Lissabon – nähtävyydet

Lissabonin nähtävyydet hemmottelevat historiasta ja kirkoista pitäviä vierailijoita. Museoissa voi tutustua niin kaakeleihin, fadoon kuin muotiinkin. Lapset puolestaan arvostavat ankkalampia ja kaupungin komeaa akvaariota!

Löytöretkien ajan jälkiä

Erityisen paljon jälkiä Lissaboniin on jättänyt löytöretkien aika. Portugalilaiset lähtivät merille 1400-luvulla. Löytöretkien ajan historiaan voi perehtyä käymällä Belémissä katsastamassa sen tornin, Torre de Belémin, ja Mosteiro dos Jerónimos -luostarin.

Kirkkoja ja muistomerkkejä

Historiakierros täydennetään visiitillä keskustan läheisyydessä sijaitsevaan Pyhän Yrjön linnaan, joka kertoo maurien ajasta, sekä Carmon kirkkoon, joka muistuttaa hurjasta vuoden 1755 maanjäristyksestä.

Kirkkovierailuista pitävät käyvät Mosteiro dos Jerónimosin lisäksi myös Sé-katedraalissa ja São Vicente de Foran luostarissa Alfaman ja Castelon alueella. Sen lähistöllä on myös Panteão Nacional, kirkko ja portugalilaisten merkkihenkilöiden viimeinen leposija.

Suosittujen ja tunnettujen nähtävyyksien joukkoon kuuluvat myös Tejo-joen toisella laidalta käsin kaupunkia varjeleva Cristo Rei -patsas ja löytöretkien sankareita ylistävä Padrão dos Descobrimentos, joka sekin sijaitsee Belémissä.

Prazeresin hautausmaa on vierailun arvoinen kaunis kohde.

Ankkoja, kaloja ja näköaloja

Luontoa ja puutarhoja arvostavat vierailevat kasvihuoneissa Eduardo VII-puistossa ja luonnontieteellisessä puutarhassa, Jardim Botânicossa, Príncipe Realin alueella. Jos puistojen ankkalampien asukkaat eivät tyydytä kiinnostusta eläinten maailmaan, nuorimmat Lissabonin-kävijät arvostavat varmasti visiittiä Oceanário-akvaarioon.

Vaikka kaupungin näköalapaikat usein vaativat pientä kiipeämistä, näköalat palkitsevat taatusti. Ja koska ollaan Portugalissa, niin näköalapaikoiltakin löytyy tavallisesti kahvila!

Monenlaisia museoita

Lissabonissa on museoita paitsi historian-, myös taiteen- ja kulttuurinnälkäisille vierailijoille. Tripsterin suosikkeihin kuuluvat muotimuseo MUDE, vankilamuseo Aljube, Berardon kokoelma sekä kaakelimuseo!
© Anna Pöysä

Anna Pöysä

Lissabonissa yli 10 vuotta asunut vapaa toimittaja, yhteiskuntatieteilijä ja Mondo Lissabon -matkaoppaan kirjoittaja.

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *