Pietarin baarit

Pietarin baariskenen yhteydessä mainitaan aina baarikatu Dumskaya ulitsa, mutta turisti- ja taskuvarasmerta välttelevä matkailija valitsee illanviettopaikkansa Dumskayan biletyssaarekkeiden ulkopuolelta.

Pietarissa yksi suosittu baari vetää aina ympärilleen lukuisia muita, joten jokaisesta mainitusta paikasta on helppo siirtyä jatkamaan juhlia muualle, jos tunnelma tai musiikki alkaa tympiä.

Purga

Purga on persoonallisesti sisutettu, friikihtävä baari/klubi, jonka ulko-ovea vartioivat kanisfinksit. Purgassa on meneillään aina jotakin outoa: joko tarjoilijat koikkelehtivat ympäriinsä kanipuvuissa, skumppa on hetken aikaa ilmaista tai baaritiskin aikana tapahtuu kummia.

Naberezhnaya reki Fontanki 11
purga-club.ru

Redrum

Redrum on ylistys pietarilaisille käsityöläisoluille. Lisäksi se on valoisampi ja tyylikkäämpi kuin nimensä, logonsa ja inspiroijansa – Stanley Kubrickin Hohdon – perusteella arvaisi.

Nekrasova ulitsa 26
vk.com/redrumbar

SPB

Jos kukaan seurueesta ei keksi minne mennä, on pietarilaisilla nuorilla tapana mennä lähimpään SPB-baariin. SPB:t ovat opiskelijoiden suosiossa ja näyttävät enemmän kahviloilta kuin baareilta, mutta olutvalikoima on hyvä ja melutaso ei estä maailmanparannusiltoja.

Useita toimipisteitä, tarkista sijainnit www.barspb.ru/bars/map

Fish Fabrique Nouvelle

Livemusiikkia ja savuisen kapakan tunnelmaa Pietarin ydinkeskustan underground-taiteen sydämessä, taidekeskus Pushkinskaya 10:ssä.

Ligovskiy prospekt 53
fishfabrique.ru

Stirka 40º

Stirka on yhtä aikaa pesula, kahvila, baari, esiintymislava ja näyttelytila; vähän kaoottinen, mutta kovin kotoisa.

Kazanskaya ulitsa 25
40gradusov.ru

Sever

Loft Project Etagin Sever-baari on viileän tyylikäs, mutta samassa taidekeskuksessa sijaitsevan Zeljonaja komnata -kahvilassa voi oluensa tai siiderinsä nauttia myös terassilla. Severin eduksi laskettakoon, että sieltä saa pizzaa!

Ligovskiy prospekt 74

Soul Kitchen Bar

Soul Kitchenissä on bileet joka ilta. Keskiviikkoisin paikalle valuu paljon opiskelijoita, koska silloin baariin saa tuoda kahta kävijää kohden yhden viinipullon maksutta.

Lomonosova ulitsa 1
vk.com/soulkitchenbar

Ryumochnajat

Heti pääkatu Nevski prospektilta poistuttuaan näkee ympärillään tukuittain pieniä, yleensä häkellyttävän ankeasti sisustettuja ryumochnoja, joissa ei ole tarkoituskaan viettää koko iltaa: ryumochnajaan raahaudutaan työpäivän jälkeen, tilataan sata grammaa vodkaa, juodaan se ja poistutaan. Nämä neuvostoajalta periytyneet juottolat ovat enemmän tai vähemmän toistensa kopiota, joten piipahda vain sisään ensimmäiseen mieleiseesi liiketilaan, jonka ovessa lukee Рюмочная.

Baarien lisäksi mukavia aamuun asti olevia illanviettopaikkoja löytyy Pietarin aikakahviloiden sekä kahviloiden ja ravintoloiden joukosta.

© Lotta Kauppi

 

Lotta Kauppi

Tripsterin Pietari-oppaan tekijä.

Kommentit (0):