Tripsterin mediakortti ja tietoa yhteistyökumppaneille

Tripsteri on Suomen parhaisiin kuuluvien matkatoimittajien perustama, huimaa vauhtia kasvava matkamedia: verkko-opas, opaskirjasarja, kansainvälinen ja palkittu matkasovellus sekä Suomen ensimmäinen matkailupodcast.

Reilusti paras matkamedia

Kaikki Tripsterin kirjoittajat asuvat tai ovat asuneet kohteessaan. Tripsterin valtteja ovat laaja paikallistietämys, huippujournalismi, vastuullisen matkailun tuntemus sekä reiluus tekijöitä kohtaan. Uskomme kestävään matkailuun ja nostamme pienyrittäjien paikkoja, lähiruokaa ja -juomaa ja autenttisia matkaelämyksiä. Kirjoitamme kohteista rehellisesti ja rakkaudella – reilua vinkkeliä unohtamatta.

Verkko-opaskohteita sivustollamme on tällä hetkellä yli 30 kpl ympäri maailman: www.tripsteri.fi > kohdeoppaat. Sivun alalaidasta löydät sivuston kävijätiedot ja mainoshinnat.

Tripsteri.fi-sivuston mediakortti

Tripsteri-matkamedian kautta tavoitat matkaa suunnittelevat, lentoa ja hotellia varaavat, matkailusta haaveilevat ja työkseen reissaavat, laatutietoiset ja vastuullisuudesta kiinnostuneet matkailijat.

Kävijämäärät Tripsteri.fi -sivustolla ennen COVID-19-pandemiaa:

Uniikit kävijät / kuukausi 57 000
Sivunäytöt / kuukausi 140 000

COVID-19 aikana:

Uniikit kävijät / kuukausi 20 000
Sivunäytöt / kuukausi 34 000

Tripsteri.fi käyttäjäprofiili

 • 65 % mobiilikäyttöä
 • 26 % desktop-käyttöä
 • 9 % tablettikäyttöä
 • 70 % Tripsterin käyttäjistä on naisia
 • 55 % käyttäjistä on 25–44-vuotiaita.

Tripsterin mediamyynnistä vastaa Nostemedia, jolta saa lisätietoa mainospaikoista sekä niiden hinnoista ja saatavuudesta.

DayTripster App

DayTripster App on digi-innovatiivisuudestaan palkittu kansainvälinen matkailusovellus, jonka avulla tavoitat kansainväliset matkailijat. Sovellus toimii suomeksi, englanniksi, espanjaksi, japaniksi ja kiinaksi.

DayTripster App voitti Helsingin Sanomain Säätiön Uutisraivaaja-mediainnovaatiokilpailun 2017.  Vuonna 2018 sovellus palkittiin Visit Finlandin digi-innovaatiokilpailussa ja YK:n tietoyhteiskuntakokousten WSA-palkinnolla Suomen parhaana ja vastuullisimpana digiratkaisuna matkailun ja kulttuurin kategoriassa.

DayTripster Appin kohteita tällä hetkellä ovat Helsinki, Espoo, Porvoo, Lappi, Saimaa, Fiskars, Hanko, Hyvinkää, Jyväskylä, Kouvola, Turku, Naantali, Tampere, Oulu, Tallinna, Tukholma, Islanti, Riika, Dublin, Berliini, Praha, Barcelona, Rooma, San Francisco, Tokio ja Singapore. Kohdelistaus laajenee kovaa vauhtia.

Yritysyhteistyöt DayTripster Appissä

Sovellukseen on mahdollista tehdä yhteistyönä esimerkiksi yritysten ja yhteisöjen audio-opastuskierroksia ja yritykset voivat ilmoittaa tarjouksista reaaliajassa. Tuotamme itse monikieliset audiot, käännökset ja virtuaaliset XR-elämykset, jolloin sinä säästät opastusresursseja ja palvelet myös aasialaisia, espanjalaisia ja muun kielisiä asiakkaita.

Esimerkkejä sovelluksessa toteutetuista yritysyhteistöistä:

 • Slush Singapore -kierros Singapore-oppaassa: Singaporen parhaat läppärikahvilat ja messuyleisölle kiinnostavia kohteita
 • VTT:n kanssa toteutettu Smart Otaniemi -kierros Espoo-oppaassa: audio-opastuksia ja 360-materiaalia sisältävä kierros innovaatiomatkailijoille.
 • Suomenlinnan kesä- ja talvikierrokset Helsinki-oppaassa yhteistyössä Suomenlinnan hoitokunnan kanssa. Sisältävät 360-materiaalia.
 • Virtuaalikierros kaupunkikeidas Teurastamolle Helsinki-oppaassa yhteistyössä Teurastamon kanssa. Sisältää 360-materiaalia.
 • Kaurismäen kuppilat -AR-kierros Helsinki-oppaassa yhteistyössä Aki Kaurismäen ja Arilynin kanssa. Sisältää lisättyä todellisuutta.
 • Päiväkohtaiset Sideways-kierrokset yhteistyössä Fullsteam Agencyn kanssa.
 • Espoo-opas yhteistyössä Visit Espoon ja Enter Espoon kanssa: innovaatio- ja matkailukulmalla. Sisältää audio-opastuksia ja 360-materiaalia.
 • Porvoo-opas yhteistyössä Porvoon Edupolin kanssa.
 • Saimaa-oppaan Etelä-Karjalan osuus yhteistyössä goSaimaan kanssa.

Lisätietoja: siru@tripsteri.fi / paula.kultanen@tripsteri.fi

Tripsteri-matkaopaskirjat

Tripsterin perustajat ovat entisiä Mondo-matkaopaskirjailijoita. Bonnier-konserniin kuuluva Readme.fi-kustantamo julkaisi ensimmäisen Tripsteri-matkaopaskirjan, Satu Rämön kirjoittaman Tripsteri Islannin elokuussa 2017.

Vuoteen 2020 mennessä kirjasarja on kasvanut kohisten. Julkaistuja nimikkeitä on jo 15 kpl: Tripsteri Islannin lisäksi myös Barcelona, Rooma, Thaimaa, Pariisi, Berliini, Irlanti, Kalifornia, Lontoo, Praha, New York, Tokio, Lissabon, Skotlanti, Costa Brava ja Kööpenhamina.

Haluatko ostaa mainostilaa opaskirjoista? Ota yhteyttä: katri@tripsteri.fi.

Suomen ensimmäinen matkailupodcast

Verkkosivuston, opaskirjojen ja kansainvälisen matkailusovelluksen lisäksi Tripsteri on myös matkailupodcast: www.acast.com/tripsteri, jossa ulkomailla pitkään asuneet matkatoimittajat kertovat kohteistaan rehellisesti ja rakkaudella – reilua vinkkeliä unohtamatta.

Haluatko ostaa mainospaikan podcastista tai kokonaan oman jakson? Ota yhteyttä: paula.kultanen@tripsteri.fi.

Lue myös: