Lissabon – hostellit

Lissabonissa on meneillään hostellibuumi. Kymmenen vuotta sitten niitä ei juuri ollut, mutta nyt laadukkaita, toimivia ja palkittuja hostelleja on runsaasti. Kannattaa kysellä myös kahden hengen huoneita, joskin ne varataan nopeasti.

Traveller’s House €

Miksi: Traveller’s Housen Rento tunnelma ja nuorekas ilmapiiri virvoittavat väsyneenkin matkalaisen. Hostelliin on hiljattain lisätty makeita kahden hengen huoneita, ja sen kautta voi myös varata pienen asunnon. Traveller’s House sijaitsee keskustan sydämessä, sen eloisimmalla kadulla Rua Augustalla.

Missä: Ydinkeskustassa. Rua Augusta 89. Metro: Rossio.
Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

Yes! Lisbon €

Miksi: Hostelli on hyvällä tavalla tyypillinen: yhteistilat ovat rennot ja tunnelma mutkaton, palvelu pelaa ja kaupunkiin tutustumista varten tarjolla on runsaasti tietoa. Tämäkin hostelli on palkittu! Lisäksi se sijaitsee Baixassa, ydinkeskustassa.

Missä: Ydinkeskustassa. Rua de São Julião 148. Metro: Baixa-Chiado.
Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

Oasis €

Miksi: Nuorekkaan hostellin valtteihin kuuluu pieni puutarha kasveineen ja pöytineen. Sellaista asiaa ei olekaan, jota reppureissaaja kaipaisi, ja jota Oasiksesta ei löytyisi. Sijainti Santa Catarinan alueella lähellä Bairro Altoa on keskeinen, mutta muita turisteja ei näillä nurkilla juuri asu. Lähistöllä on kaupungin rennoin näköalapaikka, Adamastor.

Missä: Bairro Alton lähellä Santa Catarinan alueella. Rua de Santa Catarina 24. Metro: Baixa-Chiado.
Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

Lisbon Poets €

Miksi: Hostellin nimen taustalla on inspiroituminen kaupungin runoilijoista. Hostelli on siisti, ja pieni koko takaa sen, että tunnelma pysyy rauhallisena. Sijainti Chiadossa on loistava!

Missä: Chiadon kaupunginosassa. Rua Nova da Trindade 2, viides kerros. Metro: Baixa-Chiado.
Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

© Anna Pöysä

Anna Pöysä

Lissabonissa yli 10 vuotta asunut vapaa toimittaja, yhteiskuntatieteilijä ja Mondo Lissabon -matkaoppaan kirjoittaja.

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *