kuvatulle, pidä lupauksestasi kiinni. Muista myös kiinnittää huomiota asiallisiin kuvateksteihin ja siihen, millaisissa yhteyksissä levität kuviasi.

Joskus on myös hyvä idea kulkea kameratta. Näyttävät auringonlaskut ovat parempia elämyksinä kuin valokuvina.

Toimi vastuullisesti

Olemme varmoja siitä, että läheskään kaikki matkailijat eivät halua käydä kahvilla ketjukahvilassa tai ruokailla paikoissa, joissa tarjoilijat rutiininomaisesti hauskuuttavat turisteja tippien toivossa. Ne kuitenkin valtaavat tilaa paikallisten suosimilta paikoilta.

”Tripsteristä saat tietoa vähemmänkin tunnetuista kohteista.”

Ilmiötä voi vastustaa yksinkertaisella tavalla. Marssi sisään kiinnostavalta näyttäviin pieniin liikkeisiin, ravintoloihin ja kahviloihin. Tripsteriä lukemalla saat tietoa vähemmänkin tunnetuista kohteista!

Vastuullisuus ulottuu tietysti myös matkustamiseen, hotellin valintaan ja suhtautumiseen kohteen ympäristöön. Tutki, kysele ja lähetä palautetta! Vastuullisesti toimiminen auttaa kehittämään turismia kestävämpään suuntaan.

Lue lisää Tripsterin koostamia ohjeita vastuullisesta matkailusta köyhemmissä maissa, joissa on ensiarvoisen tärkeää toimia kunnioittavasti:

Globaalin etelän vastuullisen matkailun opas

Tripsteri on reilu lukijoitaan kohtaan

Koska pyydämme lukijoitamme olemaan reiluja matkustajia, me lupaamme olla reiluja lukijoitamme kohtaan. Kerromme kohteistamme rehellisesti, samalla tavalla kuin neuvoisimme ystäviämme.

Tripsteri laajenee ja syvenee lukijoiden vinkkien, toiveiden ja tarpeiden mukaan. Kuulemme niistä siis mielellämme. Kommentoi tekstejämme tai lähetä sähköpostia osoitteeseen info(a)tripsteri.fi.

Tue Tripsterin toimintaa

”Tuet työtämme suoraan varaamalla vaikkapa hotellin tai lennot sivustomme linkkien kautta.”

Tykkäätkö Tripsteristä? Ilmaisen ja riippumattoman matkailusivustomme toimintaa on helppo tukea! Tuet työtämme esimerkiksi varaamalla hotellin sivustomme linkkien kautta. Linkit vievät tunnettujen ja turvallisten toimijoiden sivustoille, ja me Tripsterin kirjoittajat saamme varauksistasi ja ostoksistasi pienen komission. Hintaan linkkien kautta varaaminen ei vaikuta. Toimintaamme voit tukea myös ostamallla monien Tripsterin perustajien kirjoittamia Mondo Matkaoppaita.

Kiinnostaako yhteistyö?

Saitko idean mahdollisesta yhteistyöstä? Me haluamme kuulla siitä! Yhteistyön tiimoilta viestin voi lähettää osoitteeseen paula.kultanen(a)tripsteri.fi.

Haluatko kirjoittaa Tripsteriin?

Jos tunnet jonkin matkakohteen perinpohjaisesti ja haluat liittyä Tripsterin tekijöiden joukkoon, ota meihin yhteyttä! Etsimme kirjoittajia, joilla on kokemusta ammattimaisesta kirjoittamisesta. Emme etsi yksittäisten artikkelien tekijöitä.

Lue lisää: Kirjoittajaksi Tripsteriin

Yhteystiedot

Haastattelupyynnöt, yleiset tiedustelut, yhteistyöpostaukset, podcast-mainonta: paula.kultanen(a)tripsteri.fi

Online-mainonta, sovellusmainonta ja affit: tuulia(a)tripsteri.fi

Uusien kirjoittajien tekstinäytteet: siru(a)tripsteri.fi

Laskutus: soile(a)tripsteri.fi

Tripsteri App

Lue lisää matkailusovelluksestamme: tripsteriapp.com

 

Kommentit (0):