Lissabon – edulliset hotellit

Lissabonista voi edelleen saada yllättävän halvan hotellihuoneen, eikä sijainnista tai laadusta tarvitse tinkiä.

Príncipe Lisboa €€

Miksi: Príncipe on edullinen, siisti ja mukava perushotelli. Kulttuurin ystävät arvostavat sijaintia Calouste Gulbenkianin museon lähistöllä. Museota ympäröi hieno puisto, jossa kelpaa käydä kävelyllä. Ostokset taas voi tehdä läheisessä fiinissä El Corte Inglês -tavaratalossa. Príncipe on lyhyen lyhyen metromatkan tai reippaan kävelymatkan päässä keskustan vilinästä, rauhallisella ja siistillä seudulla.

Missä: São Sebastiãon seudulla. Avenida Duque de Ávila 201. Metro: São Sebastião.

Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

Lisboa Tejo €€

Miksi: Sinisävyinen, erikoisesti valaistu Lisboa Tejo on raikas ilmestys Lissabonin hotellien joukossa. Sisustuksessa yhdistyy moderni ja perinteinen, ystävälliseen palveluun panostetaan. Hotelli sijaitsee Baixan laidalla, joskin etenkin ennen viereistä katua olisi voinut luonnehtia punaisten lyhtyjen alueeksi. Turvallisuudesta ei tarvitse olla huolissaan. Lähellä ovat niin Mouraria, Alfama kuin keskustan kahvilat ja ravintolatkin.

Missä: Ydinkeskustassa. Rua dos Condes de Monsanto 2. Metro: Rossio.
Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

The Keep €

Miksi: Edullinen ja siisti hotelli sijaitsee aivan Pyhän Yrjön linnan vierustalla. Näköalat ovat mahtavat, ja 1800-luvun rakennus kiehtova. Kaiken lisäksi The Keepillä on kiinnostava historia: diktatuurin aikaan siellä piileskelivät vastarintaa edustaneet poliitikot ja kirjailijat. Silloin majatalon nimi oli Ninho das Águias eli kotkan pesä.

Missä: Linnan lähellä. Costa do Castelo 74. Raitiovaunu: 28, 12.
Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

Borges €€

Missä: Borges on aivan tavallinen hotelli, paitsi että hinnat suhteessa sijaintiin ovat edulliset. Huoneisiin tulvii valoa korkeista ikkunoista. Borges sopii niille, jotka haluavat astua hotellista suoraan urbaaniin ihmisvilinään. Hotellin edessä on legendaarinen A Brasileira -kahvila, Bairro Alton ravintolat ja yöelämä ovat parin minuutin kävelymatkan päässä, samoin Chiadon ja Baixan kaupat.

Missä: Chiadon kaupunginosassa.Rua Garret 108. Metro: Baixa-Chiado.
Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

Alegria €

Miksi: Kehuttu, siisti ja soma yösija pienen Alegria-puiston laidalla. Sijainti on erinomainen: hetkessä kävelee Bairro Altoon, ydinkeskustaan ja Avenida da Liberdadelle. Erityisesti sisätiloissa näkyy vanhan rakennuksen kauneus. Alegria tarkoittaa iloa.

Missä: Avenida da Liberdaden vierellä. Praça da Alegria 12. Metro: Avenida.

Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

Pensão Londres €

Miksi: Londres ei varsinaisesti ole hotelli, vaan pensionaatti. Sympaattisen perinteiseen tyyliin sisustettu majapaikka sijaitsee kauniissa vanhassa rakennuksessa tyylikkään Príncipe Realin ja hauskan Bairro Alton kaupunginosien vieressä. Alueella on runsaasti kauppoja, ravintoloita ja baarejakin. Itse hotellin vieressä yöelämää ei ole, joten nukkua saa rauhassa. Ja tien toisella puolella on São Pedro de Alcântaran näköalapaikka kahviloineen. Hinnat ovat laatuun nähden erittäin huokeita!

Missä: Bairro Alton huipulla, 10 minuutin kävelymatkan päässä Chiadosta metroasemineen. Rua D. Pedro V 53. Metro: Baixa-Chiado.

Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

Duas Nações €

Miksi: Niille, jotka haluavat kokeilla ydinkeskustassa asumista ja joita ympärillä pyörivät turistit eivät haittaa. Duas Nações remontoitiin taannoin, ja se on hyvä valinta, kun pääasia on kaupunkiin tutustuminen ja helppo liikkuminen.

Missä: Rua da Victória 41. Metro: Baixa-Chiado.

Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

Miraparque €€

Miksi: Hotelli, jonka ovelta voi lähteä aamulla juoksulenkille puistoon. Miraparque sijaitsee suuren ja mahtipontisen Eduardo VII -puiston laidalla. Sijainti on rauhallinen ja hotelli pätevä ja perinteinen. Keskustaan voi kävellä Avenida da Liberdade -bulevardia pitkin, metrolla homma sujuu muutamassa minuutissa.

Missä: Marques de Pombalin ja Eduardo VII-puiston lähellä. Avenida Sidónio Pais 12. Metro: Parque.

Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

© Anna Pöysä

Anna Pöysä

Lissabonissa yli 10 vuotta asunut vapaa toimittaja, yhteiskuntatieteilijä ja Mondo Lissabon -matkaoppaan kirjoittaja.

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *