Portugali

Euroopan läntisin maa hellii matkailijoita. Samalla reissulla voi surffata Atlantin aalloissa, tutustua viinitilaan, käydä maaseutupiknikillä ja rantakaupungissa – ja ihastua Lissaboniin!

Suosituksi kohteeksi on noussut myös Pohjois-Portugalin Porto – eikä syyttä. Portugaliin kuuluva Madeiran saari on ollut suosittu matkakohde jo kauan, ja Azoreiden saaristostakin on tullut rakastettu lomapaikka.

Etäisyydet Portugalissa ovat lyhyitä: Lissabonista matkustaa muutamassa tunnissa Algarven hiekkarannoille tai Portoon, kolmessa vartissa historialliseen Sintran kaupunkiin. Matkustaminen on helppoa ja edullista.

Jylhää ja kallioista, hiekkarantojen katkomaa rantaviivaa on reilun tuhannen kilometrin verran. Portugalin pienissä rantakaupungeissa kalastajat ja auringonpalvojat elävät rinnakkain – ja ravintoloista saa taatusti tuoretta kalaa. Maassa on myös legendaarisia surffikohteita, kuten Algarven Sagres, Estremaduran Peniche ja Lissabonin kyljessä sijaitseva Carcavelos.

Sisämaassa on puolestaan somia kyliä ja viiniviljelmien reunustamia pikkuteitä. Douron jokilaakson vehreät maisemat ovat vaikuttavat, Algarven turkoosien vesien äärellä unohtaa olevansa Euroopassa.

Kun oiviin puitteisiin lisätään vielä mutkaton elämänmeno, paikalliset viinit, fado sekä historialliset nähtävyydet, alkaa Portugalin erinomaisuus matkakohteena hahmottua!

 

© Anna Pöysä

Lissabon

Porto

Nazaré

Anna Pöysä

Lissabonissa yli 10 vuotta asunut vapaa toimittaja, yhteiskuntatieteilijä ja Mondo Lissabon -matkaoppaan kirjoittaja.

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *