Lissabon – keskihintaiset hotellit

Lissabonissa erinomaisen hotellihuoneen hyvällä sijainnilla saa reilulla satasella ja sesonkien ulkopuolella sen allekin.

Solar dos Mouros €€€

Miksi: Pienen, värikkään ja tunnelmallisen hotellin sisustus on harkittu. Taitelija Luis Lemos on valinnut huoneiden seinille nykytaidetta ja afrikkalaista taidetta. Joistain huoneista on mieleenpainuva jokinäköala. Solar dos Mouros sijaitsee kukkulalla lähellä Pyhän Yrjön linnaa sekä Alfaman sokkeloisia kujia ja fadoravintoloita.

Missä: Castelon kaupunginosassa lähellä linnaa. Rua Milagre de Santo António 6. Linja-auto: 737.
Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

Inspira Santa Marta €€€

Miksi: Inspirassa shampoot ja saippuat ovat luonnonkosmetiikkaa, ja hotellin vegaaniystävällisessä ravintolassa tarjoillaan vain gluteenitonta ruokaa. Kun kestävään ja vastuulliseen konseptiin yhdistetään loistosijainti, kehuttu spa ja miellyttävän rauhallinen tunnelma sekä lempeä sisutus, puitteet todella ovat kohdallaan. Kaupunkilomasta tulee Inspirassa kuin huomaamatta myös hyvinvointiloma. Hotellissa on myös huomioitu liikuntarajoitteiset matkailijat ja allergikot.

Missä: Avenida de Liberdaden kyljessä kävelymatkan päässä ydinkeskustasta.

Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

 

My Story Ouro €€€

Miksi: My Story on uusi kahden hotellin ketju. Molemmat sijaitsevat ydinkeskustassa, Ouro lähempänä Tejo-jokea kuin Rossio. Vanhassa ydinkeskustan rakennuksessa sijaitseva hotelli on moderni, avara ja valoisa, mutta ei kuitenkaan kliininen. Lähellä ovat Rua Augustan ja Chiadon shoppailumahdollisuudet ja ravintolat! Metropysäkillekin kävelee hetkessä, ja Belémiin menevät ratikat ja linja-autotkin lähtevät hotellin läheltä. Hotellin yhteydessä toimii ravintola.

Missä: Ydinkeskustassa. Rua Aúrea 100. Metro: Baixa-Chiado.

Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

My Story Rossio €€€

Miksi: Aivan kuten Ourokin, Rossion My Story -hotelli sijaitsee hyvällä paikalla, Rossion aukion laidalla ja lähellä metropysäkkiä ja Sintraan lähteviä junia. Kahviloita on lähellä runsaasti ja myös hotellin edustan pöytiin voi istahtaa. Hotellin vieressä on ruokakauppakin. Rossion puoleisista huoneista on hienot näkymät keskustan yli Pyhän Yrjön linnalle. Ilmeeltään Rossio on samanlainen kuin Ourokin.

Missä: Ydinkeskustassa. Praça D. Pedro IV 59. Metro: Rossio.

Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

Rossio Garden Hotel €€€

Miksi: Kätevämpää sijaintia saa hakea. Rossio Garden Hotel sijaitsee ydinkeskustassa. Vanhat kaupunginosat ovat lyhyen kävelymatkan päässä, samoin shoppailumahdollisuudet, Bairro Alton yöelämä ja keskustan ravintolat. Metroasema ja juna-asema, jolta lähtevät junat Sintraan, ovat aivan hotellin vieressä. Itse hotelli on moderni ja valoisa.

Missä: Ydinkeskustassa. Rua Jardim do Regedor 24. Metro: Rossio.

Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

Tivoli Oriente €€€

Miksi: Lissabonin modernilla Expo ’98 -näyttelyä varten rakennetulla alueella sijaitseva hotelli on moitteeton. Se sopii esimerkiksi lapsiperheille: lähistöllä on Oceanário-akvaario, leikkipuistoja ja paljon tilaa ajaa vaikkapa vuokrattavalla polkuautolla. Vieressä on myös Lissabonin kasino, paljon uusia ravintoloita ja muutama klubikin. Tunnelma on rauhallinen, mutta ei erityisen lissabonilainen.

Missä: Parque das Naçõesissa. Avenida Dom João II. Metro: Oriente.

Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

Botânico €€

Miksi: Nimensä hotelli on saanut lähistön kasvitieteelliseltä puutarhalta. Lähellä ovat myös Avenida da Liberdaden merkkivaateputiikit ja kahvilat, sekä Bairro Alton vilkas meno. Hotellin viihtyisässä baarissa voi maistella portugalilaisia viinejä. Botânico sijaitsee rauhallisilla kulmilla.

Missä: Avenida da Liberdaden ja Bairro Alton välisellä alueella. Rua da Mãe da Água 16-20. Metro: Avenida.

Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

 

© Anna Pöysä

 

Anna Pöysä

Lissabonissa yli 10 vuotta asunut vapaa toimittaja, yhteiskuntatieteilijä ja Mondo Lissabon -matkaoppaan kirjoittaja.

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *