Lissabon – luksushotellit

Kaupungin hurmaavimmat ja tyrmäävimmät luksushotellit. Lissabonissa voi yöpyä palatseissa ja huippumoderneissa luksushotelleissa.

Avenida Palace €€€-€€€€

Miksi: Ydinkeskustan Avenida Palace edustaa vanhan ajan hienostunutta glamouria. Kun hotelli avattiin 1800-luvulla, se tunnettiin yhtenä Euroopan hienoimmista hotelleista. Palatsi on ulkopuolelta huomaamaton, mutta jo heti ovella tuntee astuneensa toiseen maailmaan. Sohvat ovat muhkeita ja valaisimet vaikuttavia. Tiistaisin ja torstaisin palatsissa nautitaan klassinen kello viiden tee. Huoneiden hinnat edullisempia kuin uskoisikaan!

Missä: Ydinkeskustassa. Rua 1º de Dezembro 123. Metro: Restauradores.

Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

Bairro Alto €€€€€

Miksi: Hotellin maine tuntuu kasvavan kohisten. Kyse lienee hyvän sijainnin, huolitellun palvelun ja loistavien puitteiden yhdistelmästä. Elegantissa hotellissa naapurina saattaa hyvinkin olla joku Lissaboniin keikalle tullut supertähti tai lomaileva näyttelijä. Kattoterassin baarissa kannattaa käydä, vaikkei hotellissa asuisikaan. Sieltä on hienot näköalat Tejo-joelle. Hotelli on Chiadossa, joten lähistöllä on runsaasti shoppailumahdollisuuksia ja esimerkiksi Bairro Alton baarit ja ravintolat.

Missä: Chiadon kaupunginosassa. Praça Luís de Camões 8. Metro: Baixa-Chiado.

Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

Belmonten palatsi €€€€€

Miksi: Belmonten palatsi ei ole yösija, vaan elämys. Alfamassa sijaitsevan palatsin ensimmäiset osat rakennettiin 1400-luvulla. Tunnelmallisessa hotellissa on ainoastaan 10 uniikkia, portugalilaisten merkkihenkilöiden mukaan nimettyä sviittiä. Suurimmassa on neliöitä yli 160, ja jokainen on sisustettu antiikkikalustein. Luomuaamiaisen voi nauttia halutessaan ulkoilmassa palatsin pihalla yrttien tuoksussa. Näköalatkin ovat komeat, sillä palatsi rakennettiin kukkulan huipulle!

Missä: Alfamassa, lähellä Pyhän Yrjön linnaa. Pateo Dom Fradique 14. Raitiovaunu: 12 ja 28.

Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

Janelas Verdes €€€€

Miksi: Janelas Verdes on pieneen palatsiin rakennettu kirjallinen hotelli. Siellä asui portugalilainen maineikas kirjailja Eça de Queiroz, ja klassiseen sisustukseen kuuluu myös tunnelmallinen kirjastohuone. Aamiaisen voi nauttia somalla sisäpihalla! Näkymät ovat hienot, ja kirjallisuuden lisäksi maalaustaiteen ystävät viihtyvät täällä: lähellä on nimittäin yksi kaupungin tärkeimmistä taidemuseoista, Museu Nacional de Arte Antiga. Hotellin nimi on lainattu kadulta, jolla se sijaitsee. Se tarkoittaa vihreitä ikkunoita – kadun ikkunaluukut ovat vihreitä. Sijainti on rauhallinen, Santos on hiukan syrjässä keskustassa.

Missä: Santosin kaupunginosassa. Rua das Janelas Verdes 47. Raitiovaunu: 25E.

Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

OLISSIPO Lapa Palace €€€€€

Miksi: Ylellinen 1800-luvun palatsi on muutettu loistokkaaksi hotelliksi. Lämmitettyyn uima-altaaseen voi pulahtaa viileälläkin säällä, kesällä taas voi nautiskella hieronnasta palmun katveessa. Huoneessasi, joka on kerrostaloasunnon kokoinen, on saattanut asua esimerkiksi jonkin Euroopan kuningasperheen edustaja, tai kenties Tina Turner tai The Queenin jäsen.

Missä: Lapan vehreässä ja arvokkaassa kaupunginosassa. Rua do Pau da Bandeira 4. Linja-auto: 714 – tai taksi.

Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä

Sheraton €€€€€

Miksi: Hotellista huokuu hillitty ja laadukas, pröystäilemätön luksus. Niille, jotka arvostavat viimeiseen asti hiottuja yksityiskohtia, mutta eivät halua tinkiä rentoudesta. Lissabonin korkeimman rakennuksen ylimmässä kerroksessa on ravintola, josta on hulppeat näkymät yli kaupungin.

Missä: Avenida da Liberdaden lähistöllä, Saldanhan kaupunginosassa. Rua Latino Coelho 1. Metro: Picoas.

Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

© Anna Pöysä

Anna Pöysä

Lissabonissa yli 10 vuotta asunut vapaa toimittaja, yhteiskuntatieteilijä ja Mondo Lissabon -matkaoppaan kirjoittaja.

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *