Lissabon – Parque das Nações

Lissabonin modernein kaupungiosa on Parque das Nações Tejo-joen äärellä. Sen nimi tarkoittaa kansojen puistoa. Alue syntyi Expo ’98 maailmannäyttelyn myötä.

Parque das Nações tunnetaan nyky-arkkitehtuurista, kuten Vasco da Gaman tornista ja Euroopan pisimmästä, kauniista Vasco da Gama -sillasta. Alueen vaikuttava juna- ja metroasema, Oriente, on espanjalaisen Santiago Calatravan suunnittelema. Portugalin kuuluisimman, Pritzker-palkitun arkkitehdin Siza Vieran käsialaa on puolestaan maailmannäyttelyä varten rakennettu Portugalin paviljonki.

Komeat näköalat alueelle avautuvat joen tuntumassa kulkevan gondolihissin kyydistä. Jokirannassa on myös mukavaa kävellä, ja seudulla on paljon viheralueita, etenkin tornin ja sillan suunnassa.

Lapsia ilahduttavat alueen leikkipuistot ja vuokrattavat polkuautot ja pyörät, aikuisia kenties Lissabonin kasino. Molempiin tekee taatusti vaikutuksen Lissabonin komea akvaario eli Oceanário. Shoppailla voi suuressa ja modernissa Vasco da Gama -ostoskeskuksessa. Kaupunginosassa on myös lapsille suunnattu tiedemuseo Pavilhão de Conhecimento.

Parque das Naçõesissa käydään myös konserteissa: siellä sijaitsee jättimäinen Altice-areena, jossa ovat esiintyneet niin Beyoncé, Bob Dylan kuin Madonnakin. Siellä kisataan myös vuoden 2018 Euroviisut.

Alueella on helppo liikkua. Orienten asemalle pääsee metrolla. Nouse maantasalle, ylitä autotie ja kulje ostoskeskuksen läpi kohti joen rantaa. Siellä on opaskylttejä.

Tutustu Parque das Naçõesin hotellitarjontaan, tarkista ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

Liikkuminen

Helpoin tapa matkustaa Parque da Naçõesiin on mennä metrolla Oriente-asemalle.

Nähtävyyksiä

Hotelleja

© Anna Pöysä

Anna Pöysä

Lissabonissa yli 10 vuotta asunut vapaa toimittaja, yhteiskuntatieteilijä ja Mondo Lissabon -matkaoppaan kirjoittaja.

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *