Paras aika matkustaa Lissaboniin

Helteistä säätä rakastavat suuntaavat Lissaboniin kesällä, kun taas Portugalin kevät on kukkaloistossaan varsinainen klassikko. Lämpimät ja lempeät säät jatkuvat pitkälle syksyyn.

Kevät

Jos helteet eivät houkuttele, huhti- ja toukokuun tienoilla Lissabonissa on tavallisesti lämmintä, aurinkoista ja vehreää. Sataakin tosin saattaa, erityisesti huhtikuussa.

Kesä

Kesäkuussa helteet ovat vielä maltillisia, mutta heinä- ja elokuu ovat usein kuumia. Lämpötilat nousevat reilusti yli kolmenkymmenen, usein lähemmäs neljääkymmentä. Mutta ei hätää, sillä viilennystä voi hakea Atlantin vesistä ja varjoisilta terasseilta!

Syksy

Syys- ja lokakuussakin on vielä lämmintä ja esimerkiksi majoituksen hinnat alkavat laskea. Turisteja on vähemmän. Ei siis ole hassumpi idea vierailla Lissabonissa syksyllä, mutta loppusyksystä kannattaa varautua sateisiin päiviin. Syyssateet ovat usein kaupungin tulvimaan laittavia rankkasateita.

Talvi

Lissabonin talvi on tavallisesti kolea ja kostea, myös sisätiloissa. Aurinkoiset talvipäivät ovat kuitenkin lämpimiä, ja niitä on paljon. Villasukat kuuluvat ehdottomasti talvella Lissaboniin suuntaavan matkalaukkuun!

 

 

© Anna Pöysä

 

[the_grid name=”Lissabon”]

Anna Pöysä

Lissabonissa yli 10 vuotta asunut vapaa toimittaja, yhteiskuntatieteilijä ja Mondo Lissabon -matkaoppaan kirjoittaja.

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *