Lissabon – Belém

Väljä, siisti ja vehreä Belém sijaitsee Tejo-joen laidalla, ja näiltä seuduilta ensimmäiset löytöretkeilijät, kuten Vasco da Gama, lähtivät kohti tuntemattomia meriä ja mantereita. Monet Belémin historialliset nähtävyydet, kuten Belémin torni ja Mosteiro dos Jerónimos -luostari liittyvät löytöretkeilyn aikaan.

Kritiikkiä on saanut erityisesti uudempi löytöretkeilijöille kunnioitusta osoittava Padrão dos Descobrimentos. Olivathan löytöretket alku myös Portugalin pitkäaikaiselle, vasta 70-luvun puolivälissä päättyneelle siirtomaavallalle.

Belémissä on myös moderni kulttuuri keskus Centro Cultural de Belém. Sen tärkein vetonaula on vaikuttava nykytaiteen museo Berardo.

Kun turistikierros on tehty, voimat palautuvat Pastéis de Belém -pullilla legendaarisessa samannimisessä kahvilassa. Rakastettuja herkkuja on valmistettu samalla reseptillä 1800-luvulla alkaen.

Jalkoja voi lepuuttaa myös suuressa puistossa aivan Pasteis de Belém-kahvilan edustalla, Belémin tornin viereisessä puistossa tai jokirannassa istuskellen. Pasteis de Belémin edustan puistossa on myös leikkikenttä ja komeita suihkulähteitä ihmeteltäväksi, joten se sopii lasten kanssa reissaavillekin.

Tutustu Belémin hotellitarjontaan, tarkista ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

Liikkuminen

Belémiin kannattaa matkustaa joko raitiovaunulla 15 tai linja-autolla 714. Molemmat lähtevät Praça da Figueiralta.

Nähtävyyksiä

Kahviloita

© Anna Pöysä

Anna Pöysä

Lissabonissa yli 10 vuotta asunut vapaa toimittaja, yhteiskuntatieteilijä ja Mondo Lissabon -matkaoppaan kirjoittaja.

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *