Lissabon – kansainvälinen ruoka

Siitä ei ole pitkä aika, kun Lissabonin kansainväliset ravintolat olivat joko italialaisia, intialaisia (tai näiden yhdistelmiä) taikka kiinalaisia. Nykyään valikoima on laaja!

Italialaisten, kiinalaisten ja intialaisten ravintoloiden lisäksi Lissabonissa on esimerkiksi mosambikilainen, kapverdeläinen ja goalainen ravintola. Paikat olivat Portugalin siirtomaita, ja maissa asuneet tai sieltä Portugaliin tulleet ovat tuoneet mukanaan mieltymyksensä tuliseen ja mausteiseen ruokaan.

Tutustu myös Lissabonin kasvisravintoloihin – monissa niistä tarjoillaan intialaista ruokaa.

Ravintolasuositukset

Cantinho do Aziz

Mosambikilaisen ruoan keskeisiin raaka-aineisiin kuuluvat kookos, maapähkinät ja chili (piri-piri). Portugalin entisen siirtomaan herkkuja voi käydä nauttimassa Cantinho do Aziz -ravintolassa. Kasvissyöjän valinta on mathapa, maniokin lehdistä, pähkinöistä ja kookoksesta valmistettu suussa sulava kastike riisin tai xima-maissipuuron kanssa. Zambezialainen tulinen kana tai kuulut mosambikilaiset katkaravut puolestaan miellyttänevät lihansyöjiä. Hinnat ovat edullisia.

Osoite: Rua de São Lourenço 3
Metro: Martim Moniz
Avoinna: Ma-la 12-23

Stanislav

Tekisikö mieli borsch-keittoa tai blinejä? Stanislavista saa! Viehättävästi sisustetussa venäläisessä ravintolassa pääsee maistelemaan myös vähemmän tunnettuja venäläisiä sekä ukrainalaisia, moldovalaisia ja uzbekistanilaisia herkkuja. Ja toki laatuvodkaakin on tarjolla.

Osoite: Rua de São José 182
Metro: Avenida
Avoinna: Ma-la 12.30-15 ja 19.30-23.30

Nood

Nood tarjoilee tyylikästä aasialaista ruokaa sushista nuudeleihin ja edamame-papuihin. Pitkä ja kiinnostava lista aiheuttaa valinnanvaikeuksia! Siellä voi tilata myös sakerinhan, eli sakesta valmistetun caipirinhan. Ruoka nautitaan pitkien pöytien ääressä. Ruoan valmistusta pystyy seuraamaan salin puolelta.

Osoite: Largo Rafael Bordalo Pinheiro 20
Metro: Baixa-Chiado
Avoinna: Ma-su 12-24

LUE LISÄÄ:

© Anna Pöysä

Anna Pöysä

Lissabonissa yli 10 vuotta asunut vapaa toimittaja, yhteiskuntatieteilijä ja Mondo Lissabon -matkaoppaan kirjoittaja.

Kommentit (3):

Samu 16.05.2015 13:07

Silloin kun puhutaan "kunnon" pihveistä ei tarkoiteta jänteistä ulkofilettä, ja sellainen (vain yksi pihviannos listalla!!) oli Cafe Buenos Airesissa tarjolla. Suklaakakku karamellijäätelöllä oli ravintolan parasta antia. Kolme ruokalajia, paikallinen olut ja iso lasi paikallista punaviiniä 40 euroa..

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Anna Pöysä 20.05.2015 20:25

Ikävä kuulla, että pihvit eivät olleet kohdallaan! Omat kokemukseni Buenos Aires -ravintolasta ovat hyviä ja vastanneet hintatasoa.

Kommenttisi myötä ajattelin, että seuraava tarkennus voisi olla paikallaan: Listalla on muistaakseni ollut kaksi erikokoista argentiinalaista pihviä ja kolmas muunlainen liha-annos. Näiden lisäksi listalla on salaatteja, kalaruokaa ja kasvisannos (ei vegaaninen). Grilliravintolasta ei siis ole kyse.

Kaupungissa on La Paparrucha -niminen argentiinalainen ravintola, jonka listalla on runsaammin lihaa (www.lapaparrucha.com).

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Samu 17.05.2015 02:43

Liipasimella Metsogiorno. Pizzoista Calabre tuntui omimmalta ja onnistuikin ihan hyvin. Hieman sitkeähkön pohjamateriaalin kanssa piti tehdä normaalia enemmän töitä mutta luvattu tulisuus tuli juuri sopivasti pohjoismaiseen makuun. Kaksi paikallisen oloista olutta (0,4L), tuplaespresso ja itse pizza 18,25€. Kohtuullista.

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Anna Pöysä 20.05.2015 20:30

Oma suosikkini on Terrone: perunaa, rosmariinia ja sipulia!

Kiitokset kommenteistasi!

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Liisi 24.07.2018 23:46

Tulemme ensi viikolla Lissaboniin viettämään 10-vuotoshääpäivää. Löytyykö kaupungista hyviä ravintoloita, jonka terassilta olisi myös upeat näköalat? Muitakin romantiikan nälkään sopivia paikkoja saa suositella! Ruuan suhteen ollaan kaikkiruokaisia ja varauduttu maksamaan myös fine dining-hintoja, kunhan elämys on hinnan väärti!

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Anna Pöysä 25.07.2018 00:56

Moi! Joen toisella puolella on kaksi ravintolaa, Atira-te ao Rio ja Ponto Final, itse pidän niistä kovasti. Molemmat ovat aivan veden äärellä ja niistä avautuu näkymät joen yli Lissaboniin. Kannattaa siis varata pöytä terassilta. Ponto Final on ruuan puolesta ehkä kiinnostavampi (huolella valmistettua portugalilaista ruokaa). Chapitô à Mesa on myös hieno, sekä näköalan puolesta (kannattaa pyytää ikkunapöytä) ja muutenkin puitteiden puolesta. Jos ei käy tuossa ravintolassa Chapitôn terassilla kannattaa joka tapauksessa käydä illalla, auringolaskun aikaan. Rio Maravilha on taas tosi värikäs, ruuassa on brasilialaisia vaikutteita. Terassi on iso ja korkealla, ja sieltäkin näkyy jokimaisemat. Eleven-ravintolalla on Michelin-tähti, ja se on kukkulalla, jolta näkyy komea puisto ja kaupunki. Kerron lisää, jos tulee kysyttävää mieleen :) Ihanaa reissua teille!

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *