Lissabon – vanhan ajan puodit

Lissabonissa vieraillessa on syytä käydä ostoksilla vanhan ajan kaupassa, jo pelkän tunnelmankin vuoksi. Puodeista voi ostaa tuliaisherkkuja, tai vaikka hansikkaat!

Casa Pereira

Chiadon kahvipuodin ohi ei voi kävellä huomaamatta kahvin tuoksua! Kauppa avattiin vuonna 1930, ja myynnissä on kahvin lisäksi hilloja, teetä ja erilaisia kahvinkeittimiä. Kahvinpavut jauhetaan ikivanhalla koneella, kahvi laitetaan somaan paperipussiin, joka vielä kääritään paperiin ja sidotaan ruskealla narulla.

Osoite: Rua Garrett 38
Metro: Baixa-Chiado
Avoinna: Ma-la 9.30-18.30

Sapataria do Carmo

Kenkäkaupalla on ikää yli sata vuotta. Pikkuruisessa putiikissa myydään Portugalissa valmistettuja klassisia nahkakenkiä. Palvelu on asiaankuuluvasti huomaavaista ja mittatilauskenkiäkin sopii kysellä.

Osoite: Largo do Carmo 26
Metro: Baixa-Chiado
Avoinna: Ma-la 10-20, sunnuntait ja pyhät 11-19
www.sapatariadocarmo.com

Luvaria Ulisses

Pikkuruinen hansikaspuoti on toiminut vuodesta 1925, eikä vanhan ajan tyyliin ole kajottu. Hanskoja sovitetaan antaumuksella ja myyjät ovat varsinaisia hansikasasiantuntijoita. Kurkista sisään, vaikket erityisesti nahkahansikkaita tarvitsisikaan!

Osoite: Rua do Carmo 87
Metro: Baixa-Chiado
Avoinna: Ma-la 10-19
www.luvariaulisses.com

Ervanária Rosil

Herttaisesta yrttipuoti Rosilista voi osaa kaupan omia yrttijuomia kaikenlaisten vaivojen varalle. Suosituimpien tuotteiden joukkoon kuuluu savijauhe, josta voi sekoittaa kasvonaamion tai terveysjuoman. Vuonna 1950 avatun kaupan valkoiseen lääkärintakkiin sonnustautunut myyjä tuntee kaikkien yrttien salat. Irtomyynnissä on myös esimerkiksi teetä Azorien saaristosta.

Osoite: Rua da Madalena 210-257
Metro: Martim Moniz
www.ervanariarosil.pt

Conserveira de Lisboa

Vuonna 1930 avattu putiikki myy kalasäilykkeitä ja oliiviöljyä. Tölkit on ladottu puisiin hyllyihin hyvään järjestykseen, ja myyjä käärii säilykepurkit paperiin. Myynnissä on merkkejä, jotka eivät ole uudistaneet visuaalista ilmettään aikoihin, joten purkit ovat somia.

Osoite: Rua dos Bacalhoeiros 34
Metro: Terreiro do Paço
Avoinna: Ma-la 9-19
www.conserveiradelisboa.pt

© Anna Pöysä

Anna Pöysä

Lissabonissa yli 10 vuotta asunut vapaa toimittaja, yhteiskuntatieteilijä ja Mondo Lissabon -matkaoppaan kirjoittaja.

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *