Lissabon – kirjakaupat

Kuulutko niihin matkailijoihin, jotka tykkäävät vierailla kirjakaupoissa? Lissabonissa kirjan ystäville on paljon katseltavaa. Keskustan kaupoissa myydään myös englannin-, ranskan- ja espanjankielistä kirjallisuutta. Kirjamessut, Feira do Livro de Lisboa, järjestetään toukokuun lopussa Eduardo VII -puistossa.

FNAC

Chiadossa on kaksi hyvää ja kattavaa kirjakauppaa, joista löytää luettavaa myös muilla kielillä kuin portugaliksi. FNAC-kaupasta saa myös levyjä ja elektroniikkaa, ja siellä on hyvä lehtivalikoima.

Osoite: Armazens do Chiado, Rua do Carmo 2
Metro: Baixa-Chiado
Avoinna: 10-22

BERTRAND

Chiadon Bertrand on puolestaan maailman vanhin edelleen toiminnassa oleva kirjakauppa: se on perustettu vuonna 1732. Sitä ei kyllä päälle päin juuri huomaa. Kaupassa on hyvä valikoima portugalilaista kirjallisuutta.

Osoite: Rua Garrett 73-75
Metro: Baixa-Chiado
Avoinna: Ma-to 9-20, pe-la 9-22, su 14-19

LER DEVAGAR

Ler Devagar on luultavasti kaupungin vaikuttavin kirjakauppa. Korkean ja avaran tehdashallin seinät ovat täynnä kirjahyllyjä. Valikoimassa on niin tietokirjoja, lastenkirjoja, sarjakuvia kuin kaunokirjallisuuttakin. Käytettyjäkin kirjoja on myynnissä. Siellä on myös peräti kaksi kahvilaa. Kaupan nimi tarkoittaa hitaasti lukemista. Se sijaitsee tehdasalue LX Factoryssä, jossa on muitakin kauppoja, ravintoloita ja baarejakin.

Osoite: Rua Rodrigues de Faria 103
Raitiovaunu: 15
Linja-auto: 714
Avoinna: Ma 12-21, ti-to 12-24, pe-la 12-02, su 11-21
www.lerdevagar.com

Bookshop Bivar

Jos kaipaat englanninkielistä luettavaa, suuntaa kodikkaaseen Bivariin. Siellä myydään käytettyjä kirjoja. Valikoima on laaja, ja kirjan valintaan saa asiantuntevaa opastusta. Bivarissa järjestetään myös kirjallisuustapahtumia.

Osoite: Rua de Ponta Delgada 34A
Metro: Arroios tai Saldanha
Avoinna: Ma-pe 14-19, la 11-17
bookshopbivar.com

Assírio & Alvim

Kaipaatko portugalinkielistä luettavaa? Assírio & Alvim on portugalinkieliseen runouteen erikoistunut kustantamo. Kaupasta löytyy laaja valikoima muun muassa Fernando Pessoaa ja muitakin vanhempia portugalilaisia runoilijoita, kuten Alexandre O’Neilliä, José de Almada Negreirosia ja Mário de Sá-Carneiroa. Portugalilaisten klassikoiden lisäksi kaupassa myydään käännettyjä klassikoita, tietokirjoja ja sarjakuviakin. Kauppa sijaitsee sisäpihalla, jolle noustaa rappusia Rua Garrettilta.

Osoite: Rua Garrett 10, Pátio Siza
Metro: Baixa-Chiado
Avoinna: Ma-la 12-19, su 15-19

© Anna Pöysä

Anna Pöysä

Lissabonissa yli 10 vuotta asunut vapaa toimittaja, yhteiskuntatieteilijä ja Mondo Lissabon -matkaoppaan kirjoittaja.

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *