Lissabon – Viini- ja herkkuostokset

Portugalilaisia viinejä ja herkkuja kannattaa etsiä niihin erikoistuneista kaupoista. Kauppahalleja Lissabonissa oli ennen enemmän. Nyt keskustan seudulla on enää yksi, ja sekin on joutunut osittain väistymään ravintoloiden edestä. Erityisesti Baixan alueella on myös uusia herkkupuoteja.

COISAS DO ARCO DO VINHO

Koska Lissabonissa ollessa tulee melko varmasti käytyä Belémissä, vierailuun kannattaa yhdistää viiniostoksien teko. Coisas do Arco do Vinho -liike on asiantuntijoiden suosikki, palvelu pelaa ja valikoima on moitteeton.

Osoite: Rua Bartolomeu Dias 7, kauppa on Belémin kulttuurikeskuksessa.
Raitiovaunu: 15
Avoinna: Ma-pe 11-20, la-su 11-19.30
www.coisasdoarcodovinho.pt

PRÍNCIPE REALIN LUOMUTORI

Lauantaisin Princípe Realin puiston laidalla luomutuottajat myyvät omia tuotteitaan. Sieltä voi hedelmien lisäksi ostaa esimerkiksi hilloja, öljyjä ja hunajaa. Tori on auki 8-14.

DELI DELUX

Jokirannan modernissa kahvilan ja herkkukaupan yhdistelmässä on runsas viinivalikoima. Sieltä voi ostaa viemisiksi tunnettujen ja suosittujen paikallisten viinien lisäksi myös oliiviöljyä ja muita paikallisia herkkuja.

Osoite: Avenida Infante D. Henrique, Armazém B, Loja 8
Metro: Santa Apolónia
Avoinna: Ma-pe 12-22 (talvella), 12-00 (kesällä), la-su & pyhät 10-22 (talvella), 10-00 (kesällä)
www.delidelux.pt

GARRAFEIRA NACIONAL

20-luvulla avattu viinakauppa on ydinkeskustan kestosuosikki. Palvelu on asiantuntevaa, joskin kaupan ikään ja arvokkuuteen sopien toisinaan hidasta. Joitain juomia pääsee myös maistelemaan. Täältä voi ostaa viinien lisäksi myös muita portugalilaisia juomia, kuten madeiraa ja moscatelia, kotiinviemisiksi. Tai vaikka shampanjaa ja absinttia.

Osoite: Rua de Santa Justa 18
Metro: Rossio
Avoinna: Ma-pe 9.30-19.30, la 9.30-19
www.garrafeiranacional.com

MERCADO DA FIGUEIRA

Mercado da Figueira ei oikeastaan ole kauppahalli, ja tunnelmakin muuttui, kun vanhaa kauppaa uudistettiin hiljattain. Ydinkeskustassa se on kuitenkin erinomainen paikka ostaa viinejä, paikallisia herkkuja ja hedelmiä. Paikalla on käyty kauppaa jo 1700-luvulta alkaen.

Osoite: Praça da Figueira 10B
Metro: Rossio
Avoinna: Ma-la 8.30-20

MERCADO DA RIBEIRA

Ribeiran kauppahalli uudistettiin hiljattain, ja suuri osa kauppahallista on nyt ruokakojujen käytössä. Toinen puoli on kuitenkin vielä perinteinen kauppahalli. Suuntaa paikalle heti aamusta!

Osoite: Avenida 24 de Julho
Metro: Cais do Sodré
Avoinna: ma-la 6-14, ravintolapuoli ja kukkakauppa ovat avoinna pitempään.

 

© Anna Pöysä

Anna Pöysä

Lissabonissa yli 10 vuotta asunut vapaa toimittaja, yhteiskuntatieteilijä ja Mondo Lissabon -matkaoppaan kirjoittaja.

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *