Pariisi – hotellit

Haluatko yöpyä lähellä nähtävyyksiä, vai kiinnostaako sinua pikemminkin  ekomajoitus ? Pariisissa voi asua suhteellisen halvalla, jos tyytyy hostelliin tai vaatimattomiin pikkuhotelleihin, joissa suihku on käytävällä ja mukavuudet vähissä. Niissä voi yöpyä kolmellakympillä, mutta perushotellien perushinnat alkavat kuudesta-seitsemästäkympistä.

Kilpailu on kiihkeä myös Pariisin toinen toistaan huikeampien luksushotellien välillä, joten vaikkapa edullisia viikonlopputarjouksia löytyy säännöllisesti, olipa vuodenaika mikä tahansa.

Hotelleita valitessa kannattaa muistaa, että Pariisi on moneen metropoliin verrattuna alueellisesti pieni kokonaisuus. Toisin sanoen maailman suosituin turistikohde on myös vallan kiehtova kävelykaupunki. Ei siis tarvitse pelätä yöpaikkoja, jotka sijaitsevat hieman kauempana keskustasta – niistä pääsee metrolla nopeasti turistikeskustaan. Bussilla ja kaupungin kiertävillä « rengasratikoillakin » pääsee sutjakasti paikasta toiseen.

Pariisin kaupunginosien tunnelmissa ja hintatasoissa on eroja, joten hotellia hakiessa voi olla hyvä ottaa sijainti huomioon. Keskustan hotellit eivät välttämättä ole paras vaihtoehto, jos halajaa illaksi rauhallisempaan ympäristöön. Jos aikoo käyttää paljon metroa, kannattaa napata hotelli läheltä isoja metroristeyksiä (esimerkiksi Saint Michel, République ja Châtelet-les Halles.)

Hinnat vaihtelevat paljon kausittain, eikä nyrkkisääntöä ole, sillä Pariisi on myös talvisin suosittu kongressimatkailun kohde. Yllättävän moni hyvätasoinen -tosin suhteellisen hintava- hotelli on lisäksi ”tähdetön”,  ja jotkut neljän tähden hotellit pärjäävät vertailussa reilusti viiden tähden hotelleille.

Pariisi: Luontoystävällistä majoitusta

Jos maapallon tulevaisuus kalvaa mielessä, kannattaa hakea yösijaa majoituspaikoista, joilla on ympäristösertifikaatti eli écolabel. « Ekomajoitukseen » on nyt mahdollisuus Pariisissakin, missä vihreät arvot ovat alkaneet rönsyillä vasta hiljattain.

Mutta yöpyipä missä tahansa, pyyhkeitä ja lakanoita on turha vaihtaa joka päivä.  Kuten kotona, valot, TV, sun muut sähkösyöpöt voi sammuttaa poistuessa hotellihuoneesta. Suosi suihkua, joka puhdistaa sekin kaupungin pölyistä. Ja Pariisin  hanavesi on todellakin juotavaa ja usein jopa yllättävän hyvänmakuista.

Solar Hôtel

Miksi: Huokea ekohotelli. Aurinkopaneeleja, polkupyöriä ja yksityinen pikkupuutarha. Kerrankin sinkkuja ei sorreta, vaan hinnat ovat samat kaikille. Ja jos haluaa kantaa kortensa kekoon valaiden ja muiden uhanlaisten merenelävien suojeluun, tai muuten vaan verkostoutua, samasta osoitteesta löytyy tuhdin tehokkaista otteistaan tunnetun Sea Sheperdin putiikki. Hotellihuoneen hintaan sisältyy aamiainen. Luomuna ! Ja jonka voi nauttia ulkosalla, pienellä terassilla.   Kiintoisia viikonlopputarjouksia!

Missä: Etelä-Pariisissa 22 rue Boulard 14. arr. metro/RER Denfert Rochereau 0143210820, www.solarhotel.fr 

Hôtel Eiffel Trocadero

Miksi: Eiffelin katveessa sijaitseva hotelli tarjoaa luksusta, hemmottelua ja luomua neljän tähden edestä. Valmiiksi räätälöityjä palvelupaketteja, esimerkiksi 4:n hengen perhepaketti Seinen risteilyineen. Lastenvahti perheellisten iltarientoihin.  Hinnat alkaen 240 euroa.

Missä: Länsi-Pariisissa 35 rue Benjamin Franklin arr. 16, metro Trocadéro 0153701770 www.hoteleiffeltrocadero.com/en/

Hôtel Gavarni

Miksi: Pioneeri mitä tulee écolabel-sertifiointiin. Hiukka vanhahtava, rauhallinen hotelli sijaitsee sekin hillityn hallitussa 16. kaupunginosassa. Hotellin ylimmästä kerroksesta avautuu hienoja näkymiä Pariisin kattojen ylle, ja lähellä pilkottaa, mikäs muu kuin Eiffel-torni. Gavarni tarjoaa samat palvelupaketit kuin Eiffel-Trocadero, mutta on edellistä hieman edullisempi vihreä vaihtoehto. Hinnat alkaen 150 euroa.

Missä: Länsi-Pariisissa 5 rue Gavarni metro Passy 014524 52 82  www.gavarni.com/

Hidden Hotel

Miksi: Maanläheinen viherhotelli luksuksella höystettynä. Ekodesignia; puuta, marmoria, pellavaa, graniittia, baldakiinisänkyjä ja lämpimiä värejä kivenheiton päässä Riemukaarelta. Tarjolla luomua ja lähiruokaa.

Missä: Länsi-Pariisissa 28 rue de l’Arc-de-Triomphe arr. 17 metro Charles-de-Gaulle-Etoile 0140550357 www.hiddenhotel.com

Hôtel XIII

Miksi: Turistireiteistä syrjässä sijaitseva hotelli erottautuu edukseen upealla, viherkasveista koostuvalla julkisivullaan, joka oli ensimmäinen laatuaan Pariisissa, saman viherpeukalon käsialaa kuin Branlyn museon kasvisseinämät. Ranskan monumentaalista kansalliskirjastoa  lähellä sijaitsevan hotellin sisustus  on skandinaavisen pelkistettyä, ja huoneet ovat äänieristettyjä. Kesällä joissakin huoneissa kasvit pursuilevat sisälle. Huone heltiää korkeasesongin aikaan 140 eurolla.

Missä: Etelä-Pariisissa 90 rue du Patay arr. 13 metro/RER Bibliothéque François Mitterrand 0153 82 84 84

Une chambre en ville listaa muutamia ekologisia BB-tyyppisiä suhteellisen edullisia yöpymispaikkoja, joista monet sijaitsevat vehreissä porvariskortteleissa lähellä nähtävyyksiä.

Informaatio ja varaukset  ma-pe 9-16,  0967052282                                                                                    www.chambre-ville.com/ecofriendly.html

Kalliita ja kuuluisia

Hôtel Duminy-Vendôme

Miksi: Täysin ilmastoitu hotelli kauniilla paikalla Tuileries’n puiston nurkilla sijaitsevassa 1800-luvun rakennuksessa. Modernit ja rauhalliset huoneet.

Missä: Keskustassa 3/5 rue du Mont-Thabor arr. 1. Metro Tuileries 0142608228

Hinnat alkaen 250 e, 2hh 180–280 e www.hotelduminyvendome.com

Le Petit Moulin

Miksi: Talon leipomojulkisivu on säilynyt 1900-luvun alun kuosissaan, mutta sisällä tunnelma vaihtuu burleskiin. Muotiguru Christian Lacroix ei ole tyyleissä eikä tylleissä säästellyt, mitä tulee designhotellin sisustukseen. Tyylit vaihtelevat rokokoosta kitschiin, ja mielikuvitukselliset tapetit pistävät pään pyörälle. Plussana keskeinen sijainti muoti-Marais’n ytimessä.

Missä: Keskustassa29/31 rue du Poitou arr. 3. Metro Filles du Calvaire 0142741010 2hh alk. 300 e

www.paris-hotel-petitmoulin.com

Hôtel les Jardins du Luxembourg

Miksi: 1800-luvulla rakennetussa haussmannilaisessa talossa sijaitseva kolmen tähden pikkuhotelli. Sigmund Freud asui täällä vuonna 1885. Hotelli sijaitsee rauhaisalla paikalla Luxembourgin puiston tuntumassa.

Missä: Keskustassa 5 impasse Royer-Collard arr. 5. RER Luxembourg  0140460888 2hh 190 e

www.les-jardins-du-luxembourg.com

Hôtel Lutetia

Miksi: Pariisin ensimmäisessä art deco-tyylisessä hotellissa, Lutetiassa, viihtyivät maailmansotien välillä taidemaalarit ja kirjailijat Picassosta Matisseen. Paikka on kuuluisa myös siitä, että kenraali de Gaulle vietti täällä hääyönsä. Luksushotellissa toimii myös näkemisen arvoinen pianobaari. Hotelli on hiljattain uudistettu uuteen uskoon.

Missä: Keskustassa 45 boulevard Raspail arr. 6. Metro Rue du Bac 0149544646 2hh alk. 280 e, huoneistot 900–5 000 e  www.lutetia-paris.com

Le General

Miksi: Miellyttävä, moderni hotelli Le General sijaitsee République-aukion ja Bastillen aukion välissä. Huoneissa kaikki perusmukavuudet. Huonepalvelu. Hotellissa myös kuntosali ja sauna asiakkaille.

Missä:  Keskustassa 5/7 Rue Rampon arr. 11. Metro République / Oberkampf 0147004157 2hh alk. 230 e, netissä ajoissa varatessa saa alennusta www.legeneralhotel.com

Huokeita ja keskihintaisia petejä

  1. kaupunginosa

Henri IV

Miksi: Panthéon ja Sorbonne ovat kivenheiton päässä tässä historiaa henkivässä hotellissa, joka sijaitsee latinalaiskorttelin ytimessä.

Missä:  Keskustassa 9 rue Saint-Jacques arr.5. Metro/RER Saint-Michel 0146332020 2hh alkaen 200 e www.henri-paris-hotel.com/en/

Hôtel Appi

Miksi: Pieni ja halpa hotelli Montorgueilin mukavassa korttelissa Hallien keskuksen lähellä – siis aivan kaupungin ytimessä. Hyvän hintalaatusuhteen vuoksi hyvin suosittu, varaus on siis hyvä tehdä jo kuukausi etukäteen.

Missä:   Keskustassa 158 rue Saint-Denis arr. 2. Metro Châtelet 0142333516 2hh alkaen 80 e,   www.appihotel.com

Hôtel du Cygne

Miksi: ”Joutsenen hotellin” charmi syntyy pienistä mutta suloisista huoneista, ystävällisestä palvelusta sekä keskeisestä sijainnista aivan Hallien takana. 1600-luvulla rakennettu talo on säilyttänyt tyylinsä: kattoparrut, vinot seinät ja sokkeloiset portaat kutsuvat uneksimaan. Ei hissiä.

Missä:  Keskustassa 3 rue du Cygne arr. 1. 0142601416 Metro Etienne Marcel 1hh alkaen 90 e (suihku käytävällä), 2hh alkaen 130 e.

 2. kaupunginosa

Hôtel Vivienne

Miksi: Pieni, yksinkertainen ja sympaattinen hotelli hyvällä paikalla suurten bulevardien lähellä. Kissojen ystäville… Osassa huoneista parveke.

Missä:   Keskustassa 40 rue Vivienne arr. 2. Metro Grands Boulevards 0142331326 2hh suihkulla alkaen 81 e (wc:t käytävällä). Huone kylpyammeella ja vessalla 94 e. Myös isoja perhehuoneita alkaen 220 e www.hotel-vivienne.com

4. kaupunginosa

Hôtel de Nice

Miksi: Varsinainen ”Hôtel du charme” Maraisin historiaa tihkuvassa kaupunginosassa, rue de Rivolin kauppojen tuntumassa. Antiikin ystävien rakastama paikka pursuaa tauluja, erityylisiä huonekaluja ja sametin pehmeyttä. Huoneissa on ilmastointi, suihku tai kylpyamme, hiustenkuivain, tv sekä kaksinkertaiset ikkunat. Hissikin löytyy.

Missä: Keskustassa 42 bis rue de Rivoli arr. 4. Metro Hôtel de Ville 0142785529

1 hh alkaen 130 e, 2hh 150 e, 3hh 170 e www.hoteldenice.com

5. kaupunginosa

Hôtel Esmeralda

Miksi: Boheemi ja omaperäinen hotelli, jonka joistakin huoneista aukeaa näkymä Notre Damelle. Sopii erityisesti perheille ja ryhmille, sillä hotellista voi vuokrata isoja huoneita.

Missä: Keskustassa 4 rue Saint-Julien-le-Pauvre arr. 5. Metro Maubert-Mutualité 0143541920 1hh 90 e, 2hh130e, 3hh150e.

Hôtel de l’Esperance

Miksi: Pittoreski ja rauhallinen yöpaikka vilkkaan Latinalaiskorttelin sydämessä. Ihana aamiaissali ja hyvä palvelu.

Missä:  Keskustassa 15 rue Pascal arr. 5. 0147071099

2hh suihkulla  95e www.hoteldelesperance.fr

Hôtel le Petit Trianon

Miksi: Autenttinen hotelli Saint-Germain-des-Prés’n intellektuellikorttelissa. Hotellissa on vain kolmetoista huonetta, joten kannattaa varata ajoissa. Sijainti kahviloiden, kirjakauppojen ja Seinen lähellä sopii flaneeraukseen. Hotellin hinnat ovat toistaiseksi pysyneet matalina.

Missä: Keskustassa 2 rue de l’Ancienne Comédie arr. 6. Metro Odéon / Saint-Michel / Mabillon 0143549464              2hh 95 e , 3hh99e

7. kaupunginosa

Hôtel Eiffel Rive Gauche

Miksi: Kolmen tähden hotelli suurten nähtävyyksien, kuten Eiffelin, Invalidihotellin ja Champs-Elysées’n läheisyydessä. Suojainen, kodikas ja chic. Osassa huoneista miellyttävä näkymä sisäpihalle.

Missä: Länsi-Pariisissa 6 rue du Gros-Caillou arr. 7. Metro Ecole Militaire 0142542253 www.hotel-eiffel.com

9. kaupunginosa

Hôtel Chopin

Miksi: Kulttimaineeseen noussut, mennyttä aikaa huokuva hotelli on täydellinen niille, jotka haluavat sukeltaa 1800-luvun tunnelmaan. Aivan ikiaikaista täällä ei ole: huoneet on varustettu moderneilla laitteilla, kuten puhelimella ja tv:llä. Aulassa tunnelmaa luovat piano sekä Chopinin ja George Sandin muotokuvat. Hinnat ovat pysyneet kohtuullisina. Hotellissa on hissi. Ja ennen kaikkea: hotelli sijaitsee katetun kujan perillä, joten kadun melu ei kuulu huoneisiin.

Missä: Länsi-Pariisissa 10 bd Montmartre (46 passage Jouffroy) arr. 9. Metro Richelieu-Drouot 0147705810

1hh alkaen 78 e, 2hh alkaen 86 e, 3hh 170 e www.hotelchopin.fr

10. kaupunginosa                                                       

Hôtel Printania

Miksi: Yllättävän huokea, mukava ja siisti hotelli Cirque d’Hiverin kulmilla historiallisen Marais’n kaupunginosan ja Bastillen välissä. Myös viiden hengen perhehuoneita. Varaukset puhelimitse tai paikan päältä.

Missä: Itä-Pariisissa 16 bd du Temple arr. 11. Metro Filles du Calvaire 0147003346 1hh alkaen 70 e 2hh 80 e perhehuone alkaen 110 e

Hôtel Beausejour

Miksi: 31 huonetta, joissa on tv ja puhelin. Hotelli on hyvällä paikalla, ja varsinkin Oberkampfin aina yhtä vilkkaaseen yöelämään tutustuminen on täältä käsin helppoa.

Missä: Itä-Pariisissa 71 avenue Parmentier arr. 11 Metro Parmentier 0147003816  2hh alkaen  80 e, 3hh 140 e

 12. kaupunginosa

Hôtel de l’Aveyron

Miksi: Vaatimaton, pienellä budjetilla matkaavia miellyttävä hotelli lähellä Bastillea ja Gare de Lyonin juna-asemaa.

Missä: Etelä-Pariisissa 5 rue de l’Austerlitz arr. 12. Metro Gare de Lyon / Ledru-Rollin / Gare d’ Austerlitz 0143078686  2hh  74 e  www.hotelaveyron.com

  1. kaupunginosa

Hôtel Verlaine

Miksi: Perinteisen majatalon tunnelmaa Place d’Italien korttelissa, lähellä pitoreskin Butte-aux-Cailles’n mielenkiintoisia pikkukatuja, baareja ja puutarhoja.

Missä: Etelä-Pariisissa 51 rue Bobillot arr. 13. Metro Place d’Italie 2hh alkaen 80e, 3hh  100 e  www.cofrase.com/hotel/verlaine

17. kaupunginosa

Hôtel Eldorado

Omaperäinen, hauska hotelli lähellä Montmartrea ja kylämäistä Batignollen korttelia. Hotelli jakautuu vehreää sisäpihaa ympäröiviin kahteen rakennukseen. Huoneiden sisustuksissa on käytetty mielikuvitusta ja etnisiä vaikutteita. Hotellin yhteydessä tunnelmallinen Bistrot des Dames-ravintola ja viinibaari. Ei televisiota, huonepuhelinta tai hissiä. Erinomainen hinta-laatusuhde.

Missä: Pohjois-Pariisissa 18 rue des Dames arr. 17. Metro Clichy 0145223521 2hh alkaen 58 e  www.eldoradohotel.fr 

18. kaupunginosa

Hôtel Bonsejour Montmartre

Vasta uusittu hotelli erittäin halutulla alueella Pigallen ja Sacré Coeurin kulmilla, Abbessen pittoreskin aukion vieressä. Huoneen numero 55 ikkunasta näkyy Sacré Coeur.

Missä: 11 rue Burq 18. arr. Metro Abbesses / Blanche

0142542253 2 hh alkaen 75 e. www.hotel-bonsejour-montmartre.fr

Pohjois-Pariisi

Grand Hôtel de Clermond

Pigalle, Place du Tertre ja Sacré Coeur ovat kävelymatkan päässä tässä Montmartren pikkukatujen kätköissä sijaitsevassa perhehotellissa. Aitoon pariisilaistunnelmaan pääsee jo käsiksi, kun nousee kapoisen kaltevaa porraskäytävää pitkin huoneeseen, joka toki on siisti ja varustettu mukavuuksilla. Edith Piaf majaili hotellissa suuren rakkautensa Marcel Cerdanin kanssa.

Missä: 18 rue Véron arr. 18. Metro Blanche 0146064099   2 hh 69 e

  1. kaupunginosa

Mama Shelter

Itä-Pariisissa sijaitseva designhotelli, jossa on tuon tuosta kiinnostavia yöpymistarjouksia. Pariisilaiset tulevat huippusuunnittelija Philippe Starckin sisustamaan suureen baariin cocktaileille. Hotellin sisustus on sekoitus harkittua anarkiaa, rockhenkisyyttä ja luksusta. Hieno kattoterassi elikkä rooftop. Hotelli sijaitsee hylätyn rautatien varrella – tämä tapasi olla Pariisin raja ennen kuin kaupunki laajeni 1800-luvun loppupuolella.

Missä: 109 rue de Bagnolet arr. 20 Metro Gambetta 0143484848  2hh alk. 89 e (ei vakiohinnastoa, hyviä tarjouksia netissä tai puhelimitse) www.mamashelter.com

Itä-Pariisi

Huokeita yöunia

Generator

”Designhostelli”. Ketjun uusin tulokas on majoittunut vanhaan toimistorakennukseen. Huoneen valinnassa ja hintaluokassa monia vaihtoehtoja. Tämän hostellin parasta antia on ainoastaan asiakkaille avoin rooftop, mistä valojen kaupunki kimaltelee uudesta, upeasta perspektiivistä.

Missä: 9-11 Place du Colonel Fabien arr. 10. Metro Colonel Fabien 0170988400 Yhteishuoneet alkaen 17 e www.generator.com

Itä-Pariisi

Mije

Näiden kolmen nuorisomajan sijainti on kerrassaan loistava vanhassa Marais’ssa Seinen vieressä, Halles’sien elikkä Hallien, Notre Damen ja Pompidou-keskuksen lähellä. Erityisen viehättäviksi yöpaikat tekee niiden arkkitehtuuri: reppureissaajat nukkuvat vanhoissa aristokraattientaloissa. Rue de Barresin talon numero 12 fasadi on ehkä Pariisin vanhin. Hinnatkin ovat hieman tavallisia hostelleja kalliimmat. Näitä hostelleja voi suositella myös perusreilaajaa vanhemmille matkailijoille – kotiintuloaika tosin on yhdeltä yöllä. Kaikissa huoneissa on suihkut. Lakanat ovat valmiina sängyissä, vessat käytävällä. Hintaan sisältyy aamiainen.

0142742345  1hh 68 e, 2hh 46/hlö e, 10hh 38 e (huoneet erikseen miehille ja naisille).

Mije Fauconnier   11 rue du Fauconnier arr. 4. Metro Saint-Paul

Mije Mouffetard  80 rue Mouffetard arr. 5. Metro Place Monge 0147074707

Mije Fourcy 6 rue de Fourcy arr. 4. Metro Saint-Paul / Pont Marie 0142742345

www.mije.com

Hotellisuositukset

© Anuliina Savolainen ja Anneli Airaksinen

Pariisi-opas

[the_grid name=”Pariisi”]

Pariisi-blogi

[the_grid name=”Pariisi-blogi”]

Ranska-opas

[the_grid name=”Ranska”]

Anuliina Savolainen

Pariisissa yli 9 vuotta asunut toimittaja, valokuvaaja ja suuri ajattelija. www.anuliina.com

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *