Porto – yöelämä

Porton yöelämää vietetään taiteilijabaareissa ja klubeilla.

Galeria de Paris

Galeria de Paris on entiseen kangasvarastoon avattu ravintola, joka on myös pikkutunneille auki oleva baari. Mukava tunnelma syntyy kynttilöistä ja kaikenlaisia pikkuesineitä pursuilevasta sisustuksesta. Sisustuselementtinä on myös seinälle ripustettu Fiat. Galeria de Paris on Porton yöelämän ytimessä, samannimisellä kadulla.

Osoite: Rua Galeria de Paris
Metro: Aliados
Avoinna: Ma-ke 9-02, to-la 9-03

Maus Hábitos

Maus Hábitos on oikeastaan paremminkin kulttuurikeskus, eikä pelkkä baari. Usein se on myös klubi, ja ruoka-aikoihin myös ravintola, josta saa pitsaa ja kasvisruokaa. Sunnuntaisin voi poiketa brunssilla. Tunnelma on sopivan boheemi, paikan nimi tarkoittaa pahoja tapoja. Kannattaa tarkistaa ohjelma etukäteen: luvassa voi olla musiikin lisäksi esimerkiksi teatteria, taidetta, runoutta tai keskustelutilaisuuksia. Tila on laaja, joten jos ohjelma ei kielen vuoksi aukea, lasillisen jos toisenkin voi nauttia esimerkiksi mahtavalla sisäpihalla. Maus Hábitosista on myös hienot näköalat!

Osoite: Rua de Passos Manuel 178
Metro: São Bento
Avoinna: Ti-su 12-24/04 ohjelmasta riippuen

Hard Club

Hard Club (kuvassa) on entiseen kauppahalliin perustettu klubi, jonka anti kannattaa Portoon mennessä tarkistaa. Meno riippuu siitä, kuka paikalla esiintyy.  Halli on auki päivälläkin, ja tiloissa on esimerkiksi näyttelyitä. Hallissa toimii myös O Mercado -ravintola.

Osoite: Praça do Infante D. Henrique
Metro: São Bento
Avoinna: Ma-to, su 10.30-24, pe-la 10.30-02

Passos Manuel

Kulttuuri on väkevästi läsnä myös Passos Manuel -baarissa. Entisessä elokuvateatterissa on keikkoja, elokuvailtoja ja siellä soittavat myös dj:t. Poppia ei kannata odottaa, mutta luvassa voi olla mielenkiintoisia uusia tuttavuuksia.

Osoite: Rua de Passos Manuel 137
Metro: Aliados
Avoinna: Ohjelman mukaan.

Portologia

Pitäähän Portossa tietysti myös omistaa aikaa portviinin maistelulle. Portviini-instituutin ja portviinikellareiden lisäksi hyvä paikka siihen on Portologia (joka tunnettiin ennen nimellä Vinologia). Henkilökunta opastaa portviinin maailmaan asiantuntevasti, ja listalta voi tilata esimerkiksi vintage-portviiniä, pienten tuottajien tuotoksia tai valmiin useamman viinin maistelumenyyn. Asiantuntevuus ja laaja valikoima näkyvät myös hinnoissa, joten jos haluat vain siemailla lasillisen, portviiniä saa kyllä kaikista muistakin Porton baareista.

Osoite: Rua de São João, 28/30
Metro: São Bento
Avoinna: Ma-Su

 

Teksti: © Anna Pöysä, kuva: © Ea Söderberg

 

Anna Pöysä

Lissabonissa yli 10 vuotta asunut vapaa toimittaja, yhteiskuntatieteilijä ja Mondo Lissabon -matkaoppaan kirjoittaja.