Lissabon – shoppailu

Lissabonissa on havahduttu arvostamaan ikivanhoja pikkupuoteja, myytiin niissä sitten kahvia, kenkiä tai hansikkaita. Tuliaisiksi kannattaa ostaa paikallisia herkkuja, kuten juustoja, luomuoliiviöljyä tai viinejä.

Vaateostoksia

Vaateostoksia Lissabonissa voi  tehdä samaan malliin kuin muissakin Euroopan pääkaupungeissa. Avenida da Liberdadella voi shoppailla luksusmerkkejä, Rua Augustalla ja Chiadossa on tuttujen ketjujen vaateliikkeitä. Esimerkiksi Príncipe Realin Embaixada-ostoskeskuksessa on paikallista muotia, LX Factorystä taas voi ostaa esimerkiksi paikalliset, korkista valmistetut kengät.

Pikkupuoteja, herkkuostoksia ja tuliaisia

Pienissä paikallisissa liikkeissä ostosten tekemisestäkin voi tulla elämys. Lissabonissa on useita vuosikymmeniä sitten avattuja liikkeitä, joiden tyyliin ja kalustukseen ei ole juuri kajottu. Herkkupuodeista puolestaan voi ostaa viemisiksi juustoja, oliiviöljyä tai viiniä.

Kirjoja

Lissabonissa on runsaasti kirjakauppoja, joista saa kirjallisuutta portugalin lisäksi englanniksi, ranskaksi, espanjaksi ja saksaksi. Lue kirjojen ystävien tärpit Lissabonin kirjakauppoihin!

Vintagea ja paikallisia luomuksia

Lissabonissa on vähän kirpputoreja, mutta laatu korvaa määrän: jättimäinen ulkoilmakirppis Feira da Ladra on varsinainen elämys! Vintage-muotia on tarjolla muutamassa puodissa, ja kaupungissa järjestetään toreja, joilta voi ostaa niin vaatteita, käsitöitä kuin korujakin. Lue vinkit, joiden avulla voit tehdä löytöjä – etsit sitten tuliaisia tai kierrätysmuotia!

Ostoskeskukset

Lissabonissa on useita ostoskeskuksia, mutta suurimpiin niistä täytyy matkustaa keskustasta metrolla. Kauppojen lisäksi niissä on paljon ravintoloita, ja monissa on elokuvateatteri – Colombo-ostarilla jopa kirkkokin.

Kaikki shoppailuvinkit Lissaboniin:

 

© Anna Pöysä

Anna Pöysä

Lissabonissa yli 10 vuotta asunut vapaa toimittaja, yhteiskuntatieteilijä ja Mondo Lissabon -matkaoppaan kirjoittaja.

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *